Kuppikakut (2012) kirjasta josta löytyy muuten paljon muitakin hyviä kuppikakku reseptejä joita täytyy päästä testailemaan. Yleensä sävellän näissä aina vähän reseptin vierestä mutta tällä kertaa taisi mennä ihan ohjeen mukaan...
N. 16 kpl
Taikina
- 2 omenaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 250 g jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1, 5 tl jauhettua kanelia
- 70 g vaaleaa muscovado-sokeria ( tosin itse käytin jotain ihan ruskeaa sokeria ja hyvä tuli)
- 55 g voita sulatettuna
- 1 dl maitoa
- 1 dl omenamehua
- 1 kanamuna
- 2 rkl kuohukemaa
- 40 g vaaleaa mucovado-sokeria
- 15 g voita
Näiden on tarkoitus siis olla kuppikakkuja, joten tarvitset myös pieniä kuppikakkuvuokia.
Uuni laitetaan 200 asteeseen. Yksi omenoista raastetaan karkeaksi raasteeksi. Toinen omena leikataan sopivan kokoisiksi viipaleiksi jotta ne voi sitten pistää ennen uuniin menoa kuppikakkujen päälle. Kierittele ne sitruunamehussa ja laita sivuun odottelemaan.
Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaneli isoon kulhoon. Sekoita mukaan sokeri ja omenaraaste. Toisessa kulhossa sekoita voi, maito, omenamehu ja muna. Hämmennä tämä seos kuivien aineiden joukkoon kevyesti kunnes ne taikina on tasaista ja hyvin sekoittunutta.
Lusikoi taikina vuokiin (kohoaa hieman joten huomioi tämä vuokia täyttäessä), ja aseta 2 omenaviipaletta kuppikakkujen päälle. Paista uunissa n. 15-20 min kunnes ne ovat kohonneet ja tuntuvat kiinteiltä.
Toffeekastike: Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Nosta lämpöä ja anna kiehua 2 min kunnes seos on muuttunut siirappimaiseksi. Jäähdytä ensin hieman ja taitele kastike sitten kuppikakkujen päälle.
Enjoy!
Kiitos!
VastaaPoistaOleppas hyvä :) Tule kertomaan miten onnistui jos päätät kokeilla tehdä näitä joku päivä!
Poista