torstai 31. tammikuuta 2013

Kirjakooste vuodelta 2012

Annikan kiva postaus kirjavuodesta 2012 sai muistamaan meikäläisenkin että tämä on pitänyt tehdä jo ikuisuuksia sitten. Vuonna 2012 tuli laskelmien mukaan luettua 22 kirjaa. Mun mielestä aika hyvin! Marraskuun ja joulukuun kirjoista en ehtinyt edes bloggaamaan, mutta tuli luettua taas yksi Jo Nesbo "Suruton" (huonoin Nesbon kirja ikinä), John Grishamin" Joulua pakoon" (vielä huonompi), Karen Swanin "The Perfect Present" (just sopivan hömppä), ja Belinda Jonesin "Winter Wonderland" (aika huono mut sai kaipaamaan takaisin Kanadaan). Ei niistä siis sen enempää.

Vuoden 2012 luetut:

1.Merjä Mähkä - Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois
2. Koottuja tarinoita - Taivas mikä työpaikka
3. Pekka Haavisto - Anna mun kaikki kestää. Sovinnon kirja
4. Taavi Soininvaara - Pakonopeus
5. Annakaisa Iivari - Tyttöministeri
6. Editors of New York Maganize - My first New York
7. Lindsey Kelk - I heart London
8. Jo Nesbo - The Leopard
9. Jo Nesbo - Torakat
10. Loung Ung - First they killed my father
11. L.M.Alcott - Little Women
12. Jemma Forte - From London with Love
13. Suzanne Collins - Mockinjay
14. Suzanne Collins - Catching Fire
15. Sir Arthur Conan Doyle - The Adventures of Sherlock Holmes
16. Pekka Haavisto - Hatunnosto
17. Benjamin Mee - Koti eläintarhassa
18. Barbara Demick - Nothing to Envy
19. Jo Nesbo - Suruton
20. John Grisham - Joulua pakoon
21. Karen Swan - The Perfect Present
22. Belinda Jones - Winter Wonderland

Viime vuonna tuli selvästi luettua enemmän suomeksi. Yleensä luen nykyään kaiken englanniksi, mutta tietysti suomalaisten kirjoittamat sitten suomeksi. Jo Nesboa tuli luettua näköjään aika paljon, ne on just sopivan hyviä ja aivottomia kirjoja kun kaipaa vain "pientä lepotaukoa". Hänen dekkarinsa on hyviä, tosin nyt löysin uuden hyvän dekkarikirjoittajan, siitä lisää varmaan myöhemmin!


Olen myös tyytyväinen että sain luettua pari klassikkokirjaa, Little Womenista pidin erityisesti. Toivottavasti tänä vuonna tulee luettua taas pari klassikkoa!

Vuoden suosikki kirjakseni taisi nousta Loung Ungin "First they killed my father". Luin sen Cambodiasta palattuani ja tietäen maan hurjan historian, tämä kirja teki ehdottomasti vaikutuksen. Suosittelen edelleen kaikille joita vaan yhtään kiinnostaa oppia lisää maan historiasta ilman että lukee raskaita historiankirjoja. Koskettava elämäntarina josta olen blogannut täällä.

Myös Pekka Haaviston "Hatunnosto" oli hieno lukukokemus kun taas hänen toinen kirjansa "Anna mun kaikki kestää. Sovinnon kirja" jäi vaisuksi lukukokemukseksi.Parasta chick-littiä tänä vuonna edusti Jemma Forten "From London with love" ja Karen Swanin "The Perfect Present". Näitä suosittelen ehdottomasti mikäli tykkää chick-litistä.Merja Mähkän kirja maailmanympärysmatkasta sai kovan reissukuumeen aikaiseksi ja Barbara Demickin "Nothing to Envy" avasi hienosti verhoa Pohjois-Korean suljettuun yhteiskuntaan.

Mitä olisi kannattanut jättää lukematta? Ehdottomasti John Grishamin "Joulua pakoon" ja Jo Nesbon "Suruton". Molemmat oli aika tylsiä lukukokemuksia.

Entäs sitten tälle vuodelle? Noh, ensinnäkin ajattelin jatkaa tätä "Kuukauden luetut" listaamista, se on kiva katsoa näin vuoden päätteeksi mitä sitä tuli luettua. Nyt olisi myös odottamassa pari suomalaista kirjaa - Ulla-Lena Lundbergin "Jää", eli Finlandia palkinnon voittaja ja Riikka Pulkkisen "Raja". Molemmissa on sellaista elementtiä mitä en ole ikinä lukenut: Finlandia-voittajan kirjaa ja suomalaista kaunokirjallisuutta. Pulkkista on kehuttu monelta tasolta maasta taivaisiin ja odotan mielenkiinnolla mitä mieltä minä olen tästä kirjasta - meikäläisellä kun tän sorttiset opukset tuppaa tulla yli hilseen. Niin, ja onhan tuolla hyllyssä monta muuta kirjaa mitkä odottaa lukemista....

Minkälaisia kirjoja te luitte viime vuonna? Entä löytyykö mitään yhteneväisyyksiä meikäläisen listan kanssa?

9 kommenttia:

 1. Nää sun kirjapostaukset on huippuja, poimin niistä aina itselleni luettavaa! Tähän mennessä en tosin ole vielä kauheasti ehtinyt lueskelemaan, mutta kunhan dissertation on palautettu niin kindle pääsee kovaan käyttöön :) Mutta tuosta sun listalta olen vuoden aikana ehtinyt lukaisemaan Hunger Games kirjat ja vähän Sherlockia. Haaviston Hatunnosto odottaa hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa että näitä tykätään lukea :) Itse kirjoittelen näitä kyllä mielelläni kun tykkään muidenkin blogeista lukea kirjavinkkejä! Ymmärrän kyllä että dissen aikaan ei tule pahemmin luettua mitään muuta kuin asiaan liittyvää kirjallisuutta :D Mutta hei, kohta sekin on ohi ;)

   Poista
 2. Mä suosittelisin myös Pulkkisen kahta muutakin kirjaa, itse sain uusimman kirjan joululahjaksi ja 'Vieras' on ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitääkin katsastaa ne, nyt kun saisin vielä sen Rajan luettua :)

   Poista
 3. Olin jo unohtanut ton toisen Haaviston kirjan, mutta jos se on vaisu niin ehkä annan sen unohtua :) Ostin just Suomessa ollessa yhden Pohjois-Koreasta kertovan kirjan, joten en malta odottaa sen lukemista. Mikä toi Tyttöministeri on? Millanen se oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt löysinkin, oot kirjoittanut tuosta Tyttöministeristä aiemmin :)

   Poista
  2. Joo, mä en kyllä ehkä sitä Sovinnon kirjaa lähtis suosittelee. Tai ainakin voin lainata sen sulle ettei tuhlaa rahoja siihen :) Se oli ihan ok, mut paikoitellen mun mielestä vähän tylsä. Minkä Pohjois-Korea kirjan ostit? Mulla kans yksi odottaa lukemista, se on niistä vankileireistä.

   Poista
  3. Okei, hyvä. Ostin sen "Suljettu Maa" -kirjan.

   Poista
  4. Heheheheh.. rupesin tosiaan viime viikolla lukemaan sitä mun joululomalla ostamaa Pohjois-Korea kirjaa ja kyseessä tosiaan on täysin sama kirja minkä olet itse lukenut. Olen vaan ostanut sen suomen kielisenä :D Satuin klikkaamaan tuosta books & movies ihan vaan kattellakseni jotain lukuvinkkejä ja tajusin juuri tämän yhtäläisyyden, koska yks päivä kerroin luokkakaverille tosta kirjasta ja jouduin ettimään sen alkuperäisen nimen.. se on nyt siis mulla vielä kesken, mutta tähän asti vaikuttaa tosi hyvältä! :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!