maanantai 10. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen kevätpäivä

Voihan vitsi, sunnuntaina oli ensimmäinen kunnon kevätpäivä täällä Derbyssä. Siis sellainen aivan mieletön, suun pielet korviin nostattava kevätpäivä joka piristää ja antaa uskoa siitä että talvi alkaa olemaan takanapäin.


Me herättiin siinä yhdeksän maissa sunnuntaina ja ruvettiin tekemään aamupalaa, eli perinteisiä ohukaisia joita teemme nykyään joka sunnuntaina. Näin kyllä että ulkona oli aurinkoista mutta ajattelin että siellä on varmaan aika kylmä. Sovittiin että lähdetään kävelylle jossainvaiheessa mutta mikään kiire ei ollut. Kunnes poikaystävä sanoi että ulkona pitäisi olla +15 C lämmintä. Sitten tulikin kiire. Kun kuulin että siellä on niin lämmin, alettiin laittamaan itseämme kuntoon hippulat vinkuen ja kohti oltiinkin valmiita lähtemään puistoon.



Minä tietysti tyypilliseen suomalaiseen mentaliteettiin olin valmistautunut matkaan topilla, välipaidalla ja tuulitakilla. Ensimmäisen 5 min jälkeen oli pakko ottaa takki pois kun olin niin lämmin! Britit luonnollisesti käveli kaduilla maksimekoissa tai lyhyeissä hameissä sääret paljaina, ja sandaalit jalassa. +15 astetta kun on täällä selkeästi jo kesä!

Käveltiin lähempään puistoon joka onneksi sattuu olemaan aika iso ja sinne oli saapunut koko naapurusto. Nähtiin myös lemmikkikäärme (!!!) joka oli tuotu ulos auringonvaloon luomaan nahkansa. Siinä se makoili nurmikolla ja kiemurteli omistajansa sylissä. Olisi tehnyt mieli kysyä että missäs sen hihna on. En ole mikään käärme- fani.



Meidän oli tarkoitus tehdä semmoinen power walk-tyyppinen kävelylenkki mutta eihän siitä mitään tullut. Pysähtelin ottamaan kuvia, nauttimaan auringonsäteistä ja lopulta luovutettiin ja päätettiin kävellä ympäri puistoa ihan rauhakseen. Niin rauhallisesti että päädyttiin paikalliseen pubiin yhdelle tuopille ja sen jälkeen käytiin vielä ostamassa jätskit. Kaikki nautittiin tietysti ulkona. Aivan mahtava keli ja Derby näytti parhaat puolensa!



Tultiin kolmeksi kotiin koska meidän piti alunperin lähteä lätkämatsiin kavereiden kanssa, mutta he sitten peruuttivatkin. Joten otettiin sitten ilo irti kauniista säästä ja pestiin meidän ikkunat koska saatiin niistä huomautusta vuokranvälitysfirmalta (joo, todella). Onneksi pystyttiin pesee ne edes auringonpaisteessa tai muuten olisi ärsyttänyt.


Kun ikkunat oli pesty, päätettiin lähteä vielä uudestaan läheiseen pubiin jossa on tosi kiva beer garden. Oli kyllä ihan mieletön keli ja pystyttiin nauttimaan siideristä terassilla pelkkä neule päällä.


Nautittiin hämärtyvästä illasta ja mahtavan epäterveellisestä illallisesta pubin terassilla ja totesin että tälläisinä päivinä ei voi muuta kuin hymyillä. Kevät tulee kovaa vauhtia ja olen niin valmis siihen!



8 kommenttia:

  1. Mikä ihana päivä! Täällä Edissä oli lauantaina kuulemma joku 13 astetta, mutta itse olin sisällä koko päivä töiden kimpussa, ja sunnuntaina olikin sitten taas kylmä. Mutta aivan varmasti tulee kohta kevät tännekin, luottamus on ainakin kova! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eiköhän me kohta päästä nauttimaan näistä kevätpäivistä enemmänkin, olen varma siitä! Ainakin toivon niin :)

      Poista
  2. Kevainen tunnelma valittyy hienosti! Loyhasti postaukseen liittyen kysyisin, etta likaantuuko siella ikkunat helposti ja milla tahdilla ihmiset niita yleensa pesevat/pesettavat? Suomessa pari kertaa vuodessa tuntuu ihan riittavalta, kun taas taalla viikottainen (jos ei sada) pesu on aivan normaalia. Arvaa pesenko itse kasikerroksen liukuikkunoita, huih! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, nyt esitit kyllä vaikean kysymyksen! Täytyy sanoa etten oikein tiedä kuinka usein tällä ihmiset ikkunat pesettävänsä. Itse olen todella laiska niitä pesemään ja en olisi nytkään sitä tehnyt ellei olisi ollut pakko. Toisaalta ihan tyhmä pestä tähän aikaan vuodesta ikkunoita koska sateet kuitenkin jatkuu ja varmasti tulee vielä jotain räntää yms. Apua, kuulostaa aika hasardilta tuo sun ikkunoiden pesu!!

      Poista
  3. Ihania keväisiä kuvia! Ja aikamoista, jos vuokrafirma käskee pesemään ikkunat! Meillä on se homma vielä edessä, mutta kun en millään jaksaisi :D tai no, ensin pitäisi käydä ostamassa pesuvälineet sitä hommaa varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä muuta sano! Ärsytti niitä alkaa pesemään mutta onneksi oli edes kaunis keli! Meilläkään ei ollut oikeita välineitä hommaa varten mutta vähän säätäen se onnistui ;) tsemppiä pesuun sinne jos päätät alkaa siihen puuhaan ;)

      Poista
  4. Oi miten ihania kuvia! Kevät <3
    Nauroin käärmeen hihnalle :D Ois hauska jos niille olis semmosia valjaita... Onko tässä nyt se kuuluisa markkinarako?!
    Ikkunoiden peseminen on kivaa! Varsinkin keväisin tulee ihan hinku. Joskus pesen kavereidenkin ikkunat, hahaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mun mielestä kyllä käärmeillekin pitäisi olla hihnat jos koiratkin pitää pitää hihnassa :) mua vähän pelotti kun se siinä nurmikolla luikerteli :) ja hei, olisitko voinut tulla meillekin pesee ikkunat jos siitä tykkäät! Tai lahjoitatko mulle vähän sitä innostusta edes siihen hommaan ;)!

      Poista

Kiva kun kommentoit!