maanantai 3. maaliskuuta 2014

Saturday walk in Derbyshire Dales

1. maaliskuuta eli lauantai valkeni niin upeana ettei niin hienoa päivää ja tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Selvästi ilmakin tajusi että nyt ollaan ensimmäisessä kevät kuukaudessa ja pisti parastaan. Googletettiin siis sopiva kävelyreitti ja valittiin n.8 km kävelyreitti Derbyshire Dalesilla. Reitti lähti kulkemaan pienestä Osmastonin kylästä jonne Derbystä ajoi sellaisen 20 min ( minä ajoin taas ja onnistuin kiikuttamaan meidät turvallisesti perille!).

Osmastonin kylä oli niin suloinen. Todella hiljainen siihen aikaan aamusta, sieltä löytyy tasan yksi pubi ja pieni postitoimisto. Mutta talot ja pubi oli todella suloisia. Juuri sellainen kylä jonne voisi muuttaa sitten vähän vanhempana.Kyseessä oli todella 8 km käveylenkki, ei todellakaan mitenkään vaativa, pitkälti käveltiin metsäpolkuja pitkin mutta todella kiva reitti oli kyseessä. Nähtiin paljon erinäisiä eläimiä ihan perus oravista aina fasaaniin asti. Olen harvemmin nähnyt fasaaneja luonnossa mutta nyt nähtiin niitä oikein sankoin joukoin. Tuo alue oli luultavasti metsästysaluetta niille koska oikeasti, aluksi oltiin innoissamme kun nähtiin edes yksi ja yhtäkkiä niitä oli viereisellä pellolla vaikka kuinka paljon!


Me oltiin kotona siis tallennettu puhelimeen reittikartta mutta täytyy sanoa että sen jälkeen kun meidän piti vaihtaa kunnon kärrypoluilta peltoa pitkin kävelemään niin opasteet oli aika huonot ja päädyimme keskellä mutaista traktoritietä. Ei siinä mitään mutta opastuksen mukaan meidän piti ylittää joki siltaa pitkin. Käveltiin sitten varmaan puoli tuntia mutaista joenvartta pitkin edestakaisin kunnes vihdoin löydettiin se "silta". Silta oli siis sellainen about 50 cm leveä betonimölkky joka ylitti joen. Onneksi kuitenkin löydettiin se ettei tarvinnut entisestään kastaa tassuja.


Jeps, poluilla oli aika mutaista...


Tuli kyllä niin hyvä fiilis tästä kävelylenkistä! Aurinko paistoi, ilma oli mukavan raikas ja muutenkin oli sen verran lämmin että melkein tuli liian kuuma takin kanssa. Istuttiin puunjuurelle pellon laitaan nauttimaan eväitä ja kuunneltiin kun linnut lauleskeli. Vaikka tykkäänkin asua isoissa kaupungeissa ja Lontoohan on ihan  mahtava kun sieltä löytyy niin paljon tekemistä, niin täytyy myöntää että on tässä maaseudullakin asumisessa puolensa!Todettiin yhteen ääneen että näitä kävelylenkkejä pitää tehdä enemmän, varsinkin kun mennään kesää kohti!
Takaisin autolle päästessä olin melkein polvia myöden mudassa ja poikaystävä onnistui myös kaatumaan/liukastumaan mutaan. Ja minähän en suinkaan nauranut yhtään....Mutta mikään ei kyllä tee oloa pirteämmäksi kuin ulkoilmasta saadut punaiset posket. Sen jälkeen olikin hyvä pysähtyä paikalliseen Osmastonin pubiin ennenkuin lähdettiin ajamaan kotia. kohti! Paikalliset pubit kannattaa yleensä tsekata ja tämäkin oli mitä suloisin paikka. Ja kylän ainut paikka jos haluaa tehdä jotain muuta kuin hengata kotona ;)


Yritin keksiä nyt näille kotimaan reissuille jonkun hyvän tunnisteen, nyt kun olen taggaillut näitä vain "Englannin" ja "Travel" tunnisteen alle. Lopulta päädyin nimeämään nämä kaikki saarella tapahtuvat "matkailut" tunnisteella Brittimatkailua. Omaperäistä mutta ei taas vaihteeksi tuo mielikuvitus lentänyt. Halusin kuitenkin koota nämä postaukset tarkemmin tietyn kategorian alle että ne on helpompi löytää tulevaisuudessa.11 kommenttia:

 1. Suloiselta paikalta näyttää. Tulee taas ihan Emmerdale-vibat :)

  Meillä on ainaiset taistelut kotona siitä, koska alkaa kevät. Mun mielestä nimenomaan 1. maaliskuuta, mutta Nico aina vannoo 20.3. nimeen. Se ei vaan ymmärrä, että maaliskuu on kevätkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta kyllä tuntuu että kaikki nämä kylät täällä näyttää ihan Emmerdale kyliltä :) Ja siis täh, mitä virkaa juuri sillä 20.3 on kevään alkamisen suhteen? Sano Nicolle et kyl se kevät alkaa jo 1.maaliskuuta ;)

   Poista
  2. Argentiinalaiset tuntuu olevan aika tiukkiksia auringon mukaisista vuodenaikojen määritelmistä ;D Suomessa toimii joko tuo neljään jako (jos ei välitä siitä, että kesäkuussa löytyy vielä paikoin lunta...) tai termiset vuodenajat, mutta minä kapinallisena noudatan fiilispohjaista määrittelyä. Esimerkiksi nyt olen julistanut tänne syksyn, koska aamuisin ja iltaisin ei voi olla ihan varma, että pärjää ilman pitkiä hihoja tai varahuivia. Toimii :)

   Poista
 2. Awww, so beautiful!!! Makes me to miss good ol' England.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. England is really pretty! And I love the fact that the spring arrives here so early (well, at least compared to Finland)!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On tässä Englannissa asumisessa omat hyvät puolensa :) ja oli vielä niin nätti päivä!

   Poista
 4. Ihanan näköinen kävelylenkki, < 3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi mukava päivä ja ilmakin oli vielä niin keväinen!

   Poista
 5. Niin ja toisena kommenttina vielä, että maisemat on jälleen kerran hurmaavat! Tuolla tavalla saa hyvät puolet molemmista: suurkaupungin tarjonnan sekä maaseudun rauhan ja puhtaan luonnon. Täällä tykkään kaupungista, mutta joskus tekis mieli vaihtelua pampamaisemaan :) Englanti on niin sopivan kompakti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englannissa on kyllä se hyvä puoli ettei välimatkat ole niin pitkät kuin siellä! Vaikka haluaisin asua suuremmassa kaupungissa kuin Derbyssä mutta toisaalta on kiva asua lähellä maaseutua :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!