sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Sunnuntai meininkiä Ilam Parkissa

Eilen täällä oli aivan kamala keli. Ukkosti ja vettä tuli taas vaihteeksi kuin saavista kaatamalla. Ei tehty poikaystävän kanssa koko päivänä yhtään mitään. Käytiin kaupassa ja se oli siinä. Tänä aamuna olikin siis energiaa kuin muille jakaa (inhoan sitä että kesäviikonloput tuntuu menevän hukkaan kun ei tee mitään järkevää). Koska ilmakin näytti olevan ihan ok kerrankin , päätettiin lähteä käymään Peak Districtillä pitkästä aikaa.


Tällä kertaa ajettiin 45min päähän, Ilam Country Parkiin. Tämä on itseasiassa todella lähellä Dove Dalea josta olenkin aikaisemmin kirjoitellut täällä. Ja aivan ihana paikka olikin kyseessä! Tämäkin on National Trustin ylläpitämä mutta koska kyseessä on puisto, ei sinne luonnollisesti mitään sisäänpääsymaksua ole, vain parkkimaksu pitää maksaa jollei ole jäsen. Ja arvaatteko mikä tämä rakennus on joka dominoi puiston sisääntuloa? Se ei ole suinkaan linna joka toimii alueen nähtävyytenä vaan nuorihostelli! Tuolla olisi aivan varmasti kiva yöpyä, ainakin puitteet on mahtavat. Tuolla yöpyessä on myös kätevästi monia Peak Districtin upeimpia maisemia lähellä, se sijaitsee siis Ilam Country Parkin keskellä mutta läheltä löytyy myös esimerkiksi juuri Dove Dale. Hostellin omat nettisivut löytyy täältä.Puisto on sinänsä ehkä vähän huono kuvaus tälle alueelle, tai ehkä sellainen metsikkömäinen puisto olisi hyvä sana? Kuitenkin, upea ja hieno alue oli kyseessä. Meillä oli kiva sunnuntai iltapäivä siellä kävellessä! Nähtiin tuttuun tapaan lampaita ja alue oli siinä mielessä myös kiva että maasto oli vaihtelevaa - oli peltoa, metsää ja vähän mäkisempää aluetta. Tämä nousikin nopeasti yhdeksi lempparikohteikseni - varsinkin kun tuolta on helppo tehdä erimittaisia ja erilaisia kävelyreissuja lähiympäristöön. Me otettiin aika rennosti, olihan sunnuntai ja päivä oli itseasiassa aika kuuma!
Löydettiin myös peltojen keskeltä täydellinen lounaspaikka lampaiden keskeltä. Pellon keskellä oli pieni kukkula josta näkyi hyvin alhaalla käyskenteleviin lampaisiin, joten siihen oli hyvä leiriytyä hetkeksi ja nauttia eväistä auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta!Pienenpieni kylä joka sijaitsee puiston ulkopuolella on todella suloinen sillä kaikki talot siellä ovat saaneet vaikutteita Sveitsistä ja ne onkin hauskoja ja pistää aika hyvin silmään normaalista Brittimaisemasta!Ihana sunnuntai siis takana, vihdoin täällä oli edes yhden päivän ajan kesäkelit! Ja nyt olisi enää 5 päivää töitä jäljellä ja sitten minäkin olen kesälomalla! Ihanaa, tuskin maltan odottaa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos hostellivinkistä! :) Vaikuttaa aivan mahtavalta paikalta yöpyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taa vaikutti kylla sellaiselta paikalta joka ehdottomasti kannattaa pitaa mielessa jos miettii reissua tannepain! En kaynyt sisalla hostellissa mutta ulkoiset puitteet on ainakin mahtavat :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!