tiistai 10. helmikuuta 2015

Häämatka haaveilua

Meidän mielestä ehkä hauskinta häiden suunnittelussa tai naimisiin menossa on itse häämatkan suunnittelu (jos siis ei oteta huomioon sitä luonnollista "ihanaa mennä naimisiin sen rakkaimman ihmisen kanssa" diipadaapan). On myös täysin ennen näkemätöntä että suunnittelen tai edes mietin mitään reissua näin aikaisin (siis yli vuotta aikaisemmin!). 

Maailma on avoin ja paljon on paikkoja jossa emme ole käyneet. Häämatkan kohde on kuitenkin osottautunut haasteelliseksi valinnaksi. Kriteerejä on monta, rajoituksiakin löytyy ja lopputuloksena on se, että tällä hetkellä meillä ei ole mitään loistavia ideoita minne lähteä. Tämä tuntuu vähän tyhmältä koska kuten sanoin, maailmassa on monia ihan mielettömiä paikkoja, joten luulisi että se olisi ihan helppo valita upea häämatka kohde siitä listasta? No ei ole kuulkaas.

Tästä se lähti...


Niin, niitä kriteerejä sille täydelliselle häämatkalle löytyy sitten aika pitkä lista...

 • Ajankohtana pitäisi olla elokuu 2016 koska haluaisimme lähteä heti häiden jälkeen häämatkalle
 • Kohteita voisi olla monia mutta matkustuksen pitää olla rentoa, me yleensä heilutaan kun heinämiehet meidän matkoilla, joten haluan kivaa siirtymistä paikasta toiseen (koska inhoan sitä itse matkustamista reissujen aikana)
 • Kohteen tai kohteiden pitäisi olla myös ainakin osittain uusia meille molemmille
 • Matka-aikaa meillä on luultavasti sellaiset vähän reilu pari viikkoa, joten en halua käyttää ihan hirveästi aikaa myöskään itse kohteeseen siirtymiseen
 • Noh, olishan se ihan kiva jos kelitkin olisi kohtuulliset minne ikinä päädytäänkään
 • Ja budgettikin pitäisi olla sellainen järkevä
 • Kahden viikon rantaloma ei toimi meille - häämatkan pitää olla yhdistelmä jotain aktiivista tekemistä mutta että ehtii myös rentoutumaan. Kaksi viikkoa siis rantalomakohteessa ei ole meidän juttu, mutta riittää sekin että maisemat vaihtuisi tai että kohteessa on paljon tekemistä (mutta samalla että voisi rentoutua aina välillä).
 • Viimeinen kriteeri on samalla melkein se tärkein kriteeri - eli häämätkän tulisi olla jotain vähän normaalimpaa spessumpaa. Sellainen reissu ettei sitä pystyisi ihan joka vuosi toteuttamaan vaan olisi vähän sellainen once in a lifetime juttu. 

Näiden kriteereiden perusteella ollaankin sitten yritetty miettiä mikä olisi sitten se meidän juttu. Elokuu ajankohtana rajoittaa jo itsessään aika paljon koska eräissä kohteissa silloin ollaan vielä talvessa, joten se vähän niinkuin sulki Etelä-Amerikan pois (samoin kun se 2 viikon loma, se on ihan liian lyhyt aika käyttää sielläpäin maailmaa) kuten myös pari muutakin aluetta. 

Aasia ei taas nappaa, mies on siellä paljon reissannut Singaporessa asuessaan ja mua ei vaan nyt kiinnosta tässä kohtaa. Tiedän, tiedän, Aasia on ihan helkkarin laaja läntti mutta silti se ei nyt inspiroi. Sen lisäksi jos kohteen pitäisi olla edes osittain uusi kummallekin meistä rajoittaa myös jonkin verran - ollaan siinä mielessä onnekkaita että jonkin verran on tullut maapalloa tallusteltua (tässä tarkoitan niitä maita,enkä kaupunkeja, jossa ollaan käyty). Kuten sanottua, reissussa pystytään varmaan olemaan vain sellaiset reilu pari viikkoa joten siitä lomasta en halua käyttää 2 päivää suuntaansa siihen itse matkustamiseen ja kohteeseen pääsemiseen. Ei myöskään jakseta olla rantakohteessa viikkoa pidempään joten sellaiset "perus" häämatkakohteet kuten Malediivit ja Mauritius suljettiin niinkun jo vähän pois yhtälöstä (ellei tähän sitten yhdistettäisi jotain muuta).

Koska kaikelle suunnittelulle löytyy oma Pinterest taulu....


Ollanko päästy sitten vielä mihinkään yhteisymmärykseen kohteen valinnasta?

Tällä hetkellä meillä on yksi suosikki ylitse muiden (mutta siinäkin on omat ongelmansa). Löydettiin ihan täydelliseltä kuulostava Välimeren risteily. Kaikenkaikkiaan tälläinen häämatka täyttää (melkein) meidän kaikki kriteerit: kohde vaihtuu mutta siirtymisen eteen ei tarvitse tehdä mitään, risteilyohjelmassa on kohteita jotka ovat meille molemmille uusia, Euroopan lennot sopii hyvin budjettiimme, Välimerellä on lämmintä elokuussa, matka-aika ei ole pitkä ja tälläisellä risteilyllä emme varmasti ehdi kyllästymään mutta samalla pystytään relaamaan meripäivien aikana. Ollaan molemmat oltu risteilyillä aikaisemmin joten mun mielestä se on kiva matkustusmuoto ja tiedetään mitä odottaa. Ja matkustusaika ei ole mitään koska tämä kyseinen risteily lähtisi Istabulista ja kaikenlisäksi risteily on sellainen juttu että sitä ei todellakaan voitaisi joka vuosi tehdä, tarpeeksi spesiaali siis. Kuulostaa siis kaikenkaikkiaan täydelliseltä. Tai siis melkein. Koska tämä kyseisen risteilyn (tai se toinen vaihtoehto jota mietettiin) lähtöpäivä on lokakuussa. Lokakuussa, eikä suinkaan elokuussa jolloin me oltiin ajateltu pitää meidän häät. 

Muille tämä olisi varmasti helppo ratkaisu ja todeta että lähtekää sitten vasta lokakuussa. Mutta haluaisin itsepäisesti pitää kiinni siitä että lähdetään matkalle heti häiden jälkeen. Jotenkin mulla on sellainen tunne että todella tarvitaan sitä ison päivän jälkeen. Mietitään nyt siis tässä että mitäs nyt tehdään.

Molempien unelmana on toisaalta taas päästä koluamaan Afrikkaa ja minulla olisi niin monia ideoita kuinka ihana olisi kierrellä sielläpäin maailmaa, mutta fakta on se, että kulut nousee heti korkeammaksi. 

Sanoinkin äidille että ei voi todellista että maailman ollessa näin suuri, meillä on hirveitä vaikeuksia miettiä että minne me haluttaisiin lähteä. Miten tämä on mahdollista? Tässä on nyt oiva tilaisuus ideoida sellainen unelmamatka ja kerrankin lähtökohtana on ns. "tyhjä taulu", koska periaatteessahan me voitaisiin lähteä ihan minne vaan. Me palataan siis pohtimaan niitä vaihtoehtoja ja mikä olisi mahdollista....hyviä ideoita otetaan luonnollisesti vastaan!

17 kommenttia:

 1. Oisko ihan poissuljettua, että ottaisitte heti häiden jälkeen vaikkapa pitkän viikonlopun jossain ikäänkuin pre-häämatkana, saisitte rentoutua häiden jälkeen, mutta sitten kuitenkin säästäisitte sen varsinaisen matkan sinne lokakuulle? Toi risteily kuulosti niin sopivalta teidän suunnitelmiin, että olis tietty harmillista jos se jäisi väliin ainoastaan epäsopivan ajankohdan takia?

  Mulle ei muuten kyllä tule mitään järkevää mieleen. Kaikki ihanimmat paikat on kuitenkin niin kaukana, että matkustamiseen pitäisi varata piiiiitkä aika ja rahaa kuluu paljon. Tai no, entäs joku Etelä-Euroopan teemamatka; viinitila- ja ruokamatka, tai joku spa-yhdistelmäreissu? Kunhan tässä heittelen ideoita.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideat ovat äärimmäisen tervetulleita, eli kiitos kun jaksoit kommentoida!!!

   Itseasiassa mietittiin tuota vaihtoehtoa että otettais mini-häämatka häiden jälkeen ja sit se varsinainen myöhemmin. Se on vieläkin mielessä mutta en ole ihan varma että riittääkö siihen kaikkeen edes lomapäivät :D Mutta ihan totta, toisaalta tuntuu tyhmältä jättää risteily kokonaan väliin vaan koska ajankohta ei ihan natsaa....

   Viinitila-ja ruokamatka kuulostaisi kyllä ihan täydelliseltä, me kun molemmat tykätään sekä ruuasta että viinistä :D Etelä-Eurooppa voisi kyllä olla potentiaalinen vaihtoehto, täytyy tutkailla vähän tarkemmin....

   Poista
 2. Uijui, tuo häämatkan suunnittelu oli niiiiiin parasta häiden suunnittelussa :) Siihen häämatkan suunnitteluun itsellä ainakin hukkui tunteja! :)

  Ja tosiaan, voisihan sitä häiden jälkeen ottaa heti jonkun romanttisen irtioton johonkin Euroopan kaupunkiin ja sitten myöhemmin lähteä pidemmälle. Suosittelen kyllä kuitenkin lähtemään heti häiden jälkeen häämatkalle. Silloin on sitä tuore aviopari-taikaa ilmassa vaikka millä mitalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Tää on mun mielestä aika hauskaa kun periaatteessa tälle suunnittelulle on ihan ns. "tyhjä taulu" (vaikka aika paljon kriteerejä meillä onkin...)

   Sun kommentti kyllä vahvisti sitä tunnetta että häämatkalle pitäisi päästä heti häiden jälkeen, juuri tuon "aviopari taian" vuoksi :D Uskon että sitä on aika paljon ilmassa nimittäin juuri silloin! Ja haluan nauttia siitä kuplasta niin kauan kun pystyn :)

   Poista
 3. Ihanaa kutsua tuota rakkaushössötystä diipadaapaksi. ;D

  Mä tietty ehdotan heti Yhdysvaltoja. ;) Briteistä saa tosi kohtuuhintaisia lentoja, Pohjois-Amerikassa elokuu on ihan parasta reissuaikaa koska Jenkit lomailee jo heinäkuussa July 4thin tienoilla (jos ylipäätään lomailevat), ja säät suosii. Esim Napa valley voisi sopia hyvin häämatkaksi, ja kaksi viikkoa riittäisi mainiosti vähän isommankin kaistaleen Kaliforniaa kiertämiseen. Mutta kuis paljon te olette reissanneet täällä päin silloin Kanadassa ollessa?

  Elokuussa muuten Kristina Cruises risteilee pitkin Ranskan jokia: http://www.kristinacruises.com/arkisto/risteilyt/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, rakkaushössötys olisi ollut täydellinen sana! Tiedätkö, en keksinyt mitään suomenkielistä sanaa kuvaamaan nimenomaan sitä rakkaushössötystä joten päädyin vaan käyttämään diipadaapaa :D

   Ja hei, super kiitos vinkeistä! Yhdysvallat ei kovin aktiivisesti käynyt meidän mielessä koska ollaan siellä aika paljon reissattu molemmat ja vähän eri puolella, mies on aika hyvin kolunnut koko länsirannikon ja minäkin olen aika paljon viettänyt aikaa molemmilla rannikoilla (mutta keskusta puuttuu täysin!). Haha, tosi tieteellistä tää mun maantieteen kuvaus :D Tottakai kyseessä on niin järkyttävän iso maa että todella paljon on vielä näkemättä.

   Mä tietty voisin hyvin viettää koko kaksi viikkoa mun lempikaupungissa Nykissä mutta mies ei taasen siitä innostunut :D Hmm...täytyy ehkä miettiä hieman lisää taasen ja inspiroitua Pinterestissä!

   Ja kiitos tosta linkkauksesta Ranskan jokiristeilyyn, täytyykin tsekata!

   Poista
  2. No mites hei keski-Yhdysvaltojen road trip, Yellowstone? Las Vegas + Grand Canyon + kaikki ne muut upeat luonnonpuistot? Tai junamatka California Zephyrillä Chicagosta San Franciscoon? Tietty jos ei tykkää matkustaa lomalla, niin toi ei ole erityisen hyvä idea, mutta tuo junareitti menee mm. suoraan Kalliovuorten kauneimpien näkymien lävitse, ja kuulema itse juna on aika hyvätasoinen. :)

   Poista
  3. Nää ei tietty ole myöskään mitään erityisen luksus-rentoutumis-vaihtoehtoja, mutta multa sellasia vinkkejä ei oikein saakaan. :D

   Poista
  4. Vautsi, pitääkin heti googlettaa toi junareitti, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!! Ja Chicagosta San Franiin....nyt pitääkin selvitellä tuotakin lisää!

   Ja me ollaan kyllä yleensä aika aktiivisia lomalla että en yhtään ihmettelisi jos päädyttäisiin johonkin ns. "aktiiviloma" vaihtoehtoon! Eli kiitos vinkeistä, minä jatkan googlettelua!

   Poista
 4. Joo, niin se vaan meidänkin häämatka odottaa vielä suunnitteluaan ja toteutustaan :P Varmasti hyvä päätös lähteä heti reissuun, vaikka se sitten rajaiskin paljon kohteita. Mutta kyllähän parissa viikossa lentää jo vähän pidemmällekin, ilman että tarvitsee liikkua hirmusesti ympäriinsä. Mulle ei kyllä tule mitään ideoita nyt mieleen, kun meillä on omatkin ideat vielä niin hakusessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nyt vaan sit suunnittelee teidän oma häämatkaa ;) koskaan ei ole liian myöhäistä ;)

   Ja joo, kyllähän tossa ajassa jo aika kauas lentää mut itse ehkä lähinnä just mietin sellaisia kohteita kun Australiaa tai Havaijia yms jonne matkanteko kestää yli vuorokauden ja sit on hirveät aikaerot!

   Poista
 5. Itse suosittelen Israelia (en tiedä oleyko käynyt?), elokuussa n. 20 - 30 astetta, kaikkea löytyy (rantaelämää; isoja kaupunkeja (Tel Aviv, Jerusalem ja Haifa), Negevin autiomaa yms) Olen käynyt kaksi kertaa ja tykkään tosi paljon ♡ Israeliin on myös vaan joku 4 -5 tunnin lentomatka että se olisi helppo myös yhdistää viikkoon Euroopassa (esim Ranska, Italia yms) ;)
  Häämatkan suunnittelusta tekee mun mielestä kanssa hankalan se, että ainakin itse haluisin että häämatka olisi jotenkin ainutlaatuinen, sellainen "once in a lifetime" - juttu :D Ja jos vaihtaa nimen, niin heti ei edes häämatkalle pääse, pikapassissakin kestää jonkun aikaa ;-)
  Tsemppiä suunnitteluun, toivottavasti saatte sellaisen unelmien häämatkan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma että mainitsit Israelin koska itseasiassa tuohon meidän himoitsemaan risteilyyn kuuluu parikin stoppia Israelissa (ja senkin takia se kiinnostaisi erityisesti)! Mutta totta,en miettinyt Israelia sen enempää yksittäisenä kohteena ennen sun kommenttia mutta pitääkin tutkailla sitä vaihtoehtoa hieman enemmän!

   Mä en tiedä ihan tarkkaan miten se toimii Suomessa (ja Suomen passilla) mutta Briteissä voi ainakin matkustaa heti häiden jälkeen vanhalla nimellä (ja vanhalla passilla) kunhan ottaa sen marriage certificaten messiin....Täytyy selvitellä vähän tätätkin juttua, sukunimi kun olisi tosissaan tarkoitus vaihtaa...

   Kiitos, täytyy vähän paneutua taas tähän suunnitteluun jossain vaiheessa ja miettiä mitä tehdään :D

   Poista
 6. Hahah, mulla on heti monta potentiaalista häämatkakohdetta, vaikka itse häistä ei ole vielä täysin selvyyttä :D Ensimmäinen suosikki on juurikin Malediivit, mutta ei sellainen perinteinen paikoillaan olo, vaan pienellä dhoni-paatilla seilailu kirkkaissa vesissä, snorklailu jne. Ja siis ne on tosi pieniä ja edullisempia kuin hotellit tms, eli hyvin vois vuokrata sellasen kahestaan. Tosin sitä matka-aikaa onkin sitten aika reilusti sinne lentäessä :D Toinen unelmakohde olis Madagaskar tai Reunion saari.

  Olipa kohde mikä tahansa, olisi ihana lähteä nimenomaan just heti häiden jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no mullakin olisi kyllä pitkä lista paikkoja jonne haluaisin lähteä mutta kun sit ottaa noi kriteerit huomioon, niin se hieman rajoittaa :)

   Ah, tolleen kun kuvailit niin Malediivit kyllä alkoi kuulostaa aika ihanalta! Madagaskaria itseasiassa mietittiin hetki ja mulla on se vieläkin takaraivossa (varsinkin jos sen voisi yhdistää jotenkin esim. Ugandan tai Rwandan kanssa, että viettäis viikon Afrikan mantereella ja sit lentäis viikoksi Madagaskarille), mut sit en uskaltanut katsoa että paljon tuollainen maksaisi :D

   Häiden jälkeen olisi kyllä ihana lähteä että kyllä me yritetään siitä pitää vielä kiinni!

   Poista
 7. Ihanaa kuulla teidän häiden ja etenkin häämatkan suunnittelusta! :) Itseäni jotenkin kiehtoo valtavasti, että mihin ihmiset lähtevät häämatkallaan :) En kyllä osaa sanoa mitään vinkkejä kohteeksi, mutta täysin kyllä ymmärrettäviä nuo teidän kriteerit. Tiedän yhden parin joka lähti elokuussa Costa Ricalle, mutta silloin siellä taitaa olla vähän sateista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa Väli- Amerikka olikin yhdessä vaiheessa mietinnöissä mutta sitten se ei kuitenkaan vielä ihan iskenyt. Täytyykin ehkä selata jotain hääblogeja ja katsoa minne muut ovat suunnistaneet häämatkoille josko siitä saisi jotain ideoita :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!