keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Lyme Park, Peak District

Kävimme viime sunnuntaina Lyme Parkissa, jossa bongailimme näitä upeita saksanhirviä joista kirjoittelin aikaisemmin. Lyme Park sijaitsee ihan Peak Districtin kansallispuiston rajamailla, lähellä Manchesteria ja se on National Trustin hallinnoima. Kartanon ulkokuorta on käytetty taustana BBC:n 1995 vuonna kuvatulle Ylpeys ja Ennakkoluulo-sarjalle, siinä kartano oli Mr Darcyn koti eli Pemberley. 

Tämä sijaitsee vähän pidemmän ajomatkan päässä meiltä, ajettiin tuonne yli 1,5h suuntaansa mutta se oli ehdottomasti sen arvoista. Täytyi vaan muistaa lähteä tarpeeksi ajoissa aamulla että ehti paikalle tarpeeksi ajoissa. 

Itse talossa oli vielä talven kunnostyöt käynnissä ja vähän harmillisesti se aukesi taas yleisölle seuraavana päivänä, mutta toisaalta onpahan hyvä tekosyy mennä uudelle vierailulle! Ja muutenkin, meidän suurin syy vierailulle oli päästä kävelylle upeille tiluksille, nähdä kivoja maisemia ja tutustua lähemmin saksanhirviin!

Ajessa puistoon päin keli oli ankean harmaa mutta sääjumalat olivat selvästi meidän puolella sillä perille päästyämme aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Käveltiin ympäriinsä varmaan parisen tuntia, tuolta löytyy paljon hyväksi tallattuja polkuja ja saatiinpahan me pieni karttakin mukaan jottei varmasti eksytä...Oli upea päivä ja mikään ei paranna asuntotuskailuiden parissa murehtemista yhtä hyvin kun reipas kävely ulkoilmassa. Todettiin myös yhteen ääneen että sunnuntaina oli eka päivä kun ilmassa oli selvästi kevään tuntua!

Sellaista siis tänne, kohta alkaa kaikki nämä Peak Districtin National Trust-paikat olla koluttu läpi...Mutta Lyme Parkiin pitää ehdottomasti päästä uudestaan ja seuraavalla kerralla katsastamaan myös kartanon sisätilat!

6 kommenttia:

 1. Vitsit kun on hienoja kuvia!!! Ei mulla muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! Olen itsekin erityisen tyytyväinen näihin kuviin, aurinkoinen päivä varmaan auttoi asiaa :D

   Poista
 2. Ah, kyllä tuolla kelpaisi tallustella! Vitsi miten hienot maisemat ja tuo rakennus on aivan unelma. Sä näytät jotenkin niin ihanan brittiläiseltä kumpparit jalassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli kyllä aivan mahtavat - ja meiltä jäi varmaan puolet näkemättäkin kun käveltiin ihan vaan murto-osa tuosta niiden alueesta! Ja haha, kumpparit on niin must tuolla kävellessä - varsinkin pellot on niin mutaisia tällä hetkellä!

   Poista
 3. Munkin täytyy vaan sanoa, että aivan upeita kuvia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna! Näissä on mun mielestä jotenkin tosi kiva fiilis (jos niin nyt voi edes kuvista sanoa!)

   Poista

Kiva kun kommentoit!