torstai 19. maaliskuuta 2015

Rentoa biitsielämää Sansibarilla

Viime aikoina ajatukset ovat pyörineet Intian valtameren saarissa. Ostin uusimman numeron Lonely Planetin lehdestä ja siinä oli iso (ja kerrankin mielenkiintoinen) juttu näistä paratiisisaarista jotka tällä alueella sijaitsee. Lehden kansiotsikko herätti mielenkiinnon, osa näistä paratiisisaarista nimittäin kiinnostaa häämatkakohteena. Tällä hetkellä eniten kutkuttaisi Madagascar sillä se vaikuttaa juuri täydelliseltä yhdistelmältä aktiviteettejä ja rentoa lomailua. Ja täytyy myöntää että kyseinen piiretty on yksi mun ihan lemppareista joten ei senkään takia olisi hassumpaa tuonne päin maailmaa lähteä (tosin mitään käytännön kustannusseikkoja en ole ehtinyt vielä selvittelemään). 

Noh, yksi asia johti toiseen ja päädyinkin katsomaan näitä kännykkäräpsyjä joulukuiselta Sansibarin lomalta. 



Sansibarilla meidän lomailua oli rentoa. Pitkiä kävelyitä rannalla, polskintaa meressä, auringonottoa, tuoreiden mangojen syömistä, hedelmäsmoothieita, lukuisten kirjojen ahmintaa, kalojen ja korallien ihmettelyä, snorklausta....Eli siis kaikenkaikkiaan täysin aivot tyhjentävää lomaa. Täydellistä. 

Valkoista hiekkarantaa silminkantamattomiin ja turkoosia vettä - jeps, siltä kohden ainakin vastaa mielikuvaa paratiisisaaresta (todellisuus on tietysti eri kun astuu näiden paratiisirantojen ulkopuolelle ja näkee sitä oikeaa elämänmenoa). Takaisin tulin kyllä niin älyttömän ruskeana ja terveen näköisenä (näin ainakin työkaverit totesi). Olisi tehnyt mieli jatkaa hedelmäsmoothien juomista vielä kotonakin mutta eihän  ne ihan samalta maistu siellä Derbyn harmaudessa kun tuolla kirkkaansinisen taivaan alla. Täytyy myöntää että vaikka edelleen tykkään lomailla aika "aktiivisesti" niin kyllä muuten tuli tarpeeseen tuollainen rentoilu rannalla tuossa vaiheessa vuotta. En pistäisi pahitteeksi jos voisin aikamatkailla takaisin Sansibarille juuri nyt! Tai jos joku tarjoaisi minulle joka aamu tuoreita mangoja jotka vievät kielen mennessään!








Mutta ei, nyt matkataan seuraavaksi Lontooseen - ihan huippu viikonloppu tiedossa!

12 kommenttia:

  1. Rantoja oli jo valmiiksi ikava, joten tama ei ainakaan auttanut asiaa :D Mina sain pienena paahani karttaa selaillessa, etta haluan Madagaskarille, eika se siita miksikaan ole muuttunut. Ja kun myohemmin kuulin Madagaskarin vaniljasta olin viimeistaan myyty. Joku paiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, sorry :) Tosin itselle tuli kanssa juuri sellainen fiilis että lennot pitää ostaa heti jonnekkin paratiisirannalle.

      Ah, Madagascar olisi kyllä ihana....nyt tuli vaan kamala himo vaniljaan kun luin tän sun kommentin :D

      Poista
  2. Madagaskar on ollut mun ultimate haave nro 1 jo monta vuotta, mutta kaikenlaiset rutot ja rokotevaatimukset ja lentojen kalleudet ja ja ja ...mitä vielä, niin eipä ole tullut käytyä. Mutta hyvähän se on, että on jotain haaveitakin eikä kaikkia heti pääse toteuttamaan! Ja muuten Sansibar on siellä samaisella todo -listalla ihan kärkipäässä myös; se olisi ehkä vähän helpommin toteutettava kohde kuitenkin. eikä nää sun ihanat paratiisikuvat ainakaan yhtään vähentäneet mun intoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin itseasiassa yllättynyt koska etsin nyt huvikseen lentoja Madagskarille jollekin ihan sattumanvaraiselle ajankohdalle ja ne ei ollut niin pahat kun ajattelin....tai sit vaan löysin hyvän ajankohdan :D Voi tietty olla että Madagascar jää meillekin haaveeksi mutta pitää ehkä tutkia hieman lisää!

      Sansibarille sitten vaan seuraavaksi ;) Unelmat ja haaveet on ihania, vielä parempaa sitten kun ne toteutuu!

      Poista
  3. Voi ihana mitä kuvia! Pitääpä käydä täälläkin kurkistamassa, jos Lonely Planetin lehti on jo kaupoissa, ostelen sen aina silloin tällöin kans. Madagascar olisi aivan ihana paikka varmasti, tai mikä tahansa tuollainen paratiisisaari kuulostaisi aika ihanalta :) Tuoreita mangoja, rannalla kävelyä, smoothieita...juu, kyllä muuten kelpaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika! Suosittelen, tossa uusimassa lehdessa oli mun mielesta tosi mielenkiintoisia juttuja! Kylla kelpaisi joo tuollaiset maisemat - haluan lomalle taas :)

      Poista
  4. Mäkin haluisin käydä myös Madagaskarilla joskus (aika pitkälti sen animaation ansiosta) :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, et ole varmaan ainut joka haluaisi kayda siella sen animaation vuoksi (ma rakastan sita leffaa!)

      Poista
  5. Aaah.... ihania rantakuvia! Täällä Norjassa matkailu sai muuten aikomoisen buustin Frozen-leffasta, ja nyt en siis puhu mistään lapsiperheistä :) Eli mikäpä siinä, Madagaskarilla olisi kiva käydä vaikka en ole elokuvaa nähnytkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Ja haha, ihanaa :) Frozen on kyllä hyvä mutta en ihan ekana niitä maisemia yhdistänyt Norjaan vaikka lumista siellä onkin :)

      Poista
  6. Upeita lomakuvia! Tuollainen aivot narikkaan loma jossain trooppisessa kohteessa kepaisi kyllä vaikka heti :) Madagarskar häämatkakohteena kuulostaa myös ihanalta, en tosin itsekään niistä käytännön järjestelyistä ole ollenkaan perillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riia! Ja välillä tuollaiset täysin aivot narikkaan lomat tulee niin tarpeeseen vaikka yleensä tykkäänkin heilua ja mennä viipottaa myös lomalla. Mutta välillä pitää kyllä rauhoittua kunnolla. Luulenpa että jatkan Madagaskarin tutkimista, se näyttää kyllä ihanalta....

      Poista

Kiva kun kommentoit!