maanantai 20. huhtikuuta 2015

Viikko Lauran kanssa

Globe Called Home blogin Jenni teki pari tälläistä "viikko minun seurassani" postausta ja mielestäni ne oli niin kivoja että päätin röyhkeästi kopioida idean! Mutta eikös se mene niin että kaikki parhaat ideat on tarkoitettu matkittavaksi...En itseasiassa tiedä miksi näitä on niin kiva lukea, ehkä olen sellainen harvinaisen utelias tyyppi luonteeltani? Kuitenkin, tässä meikäläisen menoa menneeltä viikolta!

Maanantai

07.00/ Herätys normaaliin aikaan, tosin torkutin taas vaihteeksi 15 minuuttia päätyen siihen että kiiressä heitin vaatteet päälle ja meikit naamaan. 

08.30/ Juna saapuu Birminghamin asemalle mutta Coventryn sijaan otan paikallisjunan Birminghamiin, meillä on nimittäin edessä tiimipäivät ja vietetään ne paikallisessa koulutuskeskuksessa.

9.20/ Saavun paikalle kurssikeskukseen ensimmäisenä, olin ilmeisesti tulkinnut aikataulua ihan päin honkia sillä meidän pitikin aloittaa päivä vasta kympiltä. Noh, ei hätää, käyn sähköposteja läpi ja nautin paikan hyvästä kahvista. 

10-17.00/ Päivä meneekin meidän tiimin kanssa ideoidessa ja suunnitellessa tulevia juttuja. Lounaalla ihmetellään kollegan kotimaan (Saksan) ihmeellisiä tapoja ja pohditaan ollaanko me ulkomaalaiset integroitu Britanniaan?

18.30-22.00/ Vihdoinkin saadaan istua kurssikeskuksen illallispöytään - nälkä on jo kova! Illallisen jälkeen päätetään lähteä porukalla paikalliseen pubiin hieman istumaan iltaa. Meillä kävi myös tuuri, nimittäin kyseisessä pubissa järjestetään aina maanantaisin pubi visailu-ilta joten päätettiin tietty osallistua siihen! Voitettiin general knowledge osa, mutta sen jälkeen menikin meidän tietotaito alaspäin ja viimeisempänä osana oli Games of Thrones kysymykset jota kukaan ei ollut ikinä katsonut. Noh, hauskaa meillä oli silti!

22.30/ Saavutaan takaisin meidän majapaikkaan ja lösähdän vaan suoraan nukkumaan.

Tiistai

07.15/ Herään kurnivaan vatsaan. Ärsytti, koska olisin saanut nukkua paljon myöhempäänkin mutta ei voi mitään.

7.30-9.30/ Käyn aamupalalla ylhäisessä yksinäisyydessäni koska kaikki muut vielä vetää onnellisesti varmaan sikeitä. Kaivan läppärin esiin ja rupean tekemään töitä ja vastaamaan sähköposteihin jotka oli tullut eilisen aikana. Näiden kahden päivän aikana piti keskittyä vaan näihin ns. tiimipäivän hommiin joten työmaileja oli kasaantunut jonkin verran.

9.30/ Aloitetaan tiimipäivän toinen osa. Eka lämmitellään ja heräillään hauskoilla kysymyksillä joita fasilitaattori oli keksinyt. Ihmetellään kuka on syönyt ihmeellisintä ruokaa ja kenellä on omalaatuisin harrastus.

12.30/ Lounasaika, taas onkin jo nälkä. Syödään pikaisesti ja sitten lähdetään parin työkaverin kanssa hieman kävelemään kurssikeskuksen tiluksia koska ulkona on ihan mieletön aurinkoinen keli! Ihana saada raitista ilmaa!

17.00/ Aika pistää homma kasaan, erittäin mielenkiintoiset kaksi päivää takana. Lähdetään parin työkaverin kanssa juna-asemalle mutta päätetään pysähtyä pubissa matkan varrella koska ulkona on kaunis keli (paras syy). Päästiin nauttimaan auringonpaisteesta terassille mikä oli tosi kiva!

19.15/ Saavun kotiin ja ihmetellään miehen kanssa mitä tehdä ruuaksi. Kumpikaan ei ole ehtinyt käymään kaupassa joten kotona ei ole oikein mitään hyvää ruokaa. Päädytään siis keittämään pastaa ja lisätään siihen mitä satutaan jääkaapista löytämään.

20.00/ Molemmilla on aika aivokuollut olo joten röhnätään vaan sohvalla ja katsotaan putkeen Suitsia mikä taitaa olla meidän uusi lempparisarja. Vihdoinkin Netflixille on tullut kolmoskauden jaksot joten ei tartte enää kärsiä vierotusoireista.

22.30/ Aika mennä nukkumaan, molemmilla huomenna aikainen aamu edessä!



Keskiviikko

5.30/ Herään ekan kerran kun mies lähtee asunnon ovesta ulos, mutta nukahdan onneksi nopeasti uudestaan vaikka ensin mietin pitäisikö tässä itsekin herätä näin aikaisin.

6.00-6.50/ Herätyskello herättää syvästä unesta. Minulla on tosi paha tapa torkuttaa ja niin teen tänäkin aamuna. Torkutan ihan liian kauan, sillä seurauksella että saan taas juosta ovesta ulos ilman aamupalaa. Kävelen juna-asemalle aamuauringossa sillä mies oli todella lähtenyt jo aikaisemmin töihin.

09.00-17.00/ Saavun töihin ja jätänkin vain kamat toimistolle ennenkuin pyyhällän tapaamisiin. Koko työpäivä menee niin kiireessä ja poissa itse toimistolta etten ehdi edes lounasta syödä. Tässä vaiheessa on jo kamala nälkä siis yllättäen...Soitan päivällä myös asianajajalle joka kertoo että asuntohommassa on tullut hieman komplikaatioita. En ehdi murehtia vielä tässä vaiheessa sitä sen kummemmin kuitenkaan...

17.00/ Pääsen takaisin toimistolle ja rupean vastaamaan sähköposteihin ja tekemään niitä hommia mitä en ehtinyt päivällä tekemään.

18.10/ Olen valmis lähtemään kotiin mutta tietokone tietenkin päätti ruveta päivittämään ohjelmistojaan ja koska tarvitsen sen mukaan jään tuijottamaan ruutujen numero "updating 12 out of 27". Siinä kestikin sitten ikuisuus ja vasta 20 min myöhemmin pääsen oikeasti lähtemään toimistolta.

20.00/ Saavun kotiin. Tässä vaiheessa olin ehtinyt jo ostaa syötävää juna-asemalta koska muuten olisi tullut kiukku. Mies on ihan poikki pitkän päivänsä jälkeen enkä minä ole oikein parempi...Jaksetaan juuri ja juuri syödä ja loppuillan vietänkin vaan sohvalle kirjaa lukien, en edes jaksa avata telkkaria. Mä olen murehtinut koko kotimatkan ajan sitä asianajajan puhelua - nousen ja laskenkin siitä sitten koko illan. Päivän positiivinen uutinen oli kuitenkin lentolippujen osto, päätin lähteä vähän extempore Suomessa käymään vappuna kun täälläkin vietetään silloin lomaa. Jee,jee!

22.00/ Pakko mennä nukkumaan aikaisin, väsyttää!

Torstai

07.00-9.20/ Tällä kertaa vähän hitaampi aamu ja saavun töihinkin hieman myöhemmin. Birminghamin asemalta nappaan kokeiluun Starbucksin "uuden" iced maple machiaton  joka on yllättävän hyvää - tykkään! Rupettelen äidin kanssa kun kävelen Coventryn juna-asemalta töihin ja pyydän josko hän voisi varata minulle kampaaja-ajan Suomen reissun ajalle - tukka alkaa näyttää aika karsealta.

9.30-16.15/ Töissä on vähän rauhallisempi päivä ja saan viettää koko päivän koneen ääressä tehden työhommia. Lounaankin nautin koneen ääressä mutta päätän vähän googlailla hääpukuja siinä välissä. Huomaan tosin että pian pitsit ja hörhelöt alkaa tulemaan korvista ulos ja en oikein tiedä että minkälaisen puvun sitten oikeasti haluaisinkaan.

16.30/ Sain poikaystävältä hetki sitten viestin että mentäisiinkö illalla sittenkin salille ja totesin että sehän on loistava idea! Ajatus saunasta saa meikäläisen aika tyytyväiseksi! Sniikkaan siis töistä pois hieman aikaisemmin kun normaalisti.

18.00/ Saavun Lichfieldiin jossa tämä meidän uusi terveysklubi sijaitsee. Junaa piti vaihtaa Birminghamissa mutta huomaan että olin katsonut aikatauluja hieman väärin ja sen takia matkaan menikin aikaa hieman normaalia enemmän. Olisin hyvin voinut lähteä vasta myöhemmin töistä mutta nyt minulla jäikin vain luppoaikaa Birminghamin asemalla ennenkuin pääsin Lichfieldin junaan.

18.30-20.00/ Salilla päätän aloittaa rauhallisesti - tämä sohvaperuna on viimeksi ehkä rehkinyt joskus 1,5 vuotta sitten joten olen eka crosstreinerillä ja sitten juoksumatolla reilut 30 min. Tämän jälkeen jätän miehen rehkimään salille ja päätän mennä uimaan. Tykkään tästä paikasta ihan mielettömästi koska siellä voi tehdä niin vaihtelevia juttuja - voidaan mennä golfaa, salille, uimaan tai ryhmäliikuntatunneille. Ei pitäisi ihan heti kyllästyä. Uimisen jälkeen on ihana mennä nauttimaan ja rentoutumaan saunaan.

20.00/ Argh, meidän oli tarkoitus syödä klubille mutta ne oli jo lopettanut ruuan tarjoilun. Mentiin siis testaamaan läheistä pubia kun kotona ei ollut mitään ruokaa. Huvitti hieman että ensin rehkittiin salille ja sitten illalliseksi valitsin friteerattua halloumia. Noh, terveellistä tai ei, hyvää se ainakin oli!

22.30/ Saavutaan kotiin ja painun taas suoraan nukkumaan - sauna teki tehtävänsä ja tuntuu että lihakset painaa ainakin tonnin!



Perjantai

7.30/ Herään siihen kun mies kolistelee keittiössä. Löhöän sängyssä ja lueskelen kännykästä uutisia, tsekkailen Facebookin ja blogeja.

8.30/ Liikun sängystä olkkarin sohvalle. Perjantaisin teen aika usein töitä kotoa joten aikataulutkin on rennompia. Avaan läppärin ja lueskelen vielä blogeja koneelta ja tsekkailin henkilökohtaisia maileja. Alan myös kirjoittelemaan tätä blogipostausta.

8.50/ Alan tekemään töitä ja mietin päivän to do-listaa. Luen pari dokumenttia läpi ja kirjoittelen muistiinpanoja. Syön samalla aamiaista.

12.00/ Menen kohnimaan jääkaapille ja yritän löytää jotain lounasta, mutta heikoin tuloksin...Ei olla ehditty todella käymään kaupassa niin jääkaapissa näkyy melkeinpä pelkkä valo. En jaksa lähteä nytkään kauppaan joten päätän vaan kärsiä hetken.

12.30/ Käyn uudelleen jääkaapilla jos tilanne olisi vaikka jotenkin muuttunut. Noh kumma kyllä kukaan ei ollut taikonut ruokaa sinne. Päätän siis lakata kynnet.

14.00/ Rupean napostelemaan jääkaapissa ollut sinihomejuusto mötikkää sellaisenaan.

16.50/ Siirryn huomaamattani työhommien sijasta kirjoittelemaan blogijuttuja. Annika haastoi matkakuva-haasteeseen ja rupeankin etsimään siihen sopivia kuvia arkistojen kätköistä. Sain myös vihdoin sen saakelin ympäristöraportin asuntomme maaperästä mailiin ja rupean kahlaamaan sitä läpi.

18.00/ Mies on tullut tässä vaiheessa jo kotiin ja päätetään noudattaa perjantain tapojamme ja lähteä viettämään ns. "treffi-iltaa". Käydään ensin syömässä super romanttisessa Pizza Hutissa (koska jääkaapissa on edelleen vain valo), ennenkuin mennään viereiseen viihdekompleksiin hohtokeilaamaan. Olen yleensä aika hyvä keilaamisessa ja voittanut miehen monta kertaa ennenkin, mutta tällä kertaa jouduin nielemään tappion karvaita kyyneleitä...

21.30/ Tullaan takaisin kotiin ja yritetään etsiä sopivaa leffaa Netflixiltä. Ihan sattumalta törmätään Whistlebowleriin, jonka olen jo pidemmän aikaa halunnut nähdä Annikan suosituksen takia. Muistan kyllä että Annika sanoi, että kyseessä on aika "raju" juonikuvio ja sitä se kyllä olikin. Varsinkin kun leffan tapahtumat perustuvat tositapahtumiin. Suosittelen kyllä ehdottomasti katsomaan, mutta kantsii ehkä miettiä että on oikealla tuulella leffalle...

23.50/ Aika painaa pää tyynyyn!



Lauantai

10.00/ Heräsin jo kahdeksalta mutta pötköttelin sängyssä pari tuntia kirjaa lukien, Facebookia selaillen ja blogeja lukien. Ei huvittanut nousta ylös sängystä koska tiesin että meillä ei ole oikein mitää hyviä aamiastarpeita.

10.00-12.30/ Aamu meneekin enemmän tai vähemmän laiskotellessa. Käydään läpi asuntopapereita, minä kirjoittelen vähän blogipostauksia ja yritetään samalla hieman siivota kämppää. Siivous ei oikein inspaa joten se oli hieman puolivillaista. Ulkona on aivan upea, aurinkoinen keli joten googlataan vähän kävelyreittejä jotka voitaisiin heittää läpi.

12.45/ Päästään vihdoin talosta ulos ja autolle. Lähdetään ajamaan kohti sitä puistoa josta kävelyreitti lähtee, ja pysähdytään kaupassa matkan varrella ostamaan pienet picnic-eväät.

13.50/ Saavutaan Cannock Chase puistoon josta kävelyreitti lähtee. Tässä vaiheessa on jo kova nälkä joten päätetään syödä ennenkuin lähdetään kävelylle. Levitetään picnic-huopa nurmikolle ja nautitaan patongista juuston kanssa auringonpaisteessa. Ihanaa!

14.30/ Aika lähteä kävelylle! Ilma on kaunis ja maisemat upeita joten mikäs tässä ollessa ja nautiskellessa! Kävelyn aikana mietitään häämatkakohteita ja asuntosuunnitelmia. Mies haluaa myös harjoitella suomenkieltä joten seuraavaa tunti meneekin siinä kun hitaasti ja varmasti käymme keskustelua suomenkielellä. Mistäs muustakaan kuin eduskuntavaaleista. Koska se on nyt tosi helppo aihe keskustella suomeksi ;)

17.00/ Ja takaisin autolla! Jes, onpa hyvä fiilis! 2,5 h kävelyä takana ja yhteensä reitti taisi olla 11,4 kilometriä. Lähdetään ajamaan takaisin kotia kohti mutta koska ulkona on niin kiva keli niin päätettiin pysähtyä pubissa matkan varrella ja istua terassilla hetki.

19.05/ Kitisin vähän, en olisi millään jaksanut pysähtyä ruokakaupassa mutta oli pakko. Tehdään siis ruokaostokset koko viikolle ja päätetään tehdä illalla sushia.

20.00/ Tullaan vihdoin kotiin mutta huomataan yksi katastrofiaalinen virhe: me unohdettiin jätski! Mies lähtee siis kävelemään lähikauppaan ja minä puran ruokaostokset ja laitan sushiriisin kiehumaan.

21.00/ Päästään nauttimaan työn tuloksista, tässä vaiheessa on jo ihan huutava nälkä! Kotitekoinen sushi on kyllä niin hyvää, vaikka onnistunkin vahingossa tiputtamaan oman sushipalani soijakippoon, sillä seurauksella että soijaa roiskuu kaikkialle (myös meidän valkoisille seinille).

21.30-23.15/ Loppuilta meneekin tv:tä katsellessa, Britain's got talent- ohjelma on alkanut taas joten tuijotellaan sitä ja nautitaan Ben & Jerrysiä!



Sunnuntai

08.20/ Jostain syystä ollaan pistetty herätyskello päälle joka rupesi soimaan ensimmäisen kerran jo kahdeksalta....Noh, päätän kuitenkin tässä vaiheessa nousta ylös ja ruveta laittamaan aamupalaa kun kerran aineksia löytyy! Täytän croisantit nutellalla ja pistän ne uuniin samalla kun aloitan tekemään mango smoothieta.

09.00-13.30/ Aamu meni taas löhöillessä. Sunnuntai aamut on minulla aina blogin kirjoitusaikaa, kuten tälläkin kertaa. Valmistelen ja kirjoittelen tätä postausta, sekä paria muuta. Skypetellään miehen veljen kanssa joka asuu tällä hetkellä Uudessa-Seelannissa. Facetimaan myös mummin kanssa jolla oli synttärit tänään. Saatetaan myös katsoa pari jaksoa taas Suitsia johon ollaan ihan liian koukussa.

13.30/ Yhtäkkiä tuleekin kiire laittautua valmiiksi, kohta pitää lähteä ajamaan Lichfieldiä kohti, meillä on nimittäin golf tiiaus aika....

14.40-18.10/ Pelataan 18 reikää golfia - ilma on mieletön ja pelikin kulkee yllättävän hyvin joten meillä oli kiva fiilis. Kunnes yhdessä vaiheessa lyön pallon koko ajan joko veteen tai hiekkabunkkeriin.

19.00/ Saavutaan takaisin kotiin laittamaan ruokaa (nachoja, kuinka ihanan terveellistä). Ruokaa syödessä streamataan samalla formulat ja minä selailen padin kanssa vaalituloksia Suomesta.

22.15/ Vielä ei väsytä mutta pakko mennä aikaisin nukkumaan koska huomenna on taas aikainen herätys töihin.



Sellainen viikko siis tällä erää! Ja sorry, tästä tulikin elämääkin pidempi postaus, toivottavasti joku jaksoi lukea loppuun asti!

15 kommenttia:

  1. Minä jaksoin!

    Nää arkijutut on kivoja:) ja kuten ennenkin sun juttuja lukiessa tulee nälkä haha

    Ps. Teijän sali kuulostaa kyllä kivalta! Siitä voisit kertoa lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla! Ja sorry nälän aiheuttamisesta :D

      Ja joo, pitääkin tarinoida salista lisää kun olen tutustunut siihen vielä paremmin, olen kyllä super tyytyväinen ollut jo nyt!

      Poista
  2. Musta tälläset postaukset ovat aivan parhaita! Että saat kyllä mielellään tehdä uusiksikin :)

    Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun kommentoin blogiisi. Hui. Olen kyllä lukenut sitä jo muutaman kuukauden ja jossain kohtaa kahlasin läpi melkeinpä kaikki postaukset sinne alkuajoille saakka. Tosi kiva blogi!

    t. Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Linda,

      Ja kiva että kommentoit ensimmäistä kertaa (ja tietysti kiva kuulla että tykkäät blogista) - on aina kiva saada kommentteja uusilta lukijoilta!

      Täytyykin varmaan siis tulevaisuudessa tehdä samantyyppinen postaus uudestaan!

      Poista
  3. Minulta taisi tuon Jennin juttu mennä ohi, mutta kiitos ideasta! Tosin jos itse tekisin tällaisen lähiaikoina, niin matkailuosuus olisi kyllä jutussa hakusessa - arki Espoossa ei taida oikein täyttää matkailublogin juttukriteereitä. Mutta ehkä niistä voi joskus joustaa enemmänkin kuin yleensä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tälläiset arkiset jutut on aina kivoja, ja mun mielestä matkablogieissa voisi olla enemmänkin välillä arkisia juttuja mutta se on tietty mun oma mielipide :) Mun blogi kun on enemmän sellainen sillisalaatti ulkosuomalaisblogi niin koen että arkiset jutut sopii tänne sekaan myös hyvin!

      Poista
  4. Ihanaa, että sun kokkailut ja improvisoidut lounaat ei ole muuttuneet mihinkään. Voin niin kuvitella sut sen homejuuston kanssa :D Ja kiva, että tykkäsit leffasta - se oli vaikuttava.

    Meidän Ben & Jerry's -hetket on jääneet Britteihin, täällä se on niin kallista eikä parhaita makuja edes löydy mistään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei ole kyllä muuttunut, olen vieläkin tosi laiska kokkaamaan vaan itselleni!

      Joo, ei se B&J täälläkin maailman halvinta jäätelöä ole mutta silti se on parasta joten aina ostetaan sitä vaikka halvempaakin saisi :)

      Poista
    2. siis se pieni puteli maksaa jotain 6-7 euroa :(

      Poista
  5. Toi teidän Suits - katseluinto muistuttaa vähän sitä kun katsoin tässä maalis - huhtikuussa Skins kaikki 7 - tuotantokautta 3 viikossa :p
    Tää oli tosi kiva, mustakin tälläisiä "arkipostauksia" on hauska lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, aika hyvä saavutus ;) tosin mä muistan että taisin katsoa kanssa Revengen kaikki ekan tuotantokauden jaksot läpi viikossa :) ja kiva, pelkäsin eka että tää oli liian pitkä postaus mutta kiva kuulla että jaksoit lukea läpi!

      Poista
  6. Yksi aani lisaa arkipostauksista tykkaamiselle! Nauran taalla itsekseni, kun vasta toisen kerran lukiessa tajusin, etta sarja, jota katsoitte on Suits. Ma kun taivutin sen natisti paassani "Suitset" :D (suitset -> suitsia, jep)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla Irina! Ja haha, arvaa vaan kun en itsekään ihan heti keksinyt miten tuo pitäisi oikeaoppisesti taivuttaa joten jätin sen vaan tuollaiseksi :) Suitset kyllä kuulostaisi näin heppatyttönä hyvältä sarjalla ;)

      Poista
  7. Hauska postaus! Itse tykkään usein kaikkein eniten lukea tällaisia päiväkirjamaisia postauksia, vaikka paljon lue myös esim. matkablogeja. :)

    Ja hahah, mä niin nauroin tuolle perjantain lounasepisodille! Ihan kuin jostain Bridget Jonesin päiväkirjasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että näitä tykätään lukea - mä tykkään tehdä näitä kun itsekin tykkään melkein eniten niistä arkisista jutuista blogeissa!

      Poista

Kiva kun kommentoit!