keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kesäpäivä StratfordissaOlen tässä viimeisen parin vuoden aikana säännöllisin väliajoin mankunut miehelle että meidän pitäisi käydä Stratford-upon-Avonissa, tuolla Shakespearen kotikaupungissa. Derbyssä asuessamme matka tuntui liian pitkältä vain päiväretkelle joten retki jäi aina toteuttamatta, mutta tänä kesänä olin päättänyt että meidän on pakko sinne päästä kun ajomatkakin on lyhyempi. Sain vihdoin tahtoni läpi viime sunnuntaina, vaikka mies vielä aamulla valitti että haluaa mennä golfaamaan. Hän oli käynyt monta kertaa aikaisemminkin Statfordissa niin ymmärrän että ehkä se ei inspiroinut niin paljon...Kuitenkin, sunnuntaina lähdettiin viettämään kivaa kesäpäivää tänne kuuluisaan kaupunkiin.

Ensimmäinen juttu jonka huomasin olin turistien määrä. Siis mistä nämä kaikki turistit on tänne tullut? Rupesi naurattamaan koska täällä keskellä Englantia asuessa harvemmin tulee ns. tavallista turistia vastaan ja niitä näkyy vain silloin kun eksyy Lontooseen. Ymmärrän tottakai että Stratford kiinnostaa, mutta se ihmispaljouden määrä silti yllätti. Tuli melkein sellainen kansainvälinen fiilis!

Meillä ei oikein ollut mitään etukäteisuunnitelmia tälle päiväretkelle, mentiin samalla asenteelle kuin useammissakin reisuissa, eli käveltiin ympäri kaupunkia ja vaan fiilisteltiin kivaa kesäpäivää. Ei otettu sen suuremmin stressiä että pitäisi jotenkin katsastaa ne pakolliset nähtävyydet. Stratfordissahan löytyy vaikka kuinka monta paikka omistettuna Shakespearelle - hänen synnyinkoti, hautapaikka, teatteri etc....Me ei kuitenkaan käyty missään näistä koska haluttiin maksimoida ulkona vietetty aika ja Stratford on tarpeeksi suloinen kaupunki siihen että siellä voi vain kävellä ympäriinsä ihastellen kaupunkia.Se on mielestäni siis loistava paikka päiväretkelle ja helposti haltuunotettavan kokoinen kaupunki. Me käveltiin joenvartta pitkin ja otettiin pieni vedettävä lautta toiselle rannalle 50 pencen maksua vastaan jonka jälkeen käveltiin läheiseen puistoon missä oli menossa Romeo & Juliet esitys. Kyseisessä puistossa on näköjään joka kesäviikonloppu joka Shakespearen näytelmä, tällä kertaa tämän näytelmän oli järkännyt Oxfordin yliopiston teatteriklubi - todella kiva idea!
Katsottiin myös kuinka pariskunnat souteli joella ja se näytti juuri niin ihanan kesäiseltä ja romanttiselta puuhalta, että päätettiin mekin vuokrata vene. Soutuveneitä sai kympin hintaan tunniksi joten sellainen napattiin mukaan ja mies sai ensimmäisen soutuvuoron. Siis hommahan näyttää todella romanttiselta: mies istuu ja soutelee laulellen serenadeja naisellensa joka istuu kauniisti veneenpäädyssä ja ihastelee maisemia ja komeaa miestänsä. Wrong. Ensimmäiset kymmenen minuuttia meillä meni kinastellessa siitä kuinka venettä soudetaan ja kuka tekee mitäkin. Nimittäin minun hommani oli miehen soutaessa, vedellä sellaisista "ohjainköysistä" jotka löytyi veneen keulasta ja mies väitti että vedän niitä koko ajan väärään suuntaan. Onneksi pian päästiin yhteisymmärykseen ja soutukin alkoi sujumaan. Tämä oli myös loistava keino nähdä miten tämän alueen rikkaat tyypit asuu, nimittäin joen varrella näkyi sellaisikin lukaaleja että! Puolentunnin kuluttua käännyttiinkin takaisinpäin ja vaihdettiin kuskeja ja mies joutui myöntämään että minä saatankin olla se parempi soutaja meistä. Tai ehkä se yhteistyö sujui näin paremmin päin että minä soudin ja mies ohjasti sillä soutu takaisinpäin sujui kuin rasvattu! Soutaminen oli kyllä todella kivaa kun alkuhankaluuksista oltiin selvitty!


Tässä vielä minun kolme tärppiäni Stratfordiin, mikäli joku sinne päin eksyy:

1) Suosittelisin ehdottomasti käymään Stratfordissa sunnuntaina sillä silloin siellä on meneillään kivat markkinat jotka tuovat oman lisätunnelmansa kaupunkiin
2) Lounaspaikaksi suosittelisin suloista Keys & Kitcheniä joka löytyy pienemmältä sivukadulta ja täten vaikutti rauhallisemmalta paikalta kuin keskustan useammat pubit. Paikan takapihan terassi on aivan hurmaava kasveineen ja erikoisine mix & match huonekaluineen. Ruokalista oli omaan makuuni aika vaatimaton mutta annokset kyllä sitäkin maukkaampia.
3) Jälkkäriksi suosittelen näppämään mukaan jädet pääkadulta löytyvästä Hoorays British Gelato Kitchenistä.  Pieni jonotus on ehdottomasti vaivan arvoista sillä jäätelö oli super hyvää!

Juuri tälläiset kesäpäivät on ihan parhaita!

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin ihanalta paikalta! Ja tosi natin nakoinen, jotenkin tosi idyllinen ja sellanen perusenglantilainen, mutta pirtsakampi (variensa takia).
  Ihanaa kesanjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, toi oli aika hyvä kuvaus paikasta - sitä se juuri on, perusenglantilainen mutta hieman pirtsakkaampi :D

   Hauskaa kesänjatkoa myös sinne!

   Poista

Kiva kun kommentoit!