torstai 6. elokuuta 2015

Yksi parhaita juttuja kesässä on....Kesäillat nimittäin. Tietysti. 

Kesäillat on ihania, vietettiin niitä sitten Suomessa tai täällä Briteissä. Suomessa niiden viettoon kuuluu olennaisesti kesäkeittiössä viihtyminen illan pikkutunneille saakka. Lämpölamput, muurikkapohjaletut ja koiran vieno kuorsaus. Silloin pitää aina istua kunnollisesti ruokapöydän tuoleilla koska koira on jo vallanut kesäkeittiöstä löytyvän sohvan ja nukkuu siinä ketarat ojallaan. Isä polttaa sikaria, ja me äidin kanssa jutustellaan samalla kun taustalla kuuluu YlePuhe yleensä. Tai jotain humppaa josta iskä tykkää. 

Täällä Briteissä ollaan saatu nauttia aivan ihanista kesäilloista viime aikoina. Ne on lempeitä säältään ja me saadaan fiilistellä niitä meidän ihanassa (ja aivan omassa!) puutarhassamme. Ostettiin loistava ruokapöytäsetti Ikeasta johon kuuluu supermukavat ruokapöydän tuolit. Niistä saa vääntää selkänojaa alaspäin kun on ruokalevon aika. Itseasiassa kirjoittelen tätäkin postausta tässä meidän ulkopöydän ääressä - lopeteltiin hetki sitten ruokailu mutta koska ilta on niin kaunis, ei raaskita mennä sisälle. Taivas on värjäytynyt upean pinkiksi ja itsekseni taivastelen että pystyn istumaan ulkona vain ohut neule päällä. Britannia on kuitenkin tunnettu siitä että aina kesäkelit eivät helli, mutta onneksi tämä kesä on toistaiseksi ollut muutakin kuin sadetta ja kovaa tuulta. 

Olen niin fiiliksissä siitä että meillä on mahdollisuus nyt nauttia illalliset omassa puutarhassamme. Ei tarvitse kuin ovi avata ja kesästä pääsee nauttimaan suoraan. Grilli on ollut ahkerassa käytössä ja pinnailen Pinterest-taululleni koko ajan lisää uusia ideoita mitä voitaisiin grillailla. Olin jostain taas lukenut todella mielenkiintoisen kuuloisesta reseptistä, nimittäin basilika-mustikkapiirakasta ja tänään sitä oli pakko kokeilla. Meidän basilika oli kasvanut sen verran suureksi että se kaipasi hieman harvennusta. Piirakka onnistui ihan hyvin, mutta ei osattu ihan päättää että oliko se hyvää vai vain totaalisen oudon makuista. Voitte päättää itse, minä nappasin reseptin täältäNämä on juuri niitä arjen parhaita hetkiä joita niin odotin kun asuttiin vielä edellisessä kerrostaloasunnossamme. Välillä niiden parhaiden kesähetkien ei tarvitse olla yhtään sen ihmeellisempiä kuin illalliset puutarhassa ja kesäilloista nauttiminen ulkona aina kymppiin saakka illalla. Onneksi on vielä kesää jäljellä!

4 kommenttia:

 1. Mä niin kaipaan Suomen kesää. Ja Britanniankin kesä kelpaisi:) ihanan näköistä ja tunnelmallista siellä! Täällä ei oikeen kesäkuusta elokuuhun kestä olla pihalla, ellei löydä hyvin varjoista paikkaa...Tai mene sitten myöhään illalla/yöllä ulos istuskelemaan:D sitten taas onkin niin pimeää ettei näe mitään...Ei ole yötön yö täällä hehe! Taitaa olla eka vuosi nyt mulla kun ei yhtään harmita, että kesä on pian ohi :D odotan innolla viileneviä ilmoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Niin nää eroaa nämä elämät pallon kummallakin puolella - me toivotaan lämpimämpää keliä ja te toivotte että ilmat viilenisi :D Mutta ymmärrän kyllä hyvin, mä en pysty ollenkaan syömään mitään raskasta suorassa auringonpaisteessa tai liian kuumassa kelissä, se on tosi ikävää.

   Poista
 2. Näyttää niin ihanalta! Mustikka-basilikapiiras kuulostaa hyvältä, ja ehkä vähän oudolta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä vähän outoa. Ei suoranaisesesti pahaa, mutta vaan....outoa :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!