perjantai 14. elokuuta 2015

Meidän puutarha: ennen ja jälkeen kuvatRakastan sellaisia "ennen-jälkeen" tyyppisiä kirjoituksia, juttuja ja telkkariohjelmia ihmisten kodeista. Mielestäni on ihanaa nähdä kuinka jostain esim. karseasta makuuhuoneesta tulee yhtäkkiä sellainen mieletön lukaali. Yleensä kun ne muutokset kun on parempaan päin. Näin kävi ainakin meidän mielestä meidän puutarhamme kanssa jonka fiksaamisessa äiti ja isä tulivat auttamaan tuossa heinäkuun lopussa. Tässä nyt siis hieman höpinää meidän puutarhastamme ja lisäksi niitä ennen-jälkeen kuvia!

Yksi ehdoton kriteeri meidän uudelle talolle oli, että oma piha pitää olla. Oli melkeinpä ihan se ja sama minkä kokoinen se olisi, kunhan löytyisi vähän nurmikkoa ja maata. Minä tai mieheni ei olla siinä mielessä ns. "kerrostaloihmisiä" joten meillä oli hyvin luonnollista etsiä pihallista paikkaa (ja se auttaisi tulevaisuudessa siihen koiran hankintaan!). Haluttiin paikka jossa voidaan hengailla ja nauttia ulkoilmasta kesäisin, grillailla ja kasvattaa meidän yrttejä (kyllä, me tykätään kasvattaa yrttejä).

Ongelma piilee kuitenkin siinä, että vaikka me molemmat ehdottomasti haluttiin piha, niin ei haluttu siitä mitään suuritöistä puuhaa. En tahdonnut viettää jokaista kesäviikonloppua kasvimaata kitkien tai nurmikkoa leikaten tai erinäisiä kasveja leikaten. Haluan että piha on kaunis mutta helppohoitoinen. Ei siis mitään vaativia kasveja meidän pihaan, kiitos (ottaen huomioon että yleensä onnistun tappamaan kaktuksetkin).

Meidän onneksi talon edelliset asukkaat eivät myöskään olleet mitään piha-ihmisiä, joten kun muutimme uuteen taloomme, piha näytti aika paljaalta ja kasveja löytyi vain pihan reunuksilta. Sen lisäksi siellä oli ollut lasten trampoliinia ja keinua joten nurmikko oli osittain todella kulunut. Eli toisinsanoen meillä on ns. "tyhjä taulu" tila edessämme jota pystyimme muokkaamaan. Me tehtiinkin miehen kanssa pieni "pihasuunnitelma" ja vanhempien avustuksella saatiinkin piha valmiiksi aivan upeaan kuntoon 1,5 vuorokaudessa.

Ja vitsit tästä tuli mielestäni niin kiva! Puutarha vastaa juuri meidän toiveitamme ja käyttötarkoituksiamme, vanhemmat tekivät ihan mieletöntä työtä! Tästä meidän yläkerran ikkunasta otetusta kuvakulmasta saa ehkä parhaan käsityksen muutostöistä.

Ja mitäs tässä pihassa sitten muutettiin? Periaatteessa muutostyö oli sinänsä helppo koska mitään ei tarvinnut sinänsä tuhota tai repiä auki. Pohjatyö oli jo tehty mutta pihasta ei vain ollut pidetty huolta. Sinne lisättiin paljon kasveja, kukkapenkit reunustettiin kunnolla tuollaisilla rajaushommilla, pihan taka-alueen karseat mustat muovimatot peitettiin tuollaiselle puulankkulaatoilla. Sen lisäksi tuonne taka-osaan lisättiin pienet kasvimaat jonne saatiin tänä vuonna jo hieman salaattia ja mansikoita kasvamaan. Periaatteessa siis aika pienillä jutuilla sai jo ison ilmeen kohotuksen aikaiseksi! Pahoittelut, kaikki kuvat ei ole otettu ihan samasta kuvakulmasta, mutta eiköhän se idea tule kuitenkin esille!

EnnenJälkeenEnnen


Jälkeen


Ennen 


JälkeenJotain pientä juttua olisi vielä tehtävänä, kuten esimerkiksi pitäisi hankkia todella pieni kahvipöytä ja tuolit tuonne pihan taka-alueelle, sinne nimittäin paistaa aurinko aina aamuisin ja siinä voisi sitten nauttia aamukahvit. Sen lisäksi haluaisin ehkä vielä jonkun telineen/virityksen tuohon itse talon seinälle että tuo itse terassiosuus puutarhastamme saisi vielä hieman ekstrapiristystä. Mutta niitä ehtii miettiä myöhemminkin, nyt tämä on juuri täydellinen meidän tarkoituksiin!

ISO kiitos siis vielä kerran vanhemmille!

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja ihana pieni piha! Mäkin haluaisin juuri tuollaisen pienen, helppohoitoisen pihan, jossa voisi kasvattaa kukkia ja yrttejä, mutta ei tarvitsisi käyttää kaikkea vapaa-aikaa sen hoitamiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Tämä on kyllä nyt käytännössäkin osoittautunut todella toimivaksi, ei tartte turhan paljon hoitaa - vähän kun kukkia kastelee ja nurmikkoa leikkaa niin piha voi hyvin!

   Poista
 2. Tosi hieno muutos! Entinen karu piha näyttää nyt tosi viihtyisältä, siistiltä ja käytännölliseltä. Kyllähän tuonne sopisi nyt yksi koirakin leikkimään! Meillä on koirien vuoksi iso piha, mutta ollaan (minä etenkin... ;)) tosi laiskoja puutarhureita. Sen vuoksi meilläkin on keskitytty aika paljon helppohoitoisiin kasveihin. Mies hoitaa onneksi ruohonleikkuun, sitä kun on aika paljon, eikä mulla ole edes lupaa koskea päältä ajettavaan leikkuriin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Elina! Joo, tarkoitus olisi toivon mukaan saada joku pieni koira joten eiköhän se tuonne mahtuisi :) haha, kuulostaa siltä että sulla on aika hyvä diili nurmikon leikkuun suhteen ;) meidän nurmikon leikkauksessa menee ehkä 5 min mutta suurin vaiva on ottaa se leikkuri esiin varastosta!

   Poista
 3. Wau, tosi hyvän näköinen. Mäkin rakastan näitä before and after postauksia, ihan huippuja inspiraation antamiseen ja myös sellaiseen kannustukseen (kun joskus tuntuu että kun katsoo meidän puutarhaa ettei sinne voi tehdä mitään...). Mutta tässä on tullut tosi hyvä muutos melko pienellä vaivalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Teillä tulee varmaan olemaan tosi makeat ennen-jälkeen kuvat kun muutokset tulee olemaan niin isoja! Mutta toi kannustus pointti on kyllä niin totta kanssa!

   Poista

Kiva kun kommentoit!