tiistai 20. lokakuuta 2015

Viikonloppu PariisissaMe käytiin viikonloppuna Pariisissa. Yksi hyvä ystäväni muutti sinne elokuun lopussa opiskelemaan ranskaa, ja kun löydettiin sopivat lennot niin päätettiin lähteä moikkaamaan häntä ja samalla itseasiassa viettämään meidän 7. vuosipäivää. Aww. Yhtään lomapäiviä en pystynyt töistä ottamaan mutta onneksi lennot täältä Birminghamista nappasi todella hyvin - lähdettiin perjantai-iltana töiden jälkeen ja tultiin takaisin sunnuntai-iltana myöhään. 

Viimeksi olen käynyt Pariisissa vuonna 2011. Se oli meidän interrail-reissun aloituskohde. Ainut juttu jonka muistan reissusta? Aivan jäätävät luteiden puremat minun selässä, käsissä ja kasvoissa. Kyllä me kaikkea kivaa tehtiinkin mutta se aivan infernaalinen kutina on ainut juttu joka on jäänyt mieleen siitä visiitistä Pariisiin. Ne tuli sieltä kamalasta hostellista jossa yövyttiin.

Tällä kertaa hotellia varatessa mietinkin sitä sitten ihan varman päälle. Rationaalinen ihminen voisi tietysti ajatella että tuskin se toista kertaa tapahtuu jos varaa edes jonkun hieman paremman majapaikan. Minä en ollut tässä kohtaa hirveän rationaalinen. Varasin meille neljän tähden Holiday Inn-ketjuhotellin St Germain Des Presilta. Ihan vaan koska ajattelin että ketjuhotellilla ei ole varaa olla luteita sängyssään. Ja itseasiassa hotelli osottautui todella kivaksi, hyvällä sijainnilla ja niistä luteistakaan ei näkynyt pihaustakaan. Sain sen vielä kaiken lisäksi hyvällä diililla Hotels.com kautta. 

Muuten meidän Pariisin viikonloppu meni ihanan rennosti. Ollaan molemmat nähty ns. ne pakolliset turistinähtävyydet joten nyt keskityttiin vaan nauttimaan kaupungin tuomasta fiiliksestä ja se tekikin viikonlopusta juuri ihanan. Ei ollut mitään erityisiä suunnitelmia vaan syötiin hyvin (ja paljon!!!), nautittiin ystävien seurasta ja ihanasta syksyisestä Pariisista. Tälläiset kaupunkilomat on juuri minun suosikkeja. Haluan kyllä nähdä aina ne tietyt kuuluisat nähtävyydet, mutta parasta on se, että pääsee vaan kiertelemään erilaisia alueita ja nauttia niistä. Me kyllä käveltiin todella paljon, lauantaina tallatiin Pariisin katuja 16 kilometrin edestä! Ja kaupanpäälle reissusta sain flunssan mikä pisti minut sohvannurkalle lepäämään. Tylsää.

Täytyy kyllä kahdesta asiasta hieman jupistakin. Nimittäin siitä surullisen kuuluisasta ranskalaisesta "asiakaspalvelusta" ja sitten Charles de Gaullen lentokentästä. Nimittäin lentokenttä pääsi heti omalle mustalle listalleni - niin järkyttävän epälooginen paikka, hinnat ihan katoissa ja passintarkastuksessakin jonotettiin ihan ikuisuus kun siellä oli vain kolme virkailijaa töissä ja jonot avoinna kaikille kansalaisuuksille (ilman omaa EU passi jonoa). Argh ja puh. 

Ja sitten se ns. "asiakaspalvelu". Minulla palaisi ihan käpy jos tuolla asuisin. Ja kyse ei nyt edes ollut siitä ettei kukaan meistä osannut puhua ranskaa, seurueen neljästä henkilöstä sentään kaksi osasi auttavasti ranskaa. Mutta koko viikonlopun aikana ei saatu kun huonoa palvelua. Ja se ärsytti kyllä. Ainut paikka jossa saatiin normaalia, ystävällistä palvelua oli eräs illallispaikka, mutta sekin luultavasti siitä syystä että koko henkilökunta oli italialaista. 

Kuitenkin, kokonaisuudessaan meidän viikonloppu oli ihan älyttömän kiva ja todella tarvitsin tälläistä pientä irtiottoa tämän arjen hulabaloon keskelle! Tässä siis hieman kuvatunnelmia Pariisista.


10 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia! :) Melkein tekee mieli Pariisiin, se näyttää aina niin ihanalta ja onhan siellä makee kävellä, mutta mulla kans palaa siellä aina hermo varsinkin siihen asiakaspalveluun. Ihan sama, kuinka yrittäisit sönköttää ranskaa niin pyhh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, kyllä melkein paloi käämit parikin kertaa reissun aikana. Lentokentällä olin viimeistään käämit ihan palaneena...en kestä yhtään tuollaista tympeää ja täysin olematonta asiakaspalvelua...

   Poista
 2. Näyttääpä siellä ihanalta! Oon ollut kerran Pariisissa 2012 ja se ei jotenkin tehnyt hirveän upean mahtavaa vaikutusta. Me ei saatu mitään älyttömän huonoa asiakaspalvelua - ehkä kun E oli oikein jenkkimäisen yliystävällisen kaikille, mutta se väenpaljous ja turistien määrä taisi olla se, joka silloin otti eniten päähän. Kaunis kaupunkihan se on (varsinkin kun on aikansa toljotellut kaupunkeja täällä USAssa haha - mikä vain Euroopan kaupunki nyt on kaunis näihin verrattuna hah!). Voisin antaa sille kyllä toisen mahdollisuuden mielelläni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö ei minunkaan Pariisi ole ikinä tehnyt ihan sellaista lähtemätöntä vaikutusta.Sellaista että sinne pitäisi päästä uudestaan ja uudestaan. Ei minulla ole mitään pakollista tarvetta lähteä sinne ihan heti uudestaan vaikka kaunis kaupunki se onkin :)

   Poista
 3. Pariisi ei ole kyllä ikinä kiinnostanut, vaikka kyllähän siellä ihan nättiä on kuvien perusteella. Jotenkin mulla on tosi negatiivinen kuva kaupungista, huonoa asiakaspalvelua, töykeitä ihmisiä ja palvelua ei saa kuin ranskaksi, semmonen vie ainakin multa fiilikset ihan kokonaan! Ja varsinkin nyt on niin tottunut tähän turkkilaiseen vieraanvaraisuuteen ja ystävällisyyteen, niin ymmärtää miten suuri merkitys tollaisellakin asialla voi olla. :D Toisaalta, onhan tämä Turkkikin mielipiteitä jakava maa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän hyvin nuo negatiiviset fiilikset, kuten tuossa Emmille sanoin edellisessä kommentissa, ei minulla ole koskaan syttynyt mitään palavaa rakkaussuhdetta Pariisin kanssa. Asiakaspalvelun huonous ja totaalinen puuttuminen tökkii minua aika pahasti kanssa! Mulla oli ihan sama, kun tultiin koneeseen Pariisin päässä ja se oli täynnä ystävällisiä Britti lentoemäntiä niin vitsit että tuntui taas ihanalta. Saada siis normaalia ja kivaa palvelua :D

   Poista
 4. Näyttääpä Pariisi ihanalta sun kuvissa. Toisaalta, missä se ei näyttäis :) Mua niin kovasti himottais mennä sinne viikonlopuksi käymään, mutta toisaalta mua vähän hirvittää, että mun Pariisi-illuusio hajoaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei :) Tuskin sun Pariisi illuusio siitä hajoaisi ;) Pariisissa ollessa on kyllä edes hankalaa ottaa huonoja kuvia, siellä on niin nättiä!

   Poista
 5. Kauniita kuvia, jälleen kerran!
  Blogissani on sulle 11 pientä matkatarinaa -haaste. Kivaa viikonloppua! :)

  https://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2015/10/23/liebster-award-11-pienta-matkatarinaa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta Huli, kivoja kysymyksiä olit keksinyt! Täytyy alkaa pohtimaan vastauksia ;)

   Poista

Kiva kun kommentoit!