keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Christmas magic

Elämässä on hyvä olla rutiineja. Minun rutiineihin jo selkeästi kuuluu että kirjoitan blogiin syyspostauksen ja sitten tietysti joulun odotus-postauksen. Kuten voitte kuvitella, nyt on sen joulun odotus-postauksen vuoro.


Koska minun mielestä marraskuussa voi ihan virallisesti (ja hyvällä omalla tunnolla) alkaa fiilistelemään joulua. Briteissähän on joulutavarat tullut kauppoihin jo syyskuun puolella ja lokakuun lopussa ollaan jo täydellä teholla myymässä vaikka mitä joulukrääsää. Lokakuu on vielä hieman aikaista minulle, mutta nyt marraskuun puolella joulufiilis jo nostaa päätään.


Tajusin myös että meillähän on suuri ongelma. Haluaisin nimittäin niin koristella meidän kotia vähän joulukuntoon, koska noh, olisihan se kiva. Toisaalta se tuntuu ehkä hieman hassulta sillä molemmat ollaan sitten joulu poissa omilla tahoillamme. Joten onko se tyhmää koristella kotia jos ei ole oikeasti siellä jouluna? Mutta ehkä voisin laittaa vaikka ihan vaan muutaman koristeen ja jouluvalon piristämään pimeitä talvi-iltoja?


Minä lennän viettämään joulua Suomeen 21.12 ja pidänkin peukut pystyssä että sääjumalat eivät heitä lunta Brittein suuntaan, me kaikki tiedetään miten siinä sitten käy. Lennän onneksi Mansesta, joten ehkä se auttaisi hieman mikäli jotain säävaikeuksia ilmenisi? Tai sitten ei.


Vielä en ole alkanut täydelle joulufiilistelymoodille (joka siis tarkoittaa joululeffojen katselua, lahjojen ja koristeiden ostamista), mutta Pinterestistä on kyllä tullut selailtua ahkeraan jouluisia kuvia ja hieman olen alkanut jo lahjoja miettimään. Toistaiseksi varsinkin poikaystävän lahja tuottaa harmaita hiuksia - hän aina keksii loistavia lahjoja minulle joka taas asettaa  mun lahjalle kamalat paineet (siis minun toimesta). Kyllähän sen pitää olla yhtä hyvä kun hänen antama lahja minulle! Saa nähdä mitä keksin.

Ja tähän postaukseen näitä kuvia etsiessä tuli oikein mukava joulufiilis! Odotan taas innolla kaikkia kivoja jouluperinteitä ja ylipäätänsä joulunfiilistelyä. Piipahdus Derbystä Lontooseenkin on jo päätetty, on vain pakko päästä ostamaan Borough Marketille kaikkia herkkuja ja fiilistelemään jouluista Lontoota myös! Tietysti myös toivon että Suomeen saapuisi lunta ennen jouluaattoa, mutta kyllä siitä joulusta ilman lunta on ennenkin selvitty.


Hmm....ehkä tänään pitää jo katsoa ensimmäinen joululeffa?

Kuvat ovat edellisiltä jouluilta....

10 kommenttia:

 1. Mun mielestä kotia voi ihan hyvin koristella vaikkei siellä joulua vietäkään - joulukoristeistahan nautitaan yleensä pidempään kuin vain ne muutamat päivät jouluna, joten minä ja kämppikseni ollaan ainakin jo vähän puhuttu, että tottakai koristellaan vaikka talo onkin jouluna tyhjä. Onhan joulunodotus ilman koristeita aika ikävää! Itse yritän säästää jouluriehumisen ainakin tämän kuun loppupuolelle, mutta joululahjaostokset aloitan aina ajoissa, mielellään jo lokakuussa, ettei sitten tule paniikki.

  Ja minä olen myös yksi niistä, jotka rukoilevat ettei Britteihin tulisi lunta ennen joulua, koska haluan Suomeen! Toivotaan parasta! Toisaalta valkoinen joulu olisi toivomuslistalla sitten Suomen päässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tämä oli kyllä niin vakuuttava perustelu että saatan heti lähteä kauppoihin ostelemaan koristeita :D Haha, ei mä itseasiassa päätin kyllä että pakkohan oma koti on koristella jouluiseksi niin se joulutunnelma vaan lisääntyy!

   Pidetään peukut pystyssä että Briteissä on harmaa ja ankea (ei luminen) talvikeli mutta Suomessa olisi sitten lunta!

   Poista
 2. Joulua on ihanaa fiilistellä! tuo aina ihanaa tunnelmaa tähän vuodenaikaan, vaikka joo ei ehkä täällä palmupuiden seassa niin paljoa joululta tunnu, mutta kuitenkin. Meinasin jo seota Ikean jouluosastolla, kun siellä oli olkipukkeja! (vai miksi niitä kutsutaan?) Siis kuinka pohjoismaalaista!! en kestä! :D Mutta en sitten kuitenkaan raaskinut ostaa, vaikka olisihan sellainen aika makea joulukoriste, kun samalla muistuttaisi Suomesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, unohdin kokonaan Ikean jouluosaston! Niillä oli itseasiassa (tietty) joulua jo silloin lokakuun alussa kun rampattiin siellä koko ajan mutta ei silloin kyllä kiinnostanut joulukoristeet vielä yhtään. Ehkä pitäisi raahautua sinne uudemman kerran....Olkipukki olisi aika ihana!

   Poista
 3. Parasta joulussa on sen odotus ja valmistelu - se luo tunnelman ja sitä ei voi olla koskaan liikaa
  hyvä ystäväsi Laura sanoi kerran , että Teillä on jouluista - ei se joulu tule ovesta jollei sitä tunnelmaa luo - ja koskaan ei ole iian aikaista katsoa ihana joululeffa - odota sitä innolla sunnuntai iltana kanssasi
  Äiti

  VastaaPoista
 4. Mä söin tänään jo ensimmäisen joulutorttuni :D
  Kouluni lähellä sijaitsevaan Alepaan oli jo ilmestynyt kaikkea ihania joulujuttuja, myös niitä tähtitorttuja :D
  Joulufiilis muhun kyllä kunnolla iskee aina (vasta) itsenäisyyspäivän jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ihanaa joulutorttuja! Itsenäisyyspäivä on kyllä sellainen aika hyvä lähtölaukaisija joulun odotukseen, se juhlan tunnelma ja kaikki perinteet on hyvä lähtökohta joulun odotukseen!

   Poista
 5. No tottahan toki on jo aika joulufiilistelyille! Ottawassa satoi tänään ensilumi, joten otin sen merkkinä siitä, että ekat joulu/ talvivalot voi laittaa näkösälle. Pinterestissä olen pinnaillut joulujuttuja myös, se on aivan parasta ajanvietettä. Ja hei muuten ootko huomannut että Briteissä ja Kanadassa tuodaan joulukuuset tosi aikaisin sisälle! Eli eihän haittaa vaikka meetkin jouluksi Suomeen, kun kuusen voi jo koristella joulukuun alussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta! Kyllä nyt olen jo itseasiassa ihan joulufiilistelyissä, ihanaa että siellä on jo satanut ensi lumikin! Ja Pinterest on ihan paras paikka joulufiilistelyyn myös!

   Poista

Kiva kun kommentoit!