tiistai 3. joulukuuta 2013

Berlin Christmas Market: Gendarmenmarkt

Pääasiallinen syy siis viime viikonlopun Berliinin reissuun oli vierailu aivan mahtavilla joulumarkkinoilla. Ja onneksi tällä kertaa meillä oli ystävä mukana joka tunsi Berliinin joulumarkkinat kuin omat taskunsa ja osasi opastaa meidät niihin kauniisiin "aitoihin" markkinoihin, turistirysien sijaan. Kiitos vielä meidän ihanalle hostille, oli aivan ihanaa!

Ensimmäisenä vierailtiin Gendarmenmarktilla joka sai minut huokailemaan ihastuksesta ja joulutunnelma kohosi taas kattoon.
Täältä tein aivan ihania löytöjä ja myös joitakin lahjoja lähimmäisilleni. Tykkään ostaa jotain juuri pienyrittäjiä ja yleensä kun kaupan päälle saa vielä jotain uniikkia ja sellaista jota ei joka kaupasta löydä, niin minä tykkään!
Sisäänpääsy Gendarmenmarktille maksoi vaivaisen 1 euron ja siitä ei kannata pihistellä. Kyseessä on aivan ihanat, kauniit ja tunnelmalliset markkinat. Kyllä saksalaiset vaan osaa! Löysin super herkkuja kotiin (kuten todella maukkaita kuivattuja omenoita) jotka on kyllä jo kadonneet parempiin suihin. Hups.Pian ilta alkoi hämärtämään ja kauniit jouluvalot pääsivät oikeuksiinsa. Sanoinko jo kuinka kauniit markkinat olivat? Me vietettiin markkinoilla hyvä tovi, lahjaostoksia tehden, hieman lämmikkettä nauttien ja myös creppiä mutustellen. Täydellinen vierailu siis!
Eikö olekin kaunista? Toistinkohan nyt sanaa "kaunis" tarpeeksi?

4 kommenttia:

 1. Oho! Gendamenmarkt on mun joulumarkkinat top2:ssa (myös Kulturbrauereissa Berliinissä on kivat), ja olin tuolla lauantaina, onkohan me oltu tuolla jopa samaan aikaan?!? :D

  VastaaPoista
 2. Ne oli kyllä aivan ihanat markkinat, asut kivassa kaupungissa näin joulun aikaan ;) Me oltiin tuolla itseasiassa jo torstaina iltapäivällä, se olisikin ollut hauskaa jos oltais satuttu olemaan paikanpäällä samaan aikaan :)

  VastaaPoista
 3. Oi Gendarmenmarkt on mun lempi Christmas Market Berliinissä, paras tunnelma! Spandauta voi kans kehua. Ihanan jouluisia postauksia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Se taisi kyllä nousta mun lemppariksi myös, käytiin myös Charlottenburghin linnan markkinoilla ja ne oli kyllä kanssa aivan ihanat!

   Poista

Kiva kun kommentoit!