torstai 26. joulukuuta 2013

Joulunviettoa

Toivottavasti teidän joulut on sujunut mukavasti! Meillä oli hyvin rauhallinen ja mukava joulu - oma perhe ja yksi lainakoira kun mummi ja ukki lähtivät joulunviettoon lämpimämpiin maisemiin ja me saatiin Fanny tänne meidän kaveriksi maalle.Tänä vuonna päätin pukea koirat joulukuvia (ja vähän muutenkin) varten oikein kunnon joulunuttuihin. Oma koira sai pukin asusteet päälle ja Fannylle laitettiin pieni tonttuhattu joulusta muistuttamaan. Sanomattakin selvää että molemmat inhosi nuttujansa ja yritti niistä kaikin keinoin päästä eroon.Jouluaatto meni perinteiseen tapaan joulurauhan julistusta kuunnellen, kirkossa käyden ja syöden pitkän kaavan mukaan. Illan lopuksi vielä jaoimme lahjat ja koirat saivat tietysti omat lahjapakettinsa. Ne olivat niistä niin innoissaan että paperisilppua löytyy vieläkin olohuoneen matolta.Joulupäivä täytyy ottaa aina rennossa tunnelmissa, skypettelin poikaystävän kanssa joka oli vasta avannut lahjansa Briteissä, katsoin leffoja ja luin kirjoja (nyt on paljon ihania kirjoja odottamassa lukemista). Tapaninpäivään meillä ei kuulu sen ihmeellisempiä perinteitä, mutta otetaan tietysti vielä rauhallisesti. Joulu on ihana aika siinäkin mielessä että silloin oikeasti kuuluu ottaa rauhallisesti eikä turhaan hötkyillä.Joulupöydässä meillä oli tällä kertaa hieman eri juttuja kuin normaalisti, kinkun sijaan söimme ankkaa joka oli todella hyvää. Sen lisäksi pöydästä löytyi ihania kalaherkkuja ja jälkkäriksi oli jäädykettä. Todella hyviä hieman erilaisia juttuja, koska minä en todella siitä kinkusta oikein ikinä välittänyt saatika sitten niistä perinteisitä laatikoista.
Sellainen oli siis meidän joulu. Ulkona on todella ankea ja sateinen keli mutta onneksi ei annettu sen häiritä, pysyttiin vaan visusti sisätiloissa nauttimassa takkatulesta ja hyvästä seurasta.

Allaoleva kuva tiivistää joulun tunnelman täydellisesti vaikka se hieman epäselvä onkin: rentoa yhdessäoloa ja löhöilyä! Mummi ja Ukki, teitä kaivattiin mutta eiköhän loma +30 asteessa voita nämä Suomen vesikelit!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!