lauantai 7. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän juhlintaa

Kuten tuossa pari postausta takaperin mainitsin, Itsenäisyyspäivää juhlimme poikaystävän kanssa hyvällä kolmen ruokalajin illallisella ja samalla kuuntelemalla Itsenäisyyspäivän konserttia Areenan kautta. Ja ehdinpä vähän myös katsomaan itse kättelyosuutta.


Ulkomailla asuessa se Itsenäisyyspäivän juhlinta tuntuu jotenkin erityisen tärkeältä, ainakin minulle, ja illallisen jälkeen päädyttiin googlaamaan mitä ihmeellisimpiä suomalaisklippejä ja Suomen lätkämatseja.

Tarkoituksena oli siis valmistaa oikein suomalainen kolmen ruokalajin illallinen mutta ei tälläkään kertaa mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Keskiviikkona ruokakaupassa ollessa suunnitelmat ruokien suhteen meni hieman uusiksi ja päädyin tekemään ruokia jotka ovat hyviä, vähän "fiinimpiä" kuin meidän arkiruuat ja ei itseasiassa ollenkaan perisuomalaisia. Mutta toisaalta kaikkia niitä syödään meillä kotona joten yhdistän ne silti Suomeen.


Alkuruuaksi väänsin ensimmäistä kertaa elämässäni alusta alkaen blinejä (joo, ehkä hieman ironista) ja tuli muuten todella hyviä!  Metsästin ympäri kaupunkia mätiä ja eihän sitä löytynyt sitten mistään joten jouduttiin tyytymään sitten ihan vaan silputtuun graaviloheen ja sitten tietysti punasipuli ja sour cream päälle.

Pääruuaksi poikaystävä paistoikin sitten hyvät pihvit lisukkeineen ja jälkkäriksi oli marjajäädyke joka oli todella maukas! Äiti valmisti samalla reseptillä jäädykettä Suomessa ja siellä oli yksi iloinen apuri lipomassa kupin siistiksi! Englannissa kokki eli minä sain kaapia kipon tyhjäksi!


Juhlia jatkettiin vielä kaupungilla ja oli hauska ilta siihen saakka kunnes huomasin että puhelin oli lähtenyt käpälämäkeen. Ilta loppui siis melkoisen surkeisiin tunnelmiin.

Huomenna olisi tarkoitus käydä hieman joululahjaostoksilla (tai minä ajattelin roikkua lähinnä perässä, mulla alkaa olla kaikki lahjat hankittu) ja illalla voisi leipoa pipareita vihdoin kun kaikki ainekset taikinaan löytyy!

Toivottavasti teidän Itsenäisyyspäivä sujui mukavissa merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!