maanantai 28. syyskuuta 2015

Pieniä sisustustuunailujaSilloin kun heinäkuun alussa muutimme tähän uuteen kotiimme, lupailin paljon sisustuspostauksia. Noh, eihän niitä ole näkynyt. Kahdestakin syystä. Ensinnäkin olen huomannut olevani enemmän tai vähemmän perfektionisti mitä sisustukseen tulee. Kotimme sisustus ei ole lähimaillakaan valmis joten en ole halunnut näyttää keskeneräistä tulosta (ihan outo periaate tämäkin). Toisekseen, koin pienen sisustusväsymisen tuossa yhdessä vaiheessa, mikä on aika luonnollistakin. Nyt kuitenkin syksyn tulon myötä sisustusinto on taas nostanut päätänsä ja olen ihan innoissani laittamassa kotia. 

Tässä viime viikkojen aikana olen kuitenkin viettänyt enemmän tai vähemmän aikaa huonekalujen tuunaukseen. Tykkään periaatteessa kaikista DIY-henkisistä jutuista. Mielestäni mikään ei ole mahtavampaa kun nähdä oman käsiensä tulos ja muuttaa jotain kulahtanutta ja rumaa joksikin kauniiksi ja käytännölliseksi. Sen sanottuna, vaikeinta on tietysti aina aloitus. Voi elämä miten se voikaan olla niin vaikeaa. Sen takia pari meidän muutosproggista onkin odottanut sitä aurinkoista päivää kun jaksetaan nostaa pehvamme penkistä ja aloittaa työ.

Me oltiin saatu miehen vanhasta asunnosta aika paljon huonekaluja. Ainut juttu vaan että ne oli kaikki sellaista tummaa kiiltolakattua puuta. Ne sopi vielä jotenkuten meidän vanhaan asuntoon, mutta täällä uuden asunnon vaaleassa sisustuksessa ne näytti ihan aikansa elähtäneeltä. Kyseessä oli siis pieni kahden pöydän setti sekä ruokapöytä (ja sänky mutta se on sitten ihan oma stoorinsa). Ne pistettiin molemmat kunnostuslistalle koska ne oli muuten ihan hyvässä kunnossa mutta väri ei miellyttänyt sitten ollenkaan.

Yhteenä kauniina päivänä mies sitten repäisi ja aloitti tämän kunnostusprojektin niistä yllämainituista pienistä pöydistä. Poisti niistä vanhan lakan ja hioi pinnan kuntoon. Alta paljastui ihan kohtuullisen nätti puupinta. Minun vastuulleni jäi pöytien uudelleenmaalaus ja sen sain valmiiksi viime viikolla. Ja voi kuinka nätit niistä tulikaan! Sopii niin paljon paremmin tänne meidän nykyiseen olohuoneeseen kuin ne vanhat! Fiksu tyyppi olisi tietysti ottanut ennen-jälkeen kuvat, mutta enhän minä tietysti muistanut. Joten tässä ensin kuva vanhasta asunnosta jonka kulmassa näkyy tuo vanha pöytä ja sen väri.Ja tässä taas pöydät muutoksen jälkeen! Olen niin tyytyväinen että saatiin nämä vihdoin valmiiksi ja nyt ne jo koristavat meidän muutenkin vaaleasävyistä olohuonetta (mies sanoo että meidän talo käy läpi "pohjoismaalaistumisen" viittaen vaaleisiin sävyihin ja minun vaatimuksiini saada kokolattiamatot huut helkkariin).
Seuraavaksi olisikin sitten otettava meidän ruokapöytä samaan käsittelyyn. Uskallankin väittää että siinä menee taas hetki ennenkuin sen kunnostaminen saadaan aloitettua, se kun ei ole mikään pieni projekti. Sen lisäksi sain tuossa viikonloppuna päähän, että mehän voidaan tehdä itse niistä sellaisista raksapuulavoista aivan loistava kahvipöytä meille! Mistäs sitä vielä repisi aikaa että saisi nämä kaikki jutut toteutettua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!