perjantai 26. heinäkuuta 2013

Matka-aakkoset

Bongasin Veeran blogista tälläisen kivan matkailuaiheisen haasteen, ja koska tykkään kaikista tälläisistä jutuista joissa voin vastata suoriin kysymyksiin, päätinkin siis naputella omat vastaukseni näihin! Koittakaa kestää, tämä on pitkä (minäkin täyttelin tätä muutaman illan aikana)!

A Age you went on your first international trip

Olin silloin semmoinen pullukka taapero joka tyytyväisenä matkusti äidin sylissä. Mentiin Mallorcalle. Mut istutettiin hiekkarannalle ja huusin kun syötävä koska hiekanmuruset meni varpaiden väliin. Äidin piti noukkia jokaikinen niistä pois. Ihastuttava lapsi siis. Kiva aurinkoloma varmaan vanhemmille kun lapsi ei sietänyt hiekkaa :)

B Best foreign beer you've had and where

Tämä on harvinaisen helppo. Belgia. Tietty. Ottaen huomioon etten edes juonut olutta ennekuin tulin tänne. Belgialainen persikkaolut - suosittelen!

C Cuisine

Hmm...täytyy varmaan sanoa italialainen ihan jo pelkästään gelaton vuoksi. En myöskään sano ei hyvälle pastalle. Tai pizzalle. Bruschetalle. Mille tahansa italialaiselle ruualle.

Matkalla Battambangista Sieam Reappiin, 2012

D Destinations, favorite, least favorite and why

Sori, tiedän toistavani itseäni mutta suosikkini on New York. Perusteluja en viitsi edes kirjoittaa koska olette varmaan kuulleet ne tuhat kertaa. Berliini jätti vähän kylmäksi, varsinkin kun moni oli sitä etukäteen niin kehunut. Se oli vain jollain tapaa minulle liian kolkko, vaikka sen historia onkin supermielenkiintoista. Onneksi kaupungin tunteva perhetuttu on luvannut näyttää meille Berliiniä joulun alla hänen näkökulmastaan jos vaan saamme aikataulut koordinoitua yhteen!

E Event that you experienced abroad that made you say "wow"

Niitä on monta. Auringonnousu Angkor Watin raunioilla, Pöytävuoren huipulta avautuvat näkymät, iltavalaistuksessa kylpevä Praha, näkymät Top of the Rockin näköalatasanteelta...

F Favorite mode of transportation

Ehdottomasti juna! Mukavaa chillailua, ei tartte saapua paikalle liian aikaisin, yleensä junalla pääsee keskustasta keskustaan. Pari kesää sitten tehty interrail-reissu osoitti taas junamatkustuksen kaikki hyvät puolet, vaikkakin nukuin suurimman ajan matkoista (poikaystävä tykkäsi). Ainut harmillinen juttu on, että junamatkustus on ihan liian usein ihan liian kallista. Esim. Briteissä (ellei ole Young Persons Railcardia) jo 2 h junamatkasta joutuu maksamaan sievoisia summia. Sama juttu Suomessa, varsinkin kun en saa siellä enää opiskelija-alennusta.

Puola, 2011

G Greatest feeling while travelling 

Varmaan se liittyy juuri siihen uusien paikkojen näkemiseen, yleiseen fiilistelyyn, sellaiseen tiettyyn vapauden tunteeseen jonka matkustamisesta saa. Reissuilta palaa aina monta muistoa rikkaampana.

H Hottest place you've traveled to

Olen ollut aurinkolomalla monessa kuumassa paikassa, esim. Turkin 40 asteen hipovat helteet elokuussa ei ollut kamalan kivat, mutta täytyy silti sanoa Singapore. Lähinnä sen kosteuden vuoksi. Se teki väsyneeksi ja hikiseksi koko ajan. Ja yökerhoissa ei voinut edes tanssia koska tuli liian kuuma. Vaatteet liimantui ihoon kiinni.

Bintan, Indonesia, 2012 (tuli muuten just nyt ikävä pitkiä hiuksia)

I Incredible service you've experienced and where

Jaa-a. Olen kohdannut monta kertaa ystävällistä palvelua, jota arvostan todella paljon. Kambodza on jäänyt yhtenä sellaisena paikkana mieleen josta saimme todella ystävällistä ja kivaa palvelua.

J Journey that took the longest

On tullut varmaan koettua pidempiäkin matkustusaikoja mutta ehdottomasti on jäänyt mieleen se aika kun lähdin vaihtoon Kanadaan. Vain yksi stoppi välissä Frankfurtissa, mutta pitkät lennot Montrealiin ja Montrealista vielä junamatka Kingstoniin veti kyllä mehut pois.

K Keepsakes from your travels

Olenkin tainut tästä jo mainita mutta minä olen siis se henkilö joka ostaa typeriä muovimonumentteja koristamaan hyllyjä. Eli sieltä löytyy mini-Eiffel, Vapaudenpatsas, Colosseum, Empire State building....Ne on aika rumia mutta toisaalta muistuttaa hyvistä ajoista!

L Let-down sight, why and where

Varmaan se oli kyllä Vapaudenpatsas. Odotin jotain isoa, suurta ja mahtavaa ja vastassa oli pieni, haalean värinen mummo.

M Moment where you fell in love with travel

Luulen että tämä on kyllä kanssa tullut perintönä vanhemmilta ja varmaan myös osittain ollut se juttu miksi olen lähtenyt ulkomaille opiskelemaan ja töihin.

N Nicest hotel you've stayed in

Nykyään melkein preferoin jos mahdollista (harvoin on), pieniä hotelleja/hostelleja jotka ovat perheomistuksessa. Yleensä niissä palvelu on superystävällistä ja mieli lepää paikassa jossa ei ole miljoona muuta turistia.

O Obsession - what are you obsessed with taking pictures while travelling?

Tämä oli aika paha koska yleensä otan aika randomisti kuvia matkalla jutuista jotka miellyttävät omaa silmää. Joten meikäläiseltä ei kyllä löydy mitään kaavaa tähän kuvien ottamiseen. Hauskoja rakennuksia on kiva kuvailla. Ja auringonlaskuja.

Puluja pakenemassa Barcelonassa, 2012

P Passport stamps, how many and from where?

36. Jenkeistä, Kanadasta, Aasian maista, Venäjältä, Turkista, Etelä-Afrikasta.... Minulla on siis 10 vuoden passi jonka olen saanut 18-vuotiaana, joten se on onneksi vielä parisen vuotta voimassa :)

Q Quirkiest attraction you've visited and where

Tähän tulee kyllä heti mieleen Uzupiksen "valtio" joka sijaitsee Vilnassa. Heillä oli oma lippu, Presidentti ja perustuslaki mutta heidän valtiotaan ei ole kyllä kukaan tunnistanut. Ja siellä asuu kuuluisa lihava kissa. Olen kirjoittanut siitä täällä. 

R Recommended sight, event or experience

Jos päädytte Sieam Reapiin niin herätkää silloin 04.00 jotta ehditte katsomaan auringonnousua Angkor Watille. Itse auringonnousu voi olla kaikkea väliltä huono tai hieno, mutta se tunnelma on silti aika kiva.Ja vaikka siellä on paljon turisteja silloin niin se ei jotenkin silti pilannut kokemusta.

S Splurge, something you have no problem forking over money for a while

Ehdottomasti kokemukset. Voin hyvin maksaa jostain kokemuksesta reippaasti enemmän kun pitäisi koska tiedän että se on sen arvoista. Ruuasta olen taas melko hyvä pihistämään matkojen aikana koska ruoka on yleensä aika triviaalia mulle matkustaessa. Tottakai haluan maistella paikallisia ruokia mutta sitä voi tehdä ihan tavallisissa rafloissa tai käydä ihan vaan kaupassa.
New York, 2013
T Touristy thing you've done

Mä teen aina matkoilla vaikka mitä turisti-juttuja koska kyllähän mä sellainen olen. En usko että kukaan pariisilainen ottaa kuvia itsestään Eiffel-tornin kanssa siten että torni keikkuu joko sun kielen päällä, kämmenen päällä, nenän päällä, sormen päällä. Been there, done that. 

U Unforgettable travel memory

Nämä on todella vaikeita kysymyksiä vastata koska yleensä jokaisella reissulla tulee jossain vaiheessa vastaan sellainen "wau-momentti".

V Visas, how many and for where

Neljä kappaletta. Kanadan opiskelijaviisumi (tai lupa), Indonesia, Kambodza ja Venäjä.

Parc Omega, Kanada, 2013
W Wine, best glass of wine while traveling and where

Etelä-Afrikassa tuli kyllä maisteltua niin hyviä viinejä että sen jälkeen oli olo hetken hieman pilalle hemmoiteltu ja mikään muu kun Etelä-Afrikkalainen viini ei kelvannut. Vaikka yleensä tykkään valkkarista enemmän (varsinkin kuumassa ilmastossa) oli siellä myös tarjolla niin hyviä punaviinejä että!

X eXcellent view and from where

Rakastan suurkaupunkeja iltavalaistuksessa johon tähän täytyy vastata kaksi paikka: Manhattan Top of the Rockista ja Singapore Ku De Ta Barin päältä (joka on siis siinä isossa venerakennuksessa).


Etelä-Afrikka, 2012

Y Years spent travelling?

Kiitos vanhempien, ihan nappulasta saakka on tullut matkustettua joten se olisi sitten 26 vuotta plakkarissa.

Z Zealous fans

Tähän tulee ehdottomasti mieleen ensimmäinen fudismatsi jota kävin Skotlannissa opiskellessa katsomassa. "Paikallispeli" eli Aberdeen vs Dundee. Äiti ja isi tuli vierailulle ja olin varannut liput etukäteen. Olin tietysti kuullut että brittiläiset jalkapallofanit ovat hieman omalaatuisia mutta en osannut ihan odottaa sitä. Vieraskannattajat ja kotikannattajat meni ihan eri päädyistä sisään, himmeiden metalliporttien läpi. Kannattajat oli erotettu toisistaan hurjan näköisillä 2 metriä korkeilla metalliaidoilla ja poliiseja oli vähintään 10 per katsomo. Se oli silloin vähän hullun tuntusta. Mutta senkin jälkeen on tullut käytyä matseissa ja vielä ei ole mitään mellakoita syntynyt!

Praha, 2011

8 kommenttia:

 1. Hauskoja juttu! Miten ihmeessä sä muistit, että ollaan lennetty Montrealiin Frankfurtin kautta? En nimittäin olis muistanut :)

  Toi eka on paras ja "haalean värinen mummo" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo en mä vaan tiedä! Aloin kyl nyt epäilee itseäni mut mun mielestä lennettiin Frankfurtin kautta. Mut jos sä et muista niin ehkä mä olen väärässä ;)?

   Poista
 2. Vau, iskit mulle matkakuumeen! =) Oon nimittäin parin vuoden ajan matkustanut vain Suomen ja Iso-Britannian välillä. Ehkä ois aika käydä vaikka Pariisissa? =) Ihana postaus!

  http://www.emmacardiff.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry, matkakuume on hankala kuume :) Pariisiin nyt sit vaan ostamaan lippuja heti kun on mahdollisuus! Ja toisaalta kotimaa matkailu on kanssa kivaa et voihan sitä kiertää Brittejäkin :)

   Poista
 3. Kiva postaus! :) Oon vähän kateellinen sulle, kun oot niin paljon päässy matkustamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Mun täytyy kyllä olla kanssa kiitollinen vanhemmille jotka on pienestä pitäen raahannut mua mukaan reissuille!

   Poista
 4. Taa oli kiva! Luin joskus tosta Uzupiksesta, ja se kuulostaa niin hassulta paikalta etta sinne on pakko paasta kaymaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Se oli kieltämättä mielenkiintoinen paikka, lippuineen kaikkineen :) suosittelen kyllä!

   Poista

Kiva kun kommentoit!