maanantai 30. syyskuuta 2013

Day 2: From Glenfinnan to Mallaig

Toivottavasti ei vielä ala Skotlanti postaukset kyllästyttää, niitä on vielä nimittäin jonkin verran tulossa...
Seuraavassa tuleekin sitten lisää tunnelmia toisen päivän ajomatkalta. Alunperin mun piti laittaa postaukseen kuvat aina siihen saakka että oltais päästy Isle of Skyelle mutta totesin että tästä postauksesta tulee pitkä kun nälkävuosi jos teen niin. Joten nyt siis vain Glenfinnanista Mallaigiin (josta otettiin lautta Skyelle)!

Olin todella tyytyväinen että otimme tämän rannikkoreitin ja lautan Skyelle koska taas vaihteeksi ( ja tuntuu että toistan itseäni), maisemat olivat aivan upeat!

Nämä kaikki kuvat on siis otettu periaatteessa matkalla Glenfinnanilta Mallaigiin, pysähdyttiin silloin kun haluttiin ja nähtiin jotain mielenkiintoista. Näistä ajopäivistähän ei sinänsä ole niin paljon tarinoitavaa (paitsi toistaa kuinka kaunista oli) koska todella ajettiin vain koko päivä ja tehtiin tauko pydähdyksiä aina silloin tällöin, mutta kuvat on ainakin pakko näyttää!!Ja siellä se höyryjuna taas puksuttaa menemään! Periaatteessa ratakiskot meni ihan autotien vieressä joten melkeinpä samat maisemat näkee niin autolla kuin junalla matkustaessa. Hyvä puoli autossa tietysti on se, että voi pysähtyä juuri silloin kun haluaa...

Kunnolla pysähdyttiin Glenfinnan jälkeen ensimmäistä kertaa Arisaigin kylässä jonka päätien kävelee päästä päähän 2 minuutissa. Viehättävä kylä jossa nautittiin maukas lounas, mutta aina väkisinkin tulee mietittyä miten tälläiset kylät pärjää talvisin kun turistisesonki on ns. ohi? Seuraavat kuvat taas poikaystävän ottamia.

Meillä ei todella ollut mikään kiire ja jostain syystä päädyttiin ikään kuin sivutielle joka ei vienyt mihinkään mutta jossa oli upeita maisemia ja taas yksi järvi (Loch Morar).

Kelpaisi asua tässä. Tämä on ilmeisesti vanha kirkko joka on kunnostettu asuintaloksi. Me ymmärrettiin että tämä oli ihan yksityisasunto...


Lampaista jaksoin innostua kyllästymiseen saakka ja kuvia niistä löytyy melkoisen paljon.

Näköjään näytän tältä kun otan kuvia. Hehkeää.

Seuraava stoppi oli maisemareitin upeat rannat! Niin kaunista (tuntuu olevan yleisin lause jota hoen joka postauksessa) ja tällä kyseisellä rannalla on kuvattu leffa "Local Hero" jonka ainakin jokainen Skotti tuntuu tietävän (mun tehtävänä on seuraavaksi katsoa se). Näitä kuvia katsellessa voisi kuvitella melkein että oltaisiin jossain etelässä - ellei minulla olisi toppatakkia päällä :)


Nämä vedessä juoksevat koirat jaksoivat ilahduttaa meikäläistä, ne hyppi ja pomppi ympäriinsä ja olivat selkeästi hyvin tyytyväisiä elämäänsä!
Rannalta jatkoimme matkaa Mallaigiin josta siis lautta lähti Skyelle. Isle of Skyellahan menee silta joka yhdistää saaren takaisin mantereeseen mutta meidän ajoreitin vuoksi otimme saarelle mentäessä lautan ja sieltä tullessa tulimme takaisin sillan kautta. Lauttamatka kustansi kahdelle henkilölle ja autolle 35 puntaa (30 min lauttamatka).

Siitä ja saapumisesta Skyelle lisää sitten seuraavassa osassa!

12 kommenttia:

 1. Voi että, kun on kaunista <3

  VastaaPoista
 2. Ranta näyttää tosi ihanalta ja kaakao/kahvi oikein herkulliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kaakaota lisukkeineen ja oli kyllä hyvää mutta aikamoisen makeata :)

   Poista
 3. Upeita maisemia! Ja niin hauska toppis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä näytän isolta vaahtokarkilta toppiksen kanssa mutta se on ihanan lämmin ja kevyt!

   Poista
 4. Oi voi Skotlanti! Ikävä välillä tulee, vaikka aika aikaansa kutakin. :) Kiva lukea näitä postauksia, ollaan melko samoja reittejä näköjään tallattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se menee, mutta oli kyllä kiva palata vielä sinne ja vähän eri maisemiin, osasi taas arvostaa niitä ihan eri lailla!

   Poista
 5. Taas ihania kuvia ja ei todellakaan kyllästytä, odotan jo innolla seuraavaa kuvasatsia!:) Vaikka nämä eivät kyllä todellakaan auta hellittämään omaa Skotlanti ikävääni yhtään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no hyvä, hyvä!! Mua naurattaa nyt kun alkuun olin niin epäileväinen et kuinka kiva loma Skotlannissa voi olla syyskuussa mutta oli kyllä niin mahtavaa ja mullekin tuli kaipuu takaisin Skotlantiin!

   Poista
 6. Mä odotan myös innolla tulevia postauksia, ihania kuvia ja hyviä reissuvinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä! :) Toivottavasti taas saan pian kirjoiteltua seuraavaa osaa, netin puute hieman haittaa tätä kirjoittelua :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!