tiistai 24. syyskuuta 2013

Day 2: Glenfinnan Viaduct

Road-tripin toisen päivän etappina oli ajaa Fort Williamista aina Portreehen, Isle of Skyelle asti. Tärkein stoppi oli kuitenkin heti lyhyen ajomatkan päässä Fort Williamista, nimittäin Glenfinnan Viaduct joka tuli erityisen tunnetuksi Harry Potter kakkosfilmistä. Kyseessä on nimittäin se silta jonka Hogwarts Express ylittää ja Harry ja Ron yrittää saada sitä kiinni lentävällä autolla.Silta on aktiivisesti käytössä, joka päivä sen yli ajaa "turistijuna" eli oikein kunnon vanhanaikainen höyryveturijuna joka ajaa reitillä Fort William-Mallaig kerran päivässä. Meidän alkuperäisenä ajatuksena oli ottaa tuo juna, mutta päädyttiin autoon ja ajamaan sillan viereen niin että näemme junan ylittävän sen.

Maisemat siltoineen ja ilman siltaa olivat aivan upeat ja täytyy sanoa että hyöryjuna näytti aika vaikuttavalta kun se ylitti siltaa.Vietettiin aika pitkä tovikin tuolla alueella, sillan toiselta puolelta pääsi kapuamaan ylös kukkulaa ja näkemään upeat maisemat jotka levittäytyivät alas laaksoon.


Sää oli tyypillistä Skotlantia, onneksi ei satanut kun mentiin katsomaan junan saapumista sillalle. Hetki kuitenkin sen jälkeen vesihanat avautuivat ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Sanomattakin selvää oli siis se, että kastuttiin aivan läpimäriksi.Oli kyllä niin hienot maisemat ettei edes haitannut kun kastuttiin. Onneksi koko auto oli täynnä vaihtovaatteita joten ei kun vaan uudet housut kehiin!

Minä ihastuin ehdottomasti Glenfinnanin Viaductiin ja olen ihan supertyytyväinen että nähtiin se, jotenkin niin vaikuttava silta kauniissa laaksossa. Ja pitihän se Harry Potterinkin kakkos-osa katsoa kun päästiin kotiin, hyvältä näytti silta siinäkin!


13 kommenttia:

 1. Makeita maisemia! Harmi ettet tosiaan etukäteen kertonut teidän isle of skye suunnitelmista kun se meidän b&b oli niin mahtava siellä :)
  Luulen muuten, että teillä saattoi olla paremmat maisemanäkyvyydet kuin noilla junassa matkaavilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä tällä kertaa harmittavan vähän aikaa Isle of Skyella kun periatteessa pystyttiin olemaan siellä vain yksi kokonainen päivä. Ensi kerralla sit sun suosittelemaan B&B:n :D Joo, todettiin kanssa että meillä oli paljon paremmat paikat kuin junassa istuvilla, me sentään nähtiin silta eikä vain ylitetty sitä!

   Poista
 2. Upeita kuvia! Mietinkin mistä tuo silta on tuttu, kun näin ensin vain yhden kuvan postauksestasi. Jotenkin en ajatellut, että se Harry Potterissa ollut silta on oikeasti olemassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Ja joo, mäkään en tajunnut yhteyttää leffan ja sillan välillä ennenkuin siitä minulle kerrottiin, tosin oli hauska nähdä että oikeassa elämässä juna ylitti sillan alle minuutissa, leffassa se tietty ylitti sitä samaista siltaa varmaan ainakin viisi minuuttia :D

   Poista
 3. Ihan mielettömän upeita kuvia ja maisemia! WAU, tonne on vielä joskus päästävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat kyllä kertakaikkisen upeat ja paranivat vaan! Suosittelen kyllä ehdottomasti harkitsemaan reissua Skotlantiin!

   Poista
 4. Ah, toi on yksi niitä kohteita joihin haluaisin ehdottomasti Brittein Saarilla matkustaa. Upeita maisemia! Teillä on varmasti ollut ihan mahtava reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aivan upea reissu, voisin hyvin mennä takaisin taas :D Ehdottomasti kyllä kannattaa tuonne päin maata suunnata jos vaan siihen mahdollisuus tulee!

   Poista
 5. Te sitten varmaan selvititte sen junan aikataulun että olisitte sopivasti hollilla? Ja mikä mahtoi olla se Annikan suosittelema B&B Skyella? (kauhea matkavinkkien kyttääjä täällä taas hei :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, juna lähti muistaakseni 10.15am Fort Williamista ja oli siten hieman ennen yhtätoista sillalla.

   Annikan suosittelema B&B oli taas Kyleakin kylässä, heti Skyen sillan vieressä, tälläisen linkin sain häneltä:
   http://www.cliffehousebedandbreakfast.co.uk/

   Poista
 6. wauuu mikä maisemat <3<3 oon haaveillut niin kauan road tripistä tonne suunnalle!! Tai nyt pitäs ensin päästä taas koko sinne saarelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :) nyt sit van reissue suunnittelemaan hero kun mahdollisuus tulee, tuolla on kyllä niin upeat maisemat :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!