sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Burns night

Eilen oli todella Robert Burns night (eli Skotlannin kansallisrunoilijan ilta) jota me juhlistimme oikein kunnon black tie tilaisuudessa lähellä Nottinghamia. Olikin mukava saada oikein tälläytyä kunnolla ja päästä tuulettumaan.


Meillä tuli muutama kaveri aloittelemaan ennenkuin lähdettiin kyydillä kohti juhlapaikkaa joten lauantai päivällä tulikin kamala kiire siivota asunto. Kun minä olin todella vielä jättänyt purkamatta laukun kuukauden takaiselta Skotlannin reissulta. Tosin meidän siivoaminen käsittää näköjään sen että siirretään kasat meidän "romuhuoneeseen" ja suljetaan ovi. Tehokasta kyllä ja nopeaa, mutta ei ehkä se ideaalein tapa.

Kävin myös iltaa varten kampaajalla koska en todella omista hiustenkuivaajaa saatika minkäänlaista käherrintä joten totesin että kun hienoihin juhliin ollaan menossa niin ehkä parasta ettei tukka näytä ihan linnunpesältä. Kampaaja teki hienoa työtä mutta olo oli kyllä vähän kuin puudelilla, sitä kun niin harvoin tukka on minkäänlaisella kampauksella.Mekon löysin onneksi TK Maxxista joka on ihan paras paikka (ja edullinen) tehdä vaikka mitä löytöjä!


Burns night kun oli kyseessä oli tarjolla tietysti hyvin skotlantilaista ruokaa, mm. haggista lisukkeineen ja sitten tietysti tehtiin myös address to haggis eli. Noh, en tiedä miten sen suomentaisi. Haggisille puhuttiin? Mikäli kiinnostaa käydä lukemassa mitä tämä addressi käsittää niin täältä se löytyy. Paikalla oli myös tanssiesityksiä ja päästiinhän mekin tanssimaan. Tosin me luultiin että kyseessä olisi kunnon ceidlih mutta kaikki tanssit oli ihan outoja ja tosi hitaita. Joten me ei ihan tajuttu mutta hauskaa oli jokatapauksessa.

Oli hauskaa juhlia tätä hyvin skotlantilaista juhlaa englantilaisten kanssa, siinä näkee kuitenkin aika hyvin pieniä eroja joita skotlantilaisten ja englantilaisten välillä on. Tanssilattialle esimerkiksi lähdettiin alkuun hieman arastellen kunnes kaikki tajusi että ei se askeleiden opetteleminen niin vakavaa ole.


Kotiin palattin vasta aamuyön tunteina ja tänään onkin ollut todella laiska päivä. Mutta onneksi ulkona sataa vettä kuin saavista kaatamalla joten voi hyvällä omatunnolla makoilla sohvalla ja katsella leffoja. Olipa kiva ilta!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! Kampaukseen olin kyllä todella tyytyväinen vaikka eka se tuntui todella hassulta ja "korkealta" päässä :)

   Poista
 2. Ihana kampaus! <3 Ja ihana mekko myös <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Toi mekko oli kyllä mieletön löytö, toivottavasti sitä pääsisi käyttämään pian uudestaan :)

   Poista
 3. Oi, kauniina olet ollut :) Mäkin tahdon jonkun syyn laittautua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! Mä haluaisin jo uusiin juhliin, kunnon iltapukujuhlia on ihan liian harvoin :D

   Poista
 4. Olisi ollut kiva päästä itsekin Burns Night -juhliin kun kerran Skotlannissa ollaan, ja anoppikin oli kovasti sanonut poikaystävälleni, että katso nyt sitten että Jenni saa kokea kunnon Burns Nightin, mutta pah, ei tuota miestä kiinnostanut pätkääkään. Ehkä mä järkkään meidät juhliin ensi vuonna :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Burns night on kyllä ihan hauska vaikka varmaan sitä olisi ollut erilaista juhlia täysin skottilaisessa seurassa :D Ensi vuonna sun täytyy sit vaan todella itse järjestää juhlat ;)

   Poista
 5. Oi todella kaunis ja ihanan yksinkertainen mekko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riia, tykkään siitä kyllä hirmuisesti....toivottavasti pääsisi pian käyttämään uudestaan :D

   Poista
 6. I-ha-na kampaus! Olen todella kateellinen kaikille, jotka osaavat väkertää tuollaisia itselleen. Minäkin nimittäin turvaudun noissa hienommissa pukujuhlissa kampaajan (tai väkerrystaitoisen kaverin) apuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! En kyllä tajua miten jotkut vaan osaa väkertää tollaisia kampauksia itselleen, mä olen ihan toivoton tapaus mitä hiuksiin tulee :) onneksi on kampaajia!!

   Poista

Kiva kun kommentoit!