sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Paras joululahja

Tiedättekö niitä hetkiä/päiviä elämässä kun menet nukkumaan suuri hymy naamalla? Tänään oli ehdottomasti sellainen päivä.

Sain poikaystävältäni mielettömän joululahjan: päiväkurssin pooloon! Kyseessä oli siis sellainen intro kurssi koska en ole todellakaan koskaan pooloa edes kokeillut. Ja voi vitsit että oli hauska päivä! Poikaystävä oli kyllä taas oikein kunnolla pohtinut joululahjoja, kamalat paineet tuli vaan mulle ensi vuodeksi!


Olen harrastanut ratsastusta aktiivisesti aina siihen saakka kunnes muutin Skotlantiin ja vaikka hevosista tykkään, en halua mennä enää ns. perusratsastustunneille täällä Briteissä. Sen takia poikaystävä oli keksinyt hyvin kokonaan uuden ratsastuksen lajin minulle kokeiltavaksi ja uutta se todella oli. Polo nimittäin eroaa täysin siitä mitä olen aikaisemmin tehnyt (eli siis treenannut esteratsastukseen). Jo pelkät käskyt (eteen, kääntymiset etc) on aika erilaiset mihin "normi" ratsastuksessa olen tottunut.Poolon säännöt ovat todella monimutkaiset, kyllä ne meille kerrottiin mutta täytyy sanoa etten ihan tajunnut! Periaatteessa sitä palloa löydään kuitenkin mailalla ja yritetään saada maaliin. Vähän kuin lätkää pelaisi! Nimittäin muita pelaajia yritetään häiriköidä ratsastamalla ihan heihin (ja hevosiin) kiinni ja yrittää saada "siirrettyä" niitä muualle pallon perästä.

Voin muuten kertoa että oli hieman hankala osua palloon ensin! Lähdettiin tietysti harjoittelemaan sitä ihan kävelyvauhdissa ja siinäkin meni noin tunti ennenkuin homma oli ns. hanskassa enemmän tai vähemmän. Luulisi että se oli suhteellisen helppoa osua siihen mutta maila on todella painava ja ajoitus on kaiken A ja O. Sen jälkeen lähdin kokeilemaan tätä ravissa ja siinä menikin seuraava hetki harjoitellessa.
Iltapäivän päätteeksi meillä oli epävirallinen harjoituspeli ja vaikka säännöt ei ollutkaan ihan hanskassa niin hauskaa se oli. Ja taisi vähän päästä kilpailuviettikin esiin! Ponin olisi pitänyt mennä vain kovempaa ja kovempaa (ne on kyllä tosi säpäköitä pelejä).

Jäin siis tähän lajiin aivan koukkuun ja toivonkin että saisin tästä uuden mukavan harrastuksen. Olen kaivannut talleilla jo pitkään mutta poolon oppiminen tuo aivan uudet haasteet menoon. Tosin nyt kun on ollut taas ratsastuksesta taukoa ei 4 h keikka hevosen selässä tehnyt kamalan hyvää olemattomille lihaksille. Toivottavasti pääsen huomenna ylös sängystä...Käsikin on ihan jumissa mailan pitämisestä!


Nyt menen siis nukkumaan suuri hymy naamalla!

4 kommenttia:

 1. Oi vitsi, aika mahtava joululahja ja kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, poikaystävä sai kyllä täydet pointsit tästä :)

   Poista
 2. Kuulostaapa hauskalta! Noi elämyslahjat on (oikein sattuessaan) ihan parhaita lahjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä nimenomaan hauskaa vaikka koville ottikin loppua kohden :) ja siinä olet oikeassa, kun tietää ihmisen mielenkiinnon kohteet niin elämyslahjat on yleensä parhaita lahjoja!

   Poista

Kiva kun kommentoit!