maanantai 20. tammikuuta 2014

Kotiseutumatkailua

Sunnuntaina oli todella niin kaunis ja valoinen päivä että päätettiin ottaa ilo irti ja lähteä vähän ulkoilemaan. Sisällä kun kyhjötetään koko viikko niin on oikeasti kiva jos viikonloppuna voi tehdä jotain vähän spesiaalimpaa ja mikäs sen parempi kuin kotimaanmatkailu.

Se suuri etu Derbyssä asuessa on että olemme lähellä Peak Districtiä kuten myös monia muita kivoja paikkoja. Ja niin, onhan niitä kivoja paikkoja ympäri Englantia joten auto vain alle ja yleensä alle tunnissa pääsee jo jonnekin uuteen paikkaan.Lähdettiin siis ajamaan kohti Ashby de la Zouchin kylää (joo, voitteko uskoa että se on englantilaisen kylän nimi?) ja siellä sijaitsevaa linnaa kohti. Minä ajoin sinnepäin joten poikaystävä johdatti minut harjoittelun vuoksi ihmeellisiä pikkuteitä pitkin perille joten matkaan meni yli tunti. Takaisinpäin kun hurauteltiin sitten motaria pitkin ja kotiin päästiin puolessa tunnissa. Oli muuten vähän kuumottava ajella niillä kapeilla englantilaisteillä kun vastaan tuli niin pyöräilijöitä ja ratsastajia kaikkien autojen lisäksi. Olen varma että tiet ovat täällä paljon kapeampia kuin Suomessa.Kyseisessä kylässä sijaitseva linna (tai lähinnä sen rauniot) kuuluvat English Heritage paikkoihin ja kaunis paikka olikin kyseessä. Todella pieni mutta aika kauan aikaa me siellä vietettiin vaikka alueellisesti se ei todellakaan ollut suuri.Tälläiset pienet retket lähialueille piristää kummasti ja palattiin takaisin pirteinä ja posket punaisina. Tai noh, tankattiinhan me tukevasti ensin paikallisessa pubissa roskaruokaa. Meidän läheltä löytyy todella aika monia samanlaisia paikkoja sekä tietysti ihan Peak District jonne voi mennä tekemään kivoja pitkiä kävelylenkkejä.


Kotimaanseikkailua parhaillaan!

8 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia, kiehtovan näköinen paikka! Sulla on muuten ihana pipo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja se oli kylla kiva paikka ja mainio juuri paivaretken kohteeksi! Ja kiitoksia, ma rakastan mun pipoa, sain sen joululahjaksi ja se on niin lammin etta sen kanssa kelpaa liikuskella :)

   Poista
  2. Lämpimältä näyttääkin! Ja tuo tupsu sopii sun tukan väriin :)

   Poista
 2. Kaunista!!! Ja niin vihreaa.... olen ihan kateudesta vihreana taalla toisella puolen meri, kun on noin 30F, tuuli, ja muutama lumihiutale siella taalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ei kyllä kuulosta turhan kivalta! Mutta kyllä täälläkin toi sunnuntainen sää oli aika poikkeus, muuten tulee vettä ja tuulee kanssa hurjaa vauhtia :(

   Poista
 3. Ihania kuvia. Näyttää söpöltä, ja niin Englannilta :)
  Musta välillä tuntuu, että Suomessa on ehkä normaalimpaa leveämpiä teitä, koska täälläkin on super kapeat tiet ja kaistat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo aika englantilaisesta näyttää, tosin keli oli reippaasti normaalia parempi! :) olen kyl melko varma kanssa että Suomessa on normaalia leveämmät tiet jotenkin!

   Poista

Kiva kun kommentoit!