tiistai 22. huhtikuuta 2014

#LoveCornwall

Takana on aivan ihana neljän päivän breikki Cornwallissa ja paljon kerrottavaa ja kuvia löytyy jaettavaksi myös tänne blogin puolelle (ei varmaan kamalan yllättävää).

Torstaina ajeltiin todella Cornwalliin ja takaisin tultiin eilen. Tosin eiliseen ajomatkaan meni tuplasti se aika mitä meillä kesti torstaina - jumituttiin nimittäin ruuhkiin. Ajomatkaan meni sellaiset 8 tuntia ja kotona oltiin vasta illalla myöhään vaikka alunperin meidän piti olla kotona jo alkuillasta. Noh, se oli sen arvoista! Ja meillä oli sentään hauskaa musiikin tahtiin tanssiessa (ja viihdyttäessä kanssa autoilijoita)


Valehtelematta Cornwall hurmasi minut täysin ja olenkin tänään haikaillut vaan kesämökkiä Cornwallin rannoilta. Voisinko lähteä jo takaisin? Maisemat oli upeita, ihmiset superystävällisiä ja kylät suloisia. Täydellinen setti siis! Rentoudutiin oikein urakalla ja otettiin jopa pariin otteeseen päikkärit jota ei usein meidän lomilla tapahdu!

Aloitettiin loma Newquaysta joka on todella suosittu paikka surffareiden keskuudessa. Siellä pidetiin majaa kaksi yötä maailman suloisimmassa B & B , jonka jälkeen siirryttiin vielä enemmän etelään ja Penzancen kylään jossa oltiin myöskin kaksi yötä. Koska meillä oli auto käytössä käytiin todella ajelemassa aika paljon ympäriinsä ja nähtiin mm. Britannian eteläisin sekä lounaisin kohta! Loman tarkoituksena olikin saada kunnon raitisilmaähky ja se kyllä toteutui! Vietettiin päivät pitkät raittiissa meri-ilmassa, joka takasi sen että yleensä jo kymmeneltä oltiin aivan poikki ja valmiina simahtamaan.


Britit jaksoi taas yllättää kauneudellaan, viimeksi ihastuin täysin uudestaan Skotlantiin ja tällä kertaa sitten tähän viehättävään Brittien eteläosaan. Cornwallissa rakastuihin juuri noihin aivan upeisiin merimaisemiin ja jylhiin rantakallioihin. Rannat oli myös toinen toistaan upeampia joten tuonne olisi kiva palata kesällä uudestaan. Välillä oli vaikea uskoa olevansa Briteissä vaikka samalla kyllä tiesin, että myös tälläisiä maisemia löytyy tästä monipuolisesta saarimaasta.


Ainut harmittava juttu Cornwallissa on kyllä se, että se on valitettavan kaukana meistä. Ja Lontoostakin taitaa mennä paremmat viisi tuntia ennenkuin tänne pääsee. Mutta se onkin hyvä syy mennä ensi kerralla tänne pidemmäksi aikaa. Kuten sanottua, nuo kylät missä käytiin oli todella viihtyisiä ja pieniä ja niistä löytyi monia suloisia pubeja (kertoo paljon kylästä minkälaisia pubeja sieltä löytyy). Paikallisetkin vaikutti niin onnellisilta kaikin puolin. Olin siis yhtä hymyä koko viikonlopun ajan ja tämäkin postaus taitaa pitää sisällään vain kaikenlaisia ylisanoja Cornwallia kohtaan.

Todettakoon siis että oli kiva loma, kivoja paikkoja ja hauskoja tyyppejä. Tänne haluan ehdottomasti takaisin. Ja koska kaikki mitataan nykyään hastageissa, tiivistää tämä kuva tunnelmat hyvin:


Lisää Cornwall-juttuja siis pian!

8 kommenttia:

 1. Näytti kyllä kuvissa niin mahtavalta paikalta.. tollasta merimaisemaa ei voita mikään! Paitsi ehkä just ja just suomalainen järvimaisema ;) Mun olis jo aika palata saarelle ainakin päästäkseni brittipubiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä katoin sun järvimaisema kuvia ihaillen pääsiäisen aikana - suomalainen järvimaisema on vaan niin kaunis vaikka ei todellakaan ollut valittamista Cornwallissakaan :D Kyllä mä luulen et sun pitäisi tulla jo visiitille, kesällä vaikka jo ;)

   Poista
 2. Aivan upeita kuvia! Ja olen jo instagrammissa uteliaasti seurannut laittamiasi kuvia. Ei kyllä jotenkin osaa kuvitella, että noin idyllinen surffikylä löytyy eteläisestä Britanniasta. Innolla odottelen lisää kuvamateriaalia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riia! Oli kyllä aika uskomattomia maisemia ja kuvia tuli otettua taas aika tavalla! Mä en kyllä vieläkään usko miten porukka pystyi surffaamaan noin kylmässä vedessä!

   Poista
 3. Voi olen aina halunnut käydä eteläisessä Englannissa! Tuollaiset maisemat kiehtovat minua valtavasti, vaikka en ole koskaan käynyt Lontoota etelämmässä. Tutkin aikanaan paljon kielikurssivaihtoehtoja ja tuolla aluellaa niitä näytti olevan paljonkin. En vain koskaan tullut lähteneeksi..Joskus leikittelin ajatuksella, että jos tuolta alueelta löytyisi töitä, niin se voisi olla yksi kiinnostuksen kohde Briteissä. Oletettavasti paremman sään takia toki. Nyttemmin Kanadan talvesta taas kärsineenä muuttaisin ilomielin vaikka Pohjois-Skotlantiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ;) voin kuvitella että Kanadan talvi on aika rankka, mä kestin sitä hyvin sen yhden talven mutta uskon että siihenkin kyllästyy kun on asunut siellä pidempään :)

   Cornwall on kyllä ihana ja kai siellä säätkin on paremmat. Koko se elämäntyyliikin vaikutti ihanan rennolta ja leppoisalta. Ja kaikki oli niin ystävällisiä! Mä voisin ainakin hyvin kuvitella asuvani siellä :)

   Poista
 4. Hei, minkä nimisessä B&B:ssä olitte Newquayssa yötä?

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anna,
   Oltiin sellaisessa B&B:ssä kun Jasmine House ( http://www.jasminehousebandb.co.uk/ ). Voin lämpimästi suositella paikkaa, omistajat olivat todella ystävällisiä ja mukavia, aamiainen maittava, huone todella kiva ja sijaintikin ihan passeli (ehkä n. 10 min kävely ihan ydinkeskustaan).

   Poista

Kiva kun kommentoit!