maanantai 14. huhtikuuta 2014

Sunday walk around Ashbourne

Taas olisi aika landeilla! Ja ihan kirjaimellisesti sillä sunnuntain vietimme rämpien pellolla lampaiden keskellä. Tarina alkaa tuttuun tapaan sillä, että totesimme että ulkona on liian kiva keli sisällä nyhjöttämiseen joten nappasimme auton alla ja ajoimme n.20 minuutin päässä sijaitsevaan Ashbournen kylään, joka toimii porttina aika monelle kävelypolulle Peak Districtin alueelle. Ashbournen kylä on itsessään myös aika söpö, ihan kivan kokoinen ja täynnä toinen toistaan suloisempia putiikkeja.


Tarkoituksena oli tehdä aika lyhyt kävelylenkki mutta poikaystävän löymättömät kartanlukutaidot petti ja me vähän eksyttiin jonka tuloksena käveltiinki paljon pidemmäs kun oltiin ajateltu. Kävelyreitin varrella näkyi niin perus englantilaismaisemaa kuin vain olla ja voi. Peltoja, pieniä kukkuloita ja paljon lampaita! Tosin lampaat oli juuri poikineet (vai onko ne vain lehmät jotka poikii?) ja niityillä näkyi paljon suloisia karitsoja jotka oli itseasiassa yllättävän rohkeita ja uteliaita meitä kohtaan. Ne oli niin suloisia ja niiden pienet hännät viskoi vimmattua vauhtia.
Keskusteltiin juuri poikaystävän kanssa siitä että tällä hetkellä ollaan ensimmäistä kertaa sitten opiskeluaikojen sellaisessa tilanteessa että tuntuu siltä että ollaan oikeasti asetuttu johonkin vaikka ollaankin asuttu yhdessä vasta se 6 kk. Viikonloput täyttää kuitenkin leppoisat sunnuntaikävelyt maalla ja arki menee tasaisesti eteenpäin. Osaan kuitenkin arvostaa tälläistä arjen tasaista rytmiä monen muuttoputken jälkeen ja mulle sopii rauhalliset sunnuntaikävelyt maalla. Onneksi ei kuitenkaan liian tylsisksi ryhdytä koska todettiin juuri, että meillä on jokaiselle viikonlopulle ensi viikosta aina kesäkuun alkuun asti jotain suunnitelmaa ja tekemistä. Kaikkea kivaa ja jännittävää tekemistä jota odotan innolla!
Englannissa ei ole samalla tavalla jokamiehen oikeuksia kuin Suomessa mutta nuo polut on aika selkeästi merkitty vaikka nytkin suurimmaksi osaksi pellolla kuljettiin. Aika vapaasti kuitenkin täällä saa liikkua, lähinnä vaan siinä pitää olla tarkka ettei juuri mene selkeästi aidatuille alueille tai pelloille jotka ovat selkeästi aidattu ja portit ovat kunnolla kiinni. Koirat tulee luonnollisesti pitää kiinni kun noin lähellä maatilaeläimiä kulkee. Skotlannissa on kuulemma sitten taas hyvin samanlaiset jokamiehen oikeudet kuin Suomessa. Skotithan nyt rakastaa olla erilaisia englantilaisista ;)


Alla myös esimerkki liikenneruuhkasta maalla. Ajeltiin pubia kohti pienellä maaseututiellä kunnes näin vasemmalla puolella tietä liikettä ja huusin poikaystävää pysäyttämään auton. Pensasaidassa oli selkeä aukko ja sieltä pilkisti nokka esiin ja perässä tuli viisi ankkaa. Siinä ne rauhallisesti käveli tien yli ja takaisin tien toisen puoleisesta aukosta ja mehän tietysti odotettiin ja naurettiin.Kivan energinen päivä siis ja sai sopivasti puhtia tulevaan viikkoon vaikka se lyhyt onkin töiden puolesta!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa aivan ihanalta! Kyllä minäkin vielä joku päivä opettelen ajamaan täällä, niin että voidaan aurinkoisina sunnuntaipäivinä ottaa city car clubin auto alle ja lähteä maalle kävelemään! Vaikka tuo mies pitää varmaan pakottaa, se ei välitä mistään ulkoilusta kauheasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kieltämättä aika ihanaa....Ja joo, ei mekään minnekään lähdettäis ellei mies ajaisi, mä vieläkin pelkään sitä vähän vaikka kyllä ajan jos mut siihen pakotetaan :D Tai jos saan ajaa motarilla! Edin ulkopuolella olisi kyllä varmaan monta kivaa paikkaa sunnuntaikävelylle vaikka ei ne kävelymaisemat keskustassakaan huonot ole ;)

   Poista
 2. Juuri tuollaista odotan innolla kun tulemme - mehän kun ei maalla asuta itse lainkaan ;)
  Arki on turvallista ja ihanaa se on perusta kaikelle muulle - jotta osaa nauttia siitä kun arjen ulkopuolella tapahtuu jotain erilaista!
  Äiti

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Kuulostaa todella idylliseltä paikalta :) Ja mahtava tuo liikenneruuhka :D Äh, minäkin tahdon nyt maalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Kanadassahan sitä maaseutua riittää, tosin välimatkat on hieman eri luokkaa kun täällä Briteissä joten ei varmasti ihan niin helppo ole maalle karata ;) toi sorsa kuva saa mut vieläkin nauramaan, se on vaan niin osuva :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!