maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kaunis Ghent

Lauantaina päätimme hurauttaa päiväretkelle Ghentiin. Brysselistä menee sinne semmoinen reilu puolisen tuntia ja meno-paluu kustansi näin viikonlopun aikana 9,80 euroa. Vaihtoehtoina oli Ghent tai Antwerp (kummassakaan en ollut käynyt) joten kun kaveri totesi mielummin lähtevänsä Ghentiin, päädyimme sinne.


Kerrottakoon kuitenkin ensi alkuun hauska tapahtuma junamatkan varrelta. Meitä lähti reissuun kolmen tytön poppoo ja istuttiin junassa vastakkaisille 4 hengen istumapaikoille. Meidän viereen istui keski-ikäinen mies. Juteltiin siinä sitten niitä näitä kunnes ruvettiin puhumaa työhaastatteluista. Jaettiin sitten outoja/ei sallittuja kysymyksiä mitä haastiksissa ollaan kyselty ja ystävältä niitä löytyi vaikka kuinka monta (esim. oletko parisuhteessa/naimisissa). Tässä vaiheessa vieressä oleva mies jo hieman hymähteli. Noh, siinä vaiheessa kun kaveri mainitsi että hän oli ollut yhdessä haastattelussa jossa samaan huoneeseen tuotiin vauva ilman mitään ilmeistä syytä (kyseessä ei siis ollut lastenhoitoduuni!!) mies räjähti nauruun samalla kun me hirnuttiin vieressä (kuvitelkaa, onhan se vähän absurdi tilanne). Siinä me sitten kaikki naurettiin tuolle tilanteella jota kuviteltiin mielessä. Ghentin päässä lähtiessämme tämä mies ojensi käyntikorttinsa kaverilleni ja kehotti lähettämään hakemuksen (ihan hyvä yritys vielä kyseessä). Meitä nauratti tämä tilanne koko loppupäivän, koskaan ei tiedä mitä voi sattua. Kuitenkin, takaisin asiaan... (ja okei, tämä tarina ei kuulosta yhtään niin hauskalta näin kerrottuna, mutta silloin se oli kyllä hauskaa). 


Ghent sijaitsee Belgian flaaminkielisellä alueella ja se on iso yliopistokaupunki. Asukkaita sieltä löytyy n.250 000 joten ihan kohtuullisen kokoinen kaupunki on kyseessä. Vaikka samalla itse keskustan alueen ehtii hyvin kiertämään läpi puolessa päivässä. 10- päiväinen Ghent Festivaali on todella suosittu tapahtuma ja se alkaakin ensi lauantaina!


Ghent sai meiltä peukutukset, kaupunki on kiva,söpö, sopivankokoinen ja ihmiset vaikuttivat leppoisilta. Ei ihan yhtä kaunis kuin Bruges mutta oli siinä silti sellaista kivaa viehätystä.
Kyseessä oli melko spontaani päiväreissu koska alunperin meidän oli tarkoitus lähteä Belgian rannikkolle jos keli olisi aurinkoinen. Aamulla näytti kuitenkin sen verran huonolta että vaihdettiin rannikko kaupunkiin. Onneksi kuitenkin puolenpäivän jälkeen sää kirkastui ja pitkissä housuissa oli tukala olo. Tästä syystä emme kuitenkaan sen enempää olleet Ghentistä ottaneet selvää, kuin että sieltä löytyy linna.
Meitä kolmea ei ole suuntavaistolla siunattu joten palloiltiin hieman ympäri keskustaa ennenkuin vihdoin löydettiin linnalle joka oli itseasiassa ihan söpö. Sisäänpääsy maksoi nuorilta (alle 26-vuotiailta) 4 erkkiä joten todettiin että sille meidän budjetti just antoi periksi.Näkymät ylhäältä....Voisin siis hyvin suositella Ghentissä vierailua mikäli täällä päin liikkuu! Olen tyytyväinen että olen päässyt näkemään myös muita kaupunkeja Belgiassa kuin vain Brysselin, seuraavaksi pitäisi jossain vaiheessa ottaa suunnaksi Antwerpen joka on kuulemma tosi kiva myös.


Takaisintulo matka oli vähän tylsempi, kukaan ei nauranut koska kaikki kolme nukahti samantien kun päästiin junaan ja herättiin vasta Brysselin päässä.

8 kommenttia:

 1. Mahtava tarina! Tuollaisia tulee minusta paljon enemmän, kun ihmiset eivät ole keskittyneitä vain kännyköihinsä. Ajatella, mikä tilaisuus siitä syntyi! Olisi mukava kuulla, jos siitä seurasi jotain. Ja nuo frozen yogurtit... mummm!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta tässä kyllä oli että itseasiassa kyseinen mies keskittyi aluksi kännykkään mutta sitten ei voinut enää mitään ja rupesi kuuntelemaan meidän juttuja :) Kerron kyllä ehdottomasti täällä jos tästä seuraa jotain!

   Ja frozen yougurt on kyllä ihan parasta!! Ja melko terveellistä vielä :)

   Poista
 2. Sopolta paikalta nayttaa tuo gent :) kiva olis, jos kaveris sais toitakin viela.. Olis aika tarina ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ghent oli kyllä söpö, tosin Bruges on ehkä vielä vähän söpömpi :) Kerron kyllä jos tästä juna encounterista jotain vielä seuraa!

   Poista
 3. Kivalta näyttää! Täytyypi pistää listalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kantsii kyllä ehdottomasti pitää mielessä tää tulevaisuutta varten, kuten myös Bruges joka on kyllä turistimaisempi mutta todella söpö!

   Poista
 4. Söpöltä näyttää! Olisi ollut kiva käydä tänä kesänä siellä kun teitä on nyt siellä niin monta ketä käydä moikkaamassa! Junan miehellä oli ainakin hyvä reissu! Joskus on ihan hirveetä kun "salakuuntelee" joitain keskusteluja ja sitten tekee mieli itsekin nauraa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!Olis ihanaa kun pääsisit käymään! Mutta tiedän kyllä että se on hankalaa, mä olisin taas halunnut tulla sua moikkaamaan mutta aikataulu ja budgetti ei vaan anna periksi :(

   Joo, salakuuntelu on kyllä paha, mua on ainakin monta kertaa ruvennut naurattaa vaikka on sit yrittänyt olla nauramatta ääneen. Jolloin naurun pidettely on kahta vaikeampaa!

   Poista

Kiva kun kommentoit!