maanantai 26. elokuuta 2013

Matkailua Belgiassa

Kesän aikana on tullut tehtyä kivoja päiväreissuja ympäri Belgiaa ja ajattelin nyt huvikseni koota yhteen nämä reissut. Olen todella tyytyväinen, pääsin/ehdin käymään melkein kaikissa kaupungeissa joissa halusin paitsi Antwerpenissä.

Ensimmäinen kuva hieman demonstroi missä päin Belgiaa sitä tuli hilluttua. Tuosta kartasta jotenkin huomaa ettei sitä kummiskaan tullut niin monessa eri paikkaa käytyä vaikka siltä se tuntui!

Belgiassa junayhteydet ovat mielettömän hyvät ja koska maa on niin pieni pinta-alaltaan, pääsee moneen paikkaan siinä 1-1,5 tunnissa. Viikonloppuisin junaliput ovat puoleen hintaan ja nuoret (alle 26-vuotiaat) saavat alennetut hinnat muutenkin. Jos aikoo matkustaa enemmänkin junalla, suosittelen hankkimaan sellaisen rail go pass:n jossa on 10 matkaa. Siihen sitten aina kirjotetaan mistä on menossa minne. Nyt kesällä oli myös tarjous että arkipäivisin minne tahansa Belgiaa pääsee 15 eurolla. 


Bruges

Bruges oli ensimmäinen päiväretkikohde kun olin saapunut Brysseliin ja muistaakseni mentiin käymään siellä kesäkuun alussa. Silloin siellä ei ollut niin paljon turisteja (ja ilma oli kehno) ja meillä oli oikein kiva päivä. Nyt kun kävin siellä toisen kerran näin elokuussa niin täytyy myöntää että se turistipaljous hieman ahdisti. Bruges on kuitenkin todella kaunis kaupunki ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Se nousi yhdeksi suosikkipaikoistani kaikkien kaupunkien kesken. Lisää retkestäni Brugesiin voi lukea täältä. 


Leuven

Haha, heti meni väärin. Itseasiassa Leuvenissa kävin ensimmäisenä kun olin saapunut tänne, sillä heti mun synttärilauantaina lähdettiin uusien tuttujen kanssa Leuvenin olutfestivaaleille. Käytiin myös kaupungilla kiertelemässä ja todettiin että Leuven on oikein söpö ja eläväinen kaupunki. Siellähän on iso yliopisto ja voinkin kuvitella että siellä on hauska opiskella. Lisää tästä reissusta voi lukea täältä.

Oostende

Oostenden mentiin koska tarkoitus oli päästä rannalle. Ja pitkä hiekkaranta siellä olikin! Kyseessä ei todella ole mikään maailman kaunein kaupunki tai hiekkaranta, mutta ainakin se oli kätevien junayhteyksien päässä Brysselistä. Nyt tosin jos saisin päättää olisin ehkä jatkanut hetken eteenpäin Knokkeen tai Blankenbergiin. Päivästämme rannalla voi lukea täältä. 


Ghent

Ghent nousi Brugesin rinnalla suosikikseni. Hyvin samantyyppinen kaupunki kuin Bruges mutta isompi ja vähemmän turisteja. Ghentissä on myös paljon tapahtumia ja kesäisin se on hyvinkin vilkas. Ghent sai siis meiltä ehdottomat peukutukset! Tyokaveri joka on kotoisin Ghentistä jaksaa aina hehkuttaa kuinka kiva kaupunki se on. Lisää päiväreissustamme voi lukea täältä


Dinant

Vaikka Dinantissa emme ehtineet sen kauemmin kierrellä melontareissun vuoksi, jäi meille silti todella positiivinen kuva kaupungista. Todella kaunis vanhoine kirkkoineen ja linnoituksineen ja myöskin hyvin eläväinen, ainakin jos sattuu paikalle Bathtub regatan aikaan. Lisää toilailuista Dinantissa täällä. 


Namur

Näin jälkeenpäin ajateltuna Namur jäi ehkä vähän pettymykseksi. Kaupunki itsessään ei ollut hurjan mielenkiintoinen vaikkakin linnoitus oli hieno ja sieltä oli kivat näkymät alas. En tiedä sitten että mikä siinä tökki, mutta verrattuna muihin vieralemiin kaupunkeihin, se ei ihan yltänyt samalle tasolle. Lisää Namurista täällä. 


Sellaiset oli siis tämän kesän reissut Belgiassa, kaikenkaikkiaan olen tosi tyytyväinen tähän matkailusaldoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!