sunnuntai 11. elokuuta 2013

Viikon tapahtumat

Ja taas olisi aika koota viikon tapahtumat yhteen, tämä mennyt viikko tuntui erityisen oudolta torstaisen vapaapäivän takia. Loppuviikon oli jo ihan sekaisin päivistä joten katsotaan saanko ne oikein näihin kuviin...

Maanantait on yleensä ahdistus-päiviä (siitä varmaan lisää huomenna), joten silloin saa ostaa aina jotain spesiaali hyvää lounaaksi. Tällä kertaa lähti siis mukaan Guapan smoothie ja parit empanadat. Lounaan menimme syömään puistoon - kyllä heti helpotti maanantai ahdistus!


Tiistaina onnistuin varaamaan itselleni lentoliput kotiin, Airbalticilla 25 min vaihto Riikassa. Haha, saa nähdä mitä siitä tulee. Naureskelin myös tälle tekstiviestikeskustelulle iskän kanssa Jokereiden uusimmasta pelaajahankinnasta. Onnistuttiin molemmat informoimaan toisiamme Karalahden saapumisesta Jokereihin nimittäin ihan samaan aikaan!


Keskiviikkona meidän piti mennä Place Chatelainin iltamarkkinoille mutta koska taivaalta tuli kissoja ja koiria, vaihtuivatkin suunnitelmat koti-illaksi saman lautasen kanssa kun viime viikolla ja seurana Dan Brown.


Vilkaisin myös tätä "kasaa" ja mietin että pitäisiköhän tuo pikku vetolaukku vihdoin purkaa siltä parin viikon takaiselta Englannin-reissulta. Voitte vaan kuvitella että onko siellä vielä tossa lattialle sisältöineen. Noh, tietty :)


Torstaina tehtiin todella päiväretki Namuriin josta voikin lukea lisää edellisestä postauksesta. Junamatkustaminen on Belgiassa todella kätevää ja mukavaa mutta ne maisemat on kyllä aika tylsiä maan ollessa lättänä kuin pannukakku. Peltoja, lehmiä, peltoja, lehmiä, metsää, lisää lehmiä ja peltoja...


Perjantaina töiden jälkeen lähdettiin käymään "Brussels Beachilla" joka oli auki viimeistä viikonloppua. Kyseessähän on siis tekobiitsi, mutta ei se menoa haitannut! Tästä ajattelin tarinoida ihan omassa postauksessa kunhan saan sen kirjoitettua! Hauska ilta oli kuitenkin!


Lauantaina oli ihan maanantai-olo ja heräsin julmasti siihen kun kaveri soitti ysiltä ja ilmoitti että juna rannalle lähtee klo. 10.24. Ei siinä muuta kun vaatteet niskaan ja menoksi! Suuntana tällä kertaa Oostende ja sen ranta (joka kaverin mukaan on muuten vähintäänkin maailman rumin ranta). Tämäkin paikka ansaitsee oman postauksensa, joten lisää juttua tulossa!


Illalla grillattiin kaverin kivalla parvekkeella oikein kunnon kesäruokaa (joka aiheutti ähkyn) ja nautittiin tästä näkymästä joka levittyi kattojen ylle! Vaikka Suomen kesä on aina Suomen kesä niin kyllä tämä Brysselinkin kesä on ollut ihan huippu!


Ja iltaa jatkettiin jo melkein vakkaripaikaksi muodostuneeseen Havannaan. Kyseessä on siis klubi jossa soi ihan mieletön musa ja me aina tanssitaan jalat kipeiksi siellä. Se ei ole sellainen paikka jonne mennään juttelemaan tai juomaan, vaan ihan vaan puhtaasti tanssimaan, sen vuoksi se onkin ihan loistava paikka. Ja jos tanssilattialla on liian ahdasta, voi tanssimista jatkaa baaritiskillä, tai noh, ainakin siihen saakka kunnes se sytytetään tuleen....


Nyt mun pitäisi ihan oikeasti käyttää tämä vapaa sunnuntai hyödyksi ja siivota tämä läävä jota myös mun huoneeksi kutsutaan. Ensi viikolla meillä on taas torstaina vapaapäivä ja poikaystäväkin on tulossa tännepäin joten varmasti luvassa on paljon kivaa ohjelmaa!

6 kommenttia:

 1. Heheh, mulle tuli ihan tää kotimaa mieleen noista kyseisistä maisemista... peltoa, lehmiä, peltoa, metsää... sitä se ainakin on mun synnyinseuduilla Länsi-Suomessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, no se on kyllä ihan totta :) Mut jotenkin Suomessa vähän kumpuilee pellot et se ei ole ihan niin tasasta. Tai kyl se itseasiassa on :D

   Poista
 2. Oon tulossa Brysseliin jossain vaiheessa reiliäni, joten kaipailisin kovasti kuulla must see-jutuista! Mitä ei kannata missata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, Bryssel on onneks aika pieni paikka joten helposti pystyy nakemaan paajutut paivassa. Jos tama on ensimmainen visiitti tanne niin sitten suosittelisin tietty tsekkaamaan paanahtavyydet eli Grand Placen ympariston Manneken Pisineen ja vanhoine kauppakatuineen. Sablon on alueena myos kivaa ja sielta paasee hissilla ylos Louisalle ja sellaiselle nakoalatasanteella. Riippuen tuletko arkena vai viikonloppuna (ja jos yhtaan kiinnostaa) niin suositteleisin myos tsekkaamaan EU alueen, eli parlamentin ja komission joka sijaitsee Schumanilla. Taa alue on tosin viikonloppuisin ihan kuollutta. Schumanilta menee vaan hetki Parc Cinquantenaireen joka on aika kiva ja sen paadyssa on muistaakseni ilmainen Royal Museum of Armed Forces and Military history. Vaikka ei itse aiheista valittaisi niin rakennus on ihan makee ja sinne paasee kavelee kattojen paalle josta nakee Brysselin ylle. Olen itseasiassa kirjoittamassa pienta juttua Brysselin baareista ja ulkoilupaikoista jos ne kiinnostaa, sen yritan saada ulos mahd. pian. Mutta suosittelesin illallista jossain kaupungin sopoilla aukioilla kuten Place Jourdan tai Flagey, josta molemmista loytyy Brysselin kuuluisimmat ranskalaispaikat.

   Hmm...naa tuli ensi alkuun mieleen, tulen huikkailemaan sun blogiin jos keksin viela jotain lisaa :)

   Poista
  2. Oi kiitos tuhannesti! Mua vähä jänskättää tuleva visiitti mikä näkyy kyllä mm. siinä että luen Berlitzin opasta aika tohkeissani vaikka oon sinne suuntaamassa vasta reilu vikon päästä :D kiitos vielä vinkeistä!

   Poista
  3. Eipa mitaan, kiva jos voin olla avuksi! Tervetuloa Brysseliin!

   Poista

Kiva kun kommentoit!