torstai 29. elokuuta 2013

#IGTravelThursday: Mistä en tykkää matkustamisessa

Reissaaminen ja uusien paikkojen näkeminenhän on aina kivaa. Rakastan matkustelua, mutta asuttuani ja muutettuani nyt monta kertaa eri maiden välillä, olen alkanut inhoamaan tiettyjä juttuja siinä itse siirtymisessä paikasta toiseen. Lentomatkustaminen on mun mielestä äärimmäisen puuduttavaa hommaa ja en voi sanoa siitä nauttivani.

Mistä en sitten tykkää matkustuksessa?


 • Olen muuttanut Suomesta Aberdeeniin (Skotlanti), Kingstoniin (Kanada), takaisin Aberdeeniin, sitten Lontooseen, ja nyt uusimpana Brysseliin. Ja sitten tietysti näistä kaikista kaupungeista takaisin (yleensä Suomeen). Kauimmiten viihdyin Aberdeenin asunnossani jossa oleskelin kaksi viimeistä yliopisto-vuotta. Nämä kaikki muutot on tapahtunut lentokoneiden avustuksella tietysti ja sen takia lentokentät ja lentomatkustaminen on ylipäätänsä alkanut vähän rassaamaan.
 • Ensin yrität saada kaikki laukut painorajojen sisällä pakattua (mikä ei ikinä onnistu mulla), sitten yrität jotenkin raahata ne sinne kentälle, kentällä alistut kohtaloosi ja maksat ylikiloista, lentokentällä kävelet olalla semmoinen hirveä käsimatkatavaralaukku joka mahduttaa kaikista tärkeimmän omaisuutesi sisään, lentokoneessa yrität tunkea sen hattuhyllylle mutta rupee vaan ärsyttämään. Kotiin päästessä on onneksi jo jompikumpi vanhemmista matkassa jotka auttaa sua tavaroiden kanssa
 • Vietän tällä hetkellä viimeistä päivää Brysselissä ja huomenna noi laukut pitäisi saada jotenkin AirBalticin kyytiin mahtumaan. Ostin jo netistä 5 kg ekstraa, eli saan tuoda 25 kg ja 8 kg käsimatkatavaroissa. Katsotaan huomenna miten onnistuin tässä.

 • Tämä kaikki muuttaminen ja tavaroiden rahtaaminen maiden välillä on saanut mut todella inhoamaan lentokenttiä. Inhoan sitä odottelua, ja sitä että yleensä mun olkapäät on suistunut sijoiltaan kaikesta tavaran kanniskelusta vähintään siinä vaiheessa kun pääsen koneeseen. 
 • Lentokentillä odottelu on tylsää, varsinkaan jos ilmaista wifiä ei ole tarjolla. En ikinä jaksa kierrellä mitään kauppoja (hei haloo, ne on yleensä ihan törkeän kalliita). Kaikki raha menee helposti siihen että tekee mieli ostaa jotain syötävää (kiitos rahanmenosta erityisesti Köpiksen kentälle, jossa on sairaan kallista).

 • Kaikista inhottavinta sen kaiken tavaramäärän kanssa on se jos joutuu vaihtamaan konetta. Ja varsinkin jos on tiukka vaihtoaika. Se on tosi kiva juosta Schipolin läpi järkyttävän kassin kanssa ja rukoilla että ehtii koneeseen. Huomenna Suomeen lentäessä on vaihto Riikassa (koska suorat lennot Brysselistä on myös todella kalliita) ja vaihtoaikaa löytyy sen 25 min. Noh, toivotaan että kaikki menee hyvin, onneksi kenttä ei ole kuitenkaan iso.
 • Tähän voisi sanoa tietysti että voisin elää hieman minimalistisemmin, mutta se ei vaan yrityksistä huolimatta ole onnistunut.

Toisaaalta mikään ei voita sitä tunnetta kun pääsee kotikentälle, eli Helsinki-Vantaalle. Tai kun kuulet sen kuulutuksen lentokoneen pyörien koskettaessa kiitorataa: "Welcome to Helsinki". Siinä samassa kaikki ärsytys ja tavaroiden rahtaaminen menettää merkityksensä. Koska takana oli luultavasti taas mitä upein aika (Aberdeenissä, Kingstonissa, Lontoossa tai Brysselissä) ja kaikki se vaiva tuntuu sen arvoiselta koska palaat taas hetkeksi kotiin niin monen monta kokemusta rikkaampana. 


"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". (Destination Unknown)

Suomessa järjestäjinä toimivat Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Running with Wild Horses.

Instagram: lurabella 

15 kommenttia:

 1. Tuo jatkuva muuttaminen, lentokoneella, on itsellenikin tuttua, vaikka nyt viimeiset vuodet ollaankin oltu onnellisesti "jumissa" Norjassa. Itse en silti ole koskaan kyllästynyt lentämiseen tai lentokenttiin, vaikka nyt muksujen kanssa reissatessa täytyy kyllä tunnustaa että viihdyn kentillä paremmin yksin kirjan kanssa tai ihmisiä katsellessa kuin meidän pienen tytön perässä juostessa :) Lykkyä tykö Air Balticin lennolle, toivottavasti matkatavarat lähtevät mukaan ilman ekstra-kustannuksia!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella että lapsen (tai siis lapsien) kanssa matkustaminen on ihan oma haasteensa :) ja kiitoksia, onni oli matkassa mukana ja sain kaikki tavarat hyvin messiin!

   Poista
 2. Hah I feel you :D kahdesti muuttanut Budapestiin ja takaisin, kolmas kerta olis edessä parin kuukauden päästä.. Muutenkin kiva kerrankin lukea postaus niistä matkustamisen kurjemmista puolista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että löytyy kohtalotovereita ruudun takaa :) tsemppiä tulevaan muuttoon, se ei ole sitä kivointa/helpointa puuhaa todellakaan!

   Poista
 3. Löysin sun blogisi vasta nyt, ja laitoinkin heti lukulistalle.
  Muutin itsekin (väliaikaisesti) takaisin Suomeen kun Glasgowsta valmistuin, ja mukaan lähti seitsemän matkalaukkua. Onneksi mukana oli viisi henkilöä joten pienellä tavaran jaolla ja pienillä lisämaksuilla pääsin matkaan... never again!

  Toivottavasti pääset matkaan ilman ongelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne Lena! Haha voin vaan niin kuvitella, mullakin taisin olla 5 laukkua perheen kesken täynnä tavaraa kun muutin Aberdeenistä, ja taisin myös silloin ajatella että never again :) Kiitoksia, tällä kertaa oli onni matkassa ja pääsin matkaan maksamatta enää ylikiloista!

   Poista
 4. Mielenkiintoinen postaus ja näkökulma! Ja oon sun kanssa samaa mieltä puuduttavista lentomatkoista - etenkin, koska pelkään lentämistä. Edelleen. Koskahan siitäkin pääsisi eroon.. Ei ainakaan alati kasvavilla lentokilometreillä, mikä vasta ihmeellistä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nella! Lentopelko on ikävä juttu, ja aina ajattelisi että se helpottaisi jos lentäisi paljon mutta eihän sekään ole välttämättä ole se oikea "ratkaisu" asiaan. Mä en ole mikään lentämisen fani vaikka en sitä pelkää, pienet koneet on mun mielestä inhottavia!

   Poista
 5. Tosi kiva lukea tällainenkin näkökulma matkustamisesta ja olen kyllä ihan samaa mieltä, että se paikasta toiseen siirtyminen on välillä vähän raskasta, vaikka kuinka yrittäisi hokea itselleen "ei se määränpää, vaan se matka" :D mutta juuri tuon muuttamisen takia olenkin vähän puoliksi päättänyt, että nyt oleillaan sitten useampi vuosi tässä maassa, ennenkuin edes mietitään ääneen maan vaihdosta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tämä koettiin mielenkiintoiseksi jutuksi! Haha, toi päätös kuulostaa oikein tutulta, olen sen jo monta kertaa tehnyt ja aina lipsunut :) Teidän elämä kyllä Portugalissa vaikuttaa varsinkin kivalta joten mitä sitä turhaa "vaihtamaan" ;)

   Poista
 6. Mielenkiintoinen, kerrankin oikeasti erilainen näkökulma reissaamiseen, mutta tottahan tuokin on. Mä vielä jostain syystä rakastan kentillä ajan tappamista, mutta Taipeissa pisti kyllä v*tuttamaan kun ei ollut wifiä ja olin paikalla 6 tuntia ennen lentoja jotta voisin tehdä töitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! Voin vaan niin kuvitella ton tilanteen, varsinkin kun on varautunut tekemään töitä ja sitten wifi ei toimikaan! Helsinki Vantaan kenttä on ihana ja arvostan niin paljon sitä että siellä on ilmainen wifi!

   Poista
 7. Tämä olisi yhtä hyvin voinut olla mun kirjoittama juttu! Kaipaan sitä aikaa, kun matkanteossa oli oma hohtonsa, ja lentokentällä olo tuntui jotenkin vielä jännittävältä, mutta viimeistään Australian matkan 11 lentoa 4½ viikossa, ja kaikki nämä muutot, ovat tappaneet sen innon ihan lopullisesti. Ja nyt olisi sitten ihan ensimmäinen pysyvämmäksi tarkoitettu muutto edessä. Norwegianilla näyttäisi olevan max 2 laukkua/matkustaja, joten pitää sitten laittaa tavaroita vierailijoiden mukaan tässä syksyn aikana ja tuoda itse pikku hiljaa, jouluna ja keväällä... Selvittelin jo rahtina lähettämisen kuluja mutta juu ei, 25 kg oli noin 200€, sillä hinnalla voisin sponssata jonkun kaverini tänne tuomaan laukkuni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta!! Muistan kun vielä teininä matkasin vaan lomamatkoille vanhempien kanssa ja se oli niin kivaa ja juurikin hohdokasta! Tykkään kyllä Norwegianilta kun heillä saa sen toisen laukun mukaan, mäkin maksoin nyt Finskille yhden ylimääräisen laukun mukaan syyskuulle kun menen takaisin Britteihin. Sit voi pikkuhiljaa tuoda lisää tavaroita kanssa Suomesta Britteihin! Mua ärsyttää koska silloin kun muutin Lontoosta veke löysin todella hyvän lähettifirman jolla oli aika edullista postittaa Briteistä Suomeen ja toisinpäin mutta olen tietysti unohtanut sen nimen :(

   Poista

Kiva kun kommentoit!