torstai 8. elokuuta 2013

Vapaapäivän seikkailuretki Namuriin

Seikkailuretki on ehkä hieman yliampuva nimitys mutta ei tullut muutakaan mieleen. Lähdettiin kuitenkin tänpäiväisen vapaapäivän kunniaksi retkelle Namuriin, kerrankin eri suuntaan mihin yleensä ollaan matkattu, eli kohti etelää. Ja Namur kuuluu myös Belgian ranskankieliseen alueeseen.

Tavattiin porukalla hieman ennen kymmentä Gare Centraalilla valmiina päivän seikkailuun. Aamupala mukaan Starbuckista ja eikun menoksi! Tosin heti alkuun jouduttiin pohtimaan astuttiinko oikeaan junaan kun kuulutuksista ei saatu mitään selvää....


Junamatka kestää hieman reilun tunnin Namuriin ja meno-paluu lippu näin arkisin maksoi 15 euroa. Itseasiassa tällä hetkellä menossa on kesätarjous, jossa 15 eurolla pääset arkisin minne tahansa Belgiaan ja takaisin. Matka meni mukavasti höpötellessä niitä näitä, tosin tällä kertaa kukaan ei tarjonnut meille töitä ;)


Ensimmäisenä suunnattiin heti turisti-infoon jotta saatiin kaupungin kartta. Siis kyseessähän ei ole mikään kovin suuri kaupunki mutta osattiinpahan heti suunnistaa oikeisiin paikkoihin toisin kuin Ghentissä jossa etsimme linnaa ympäri kaupunkia.Kadut oli ihanan hiljaisia vielä aamupäivällä, ja oltiin onnellisia että kyseessä ei ollut mikään kansallinen lomapäivä, joka mahdollisti sen että ihmisiä ei ollut liikkeellä niin paljon. Saatiin kävellä ihan rauhassa hiljaisia katuja pitkin ja vaan nauttia tästä vapaapäivästä melkein keskellä viikkoa.


Otin pitkästä aikaa messiin mun paremman linssin ja sillä saa kyllä saa niin paljon tarkempia kuvia, joka näkyy erityisesti kun kuvaa ihmisiä. Oli muutenkin kiva olla taas sellaisessa ympäristössä että sai raahata kunnon kameran mukaan ja ottaa paljon kuvia!

Kuitenkin, tovi meni siinä kun kierreltiin kaupunkia ympäriinsä vailla päämäärää ja saatettiin eksyä myös erääseen leipomoon hankkimaan aamupala nro.2 kun tuli vaan niin kamala nälkä.Pikkuhiljaa alettiin lähentymään Citadelleä, eli Namurin vanhaa linnoitusta joka kohosi korkealle kukkulan päälle. Näkymät oli ihan hienot joen toiselta puolelta vaikka päivä olikin hieman pilvinen!

Kuvien ottamisen jälkeen lähdettiin kiipeämään ylös kohti linnoitusta, joka ei onneksi ollut liian raskasta, nim. yleiskunto ei ole ihan hapessa niiden kaikkien ranskalaisten syömisten jälkeen. Selvisin onneksi kunnialla, täytyy kyllä taas ruveta kuntoilemaan kun pääsen Britteihin saakka...
Jotkut hullut lenkkeilivät tuolla siten että ensin nousivat aina ylös asti, sitten lähtivät juoksemaan alas, kunnes taas tulivat ylös. Mun ranskalaiskroppa (siis ruoka, ei maa) ei siihen kykenisi...Näkymät oli kuitenkin todella hienot myös ylhäältä joten taas kamera lauloi. Ehdittiin myös leikkimään prinsessoja ja ritareita.

Toi linnoitus oli siinä mielessä juuri loistava paikka että saatettiin vaan kävellä ympäriinsä ja ihmetellä eikä tarvinnut mennä juuri tiettyjä reittejä pitkin tai seurata opasta kuin lammaslauma. Se oli vähän kuin Suomenlinna, paitsi rumempi :)

Tämän kaiken kiipeilyn ja "seikkailun" jälkeen oli nälkä jo hirmuisen kova joten suunnistimme takaisin kohti kaupunkia, tavoitteena löytää joku sopivan näköinen ruokapaikka. Matkalla törmättiin kuitenkin tähän suloiseen kattiin joka tähysteli ikkunasta ulos.Löydettiin kivan näköinen ravintola ja vaikka ruoka ei ollut kummoista ja palvelu todella huonoa niin jämähdettiin siihen istumaan toviksi - aurinko paistoi ja oli mukava jutella, joten mikäs siinä. Parasta vapaapäivänviettoa!Tämän jälkeen oltiin jo aika poikki mutta jaksettiin juuri raahata itsemme kohti paikallista, isoa katedraalia (turistitietämys taas napakymppi) joka oli itseasiassa tosi kiva. Ja toi mieleen kaikki sepustukset uusimmasta Dan Brownin kirjasta!Arvatkaa mitä? No tämän jälkeen piti tietysti saada jälkkäriä! Joten hyvin määrätietoisesti onnistuttiin metsästämään creperie ja saatiin vielä todella hyvää siideriäkin joka tarjoiltiin hauskoista soppakulhoista! Valitettavasti ampparit oli myös sitä mieltä että mun creppi oli herkullinen mikä häiristi ruokahetkeä hieman, sillä mä todella, todella inhoan ampiaisia...Tämän jälkeen mahat täynnä hiluttauduttiin kohti juna-asemaa ja takaisin kohti Brysseliä. Kiva päivä takana ja huomenna jaksaakin taas päivän verran tehdä töitä ;)

8 kommenttia:

 1. Tata blogia lukiessa tulee sellanen olo, etta muutan heti viikonloppuna johonkin eurooppalaiseen pikkukylaan! Vaarallista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, noissa pikkukylissa on kylla kiva vierailla mutta en sit tieda miten kiva siella olis asua :) Ja talvella siella on varmaan aika kuollutta...Joten ehka kannattaa viela hetki siella pysya ;)

   Poista
 2. Kivan näköistä, tuli ikävä Ranskaan tätä lukiessa! (vaikka varmasti Belgiakin on hieno) :) Oikeeta ranskalaista siideriä juodaan aina tuollaisista kulhoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, olis kylla ollut ihana ehtia kayda myos Ranskan puolella joissain sopoissa pikkukylissa mutta aika loppuu kesken! Ja hei loistavaa, en tiennytkaan tota, me vaan jotenkin ajateltiin etta se on sopo tapa tarjoilla siideria. Aina oppii uutta!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se oli kylla aika suloinen ja idyllinen paikka, tosin Bruges taitaa viela pitaa mun karkipaikkaa mun listalla Belgian sopoimmista kaupungeista :D

   Poista
 4. Kivan näköistä ja hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!