sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Synttäriviikonloppu/Kedleston Hall

Tämä viikonloppu meni synttäritunnelmissa, täytin nimittäin tänään vuosia ja poikaystävä oli järkännyt kaikkea kivaa tekemistä viikonlopulle. Nyt makailen onnessani sohvalle, auringon paistaessa sisälle ja suklaakakun sulaessa mahassa. Asiat voisi olla huonomminkin!

Ikäkriisistäkään ei ole ollut sen suurempaa tietoa, varsinkin kun minulta pyydettiin henkkareita kun lähdettiin käymään extempore baarissa perjantaina illallisen jälkeen. Nolointa oli se, että koska oltiin todella lähdetty käymään vaan syömässä, ei mulla ollut edes henkkareita mukana. Siinä sitten selittelin, että ihan oikeasti, täytän jo 27 sunnuntaina. Nauratti kyllä tilanne ja totesin että onhan se ihan kiva että vieläkin välillä kysellään henkkareita! Ja kyllä ne poketkin sitten uskoi mua.

Lauantai-illaksi poikaystävä oli järkännyt ensimmäisen yllätyksen ja lähdettiin ajelemaan kohti Nottinghamia samalla kun minä yritin arvuutella että mitä mennään tekemään. Se selvisi samalla kun käveltiin Nottinghamin konserttisalin ohi - poikaystävä oli nimittäin hommannut meille liput Catsiin! Olipa ihana nähdä se pitkästä aikaa, viimeksi kun näin kyseisen musikaalin, mentiin sitä perheen kera katsomaan Hartwall Areenalle ja taisin olla aika junnu. Kylmät väreethän siinä meni kun Memories kajahti salissa.

Käytiin syömässä ennen näytöstä Revolution Vodka Barissa joka siis lähinnä tuo hauskoja muistoja mieleen Aberdeenin ajoilta. Se oli meidän vakiomesta ulos lähtiessä ja terassi oli myös todella kiva. Drinkit oli parhaita Revolutionissa joten siellä tuli notkuttua aika paljon opiskeluaikoina. Nottinghamin Revolution oli tosi kiva, kyseessä on ketjupaikka siis, ja olen kuullut että taso riippuu paljon kaupungista. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja drinkit vähintään yhtä hyviä kuin ennen.



Tänään eli varsinaisena synttäripäivänä poikaystävä teki meille aamupalaksi pannukakkuja, normi sunnuntai aamupala siis, mutta tällä kertaa mun ei tarvinnut tehdä niitä ;) Puolenpäivän jälkeen näytti vieläkin siltä että sää pysyy hyvänä joten lähdettiin piknikille kohti Kedleston Hallia. Sain nimittäin osana synttärilahjaa ihanan piknik-korin mitä piti tietysti heti päästä testaamaan, varsinkin kun poikaystävä oli käynyt salaa ostamassa vaikka mitä hyvää piknik-ruokaa.


Kedleston Hall on meiltä n.15 min ajomatkan päässä sijaitseva vanha kartano tyyppinen talo, tai tilaksi minä näitä kutsun. Nykyisin National Trustin omistuksessa vaikka perhe edelleenkin asuu talon toisessa siivessä. Maata löytyy sellaiset 820 eekkeriä ja tiluksia voi rauhassa kävellä ympäriinsä. Me käytiin tutustumassa talossa sisällä, jonka jälkeen kierrettiin maita hetki ympäriinsä. Liityttiin juuri hetki sitten National Trustin jäseniksi joka tarkoittaa että päästään ilmaiseksi sisälle kartanoon ja tiluksille. Odotankin siis innolla kesää ja palaamista tänne vielä paremmalla ilmalla. Tuonne voi hyvin mennä vaan rentoutumaan päiväksi, ottaa viltti ja hyvä kirja mukaan ja vain nauttia.




Tällä kertaa ei viitsitty ihan vielä istua maassa vaikka picnik-viltti olisi ollut mukana vaan päädyttiin levittämään picnik kamamme puupöydän ympärille joka sijaitsi ihanan suojaisessa paikassa. Myönnetään että sormia alkoi vähän kylmäämään loppua kohti mutta oltiin kuin suomalaiset vappu picnikin suhteen - oltiin päätetty että picnikille lähdetään joten tässähän me istutaan oli sää sitten vaikka mikä. Oikeasti oli tosi mukavaa ja poikaystävä oli valinnut oikein maukkaat eväät!





Kaikenkaikkiaan siis aivan ihana synttäriviikonloppu takana. Naurettiin juuri poikaystävän kanssa, että kiitos kaukosuhteilumme, on itseasiassa harvassa ne kerrat kun ollaan vietetty synttäripäiviä oikeasti yhdessä. Itseasiassa olen vain kerran viettänyt synttärini yhdessä poikaystäväni kanssa ennen tätä ja se oli ensimmäisenä vuonna kun oltiin yhdessä ja oltiin Quebecissä. Käytiin syömässä todella herkullinen fondue-ateria ja muistan vieläkin että mun korkkarit oli niin suuret että kävin hakemassa vessapaperia Quebecin bussiaseman vessasta mukaan ja tungin sitä sisälle korkkareihin!



Seuraavaksi onkin parin viikon päästä poikaystävän synttärit ja pitäisi keksiä jotain todella kivaa hänellä, saa nähdä mitä sitä tulee tehtyä...


16 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan täydelliseltä synttäriviikonlopulta. Ja ihanan piknik-korin sait. Katoin sun IG-kuvasta että vitsit siellä on viileetä, mutta onneks se ei haitannut teidän ulkoilua! On muuten kätevää, että sun synttärit on just ennen, niin osaat sitten varautua paremmin A:n synttäreitä varten :)
    Ja uskomatonta, tuntuu että ootte olleet ikuisuuden yhdessä mutta oon varmaan sitten viettänyt enemmän synttäreitä sun kanssa kun A :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä luulen kanssa et olet viettänyt mun kanssa enemmän synttäreitä, kun koko opiskeluaika meni silleen et ne taisi olla aina viikolla! Oli kyllä vähän viileätä mutta ei annettu sen häiritä, toivottavasti kohta kelit paranee että päästään piknikille vähän lämpimimmissä keleissä :)

      Poista
  2. Ihana synttäriviikonloppu! Ja hei, hyvää syntymäpäivää :) Pitäisi itsekin ottaa tavaksi tehdä jotain kivaa koko vkonlopun ajan synttäreiden aikaan! Me kun lähinnä käydään vaan ulkona syömässä eikä edes lahjota toisiamme, kun molempien synttärit on just ennen ja jälkeen joulun. Joululahjoissa tarpeeksi stressattaavaa :D Ja aivan paras tuo piknik kori!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika! Ja tuo joulu varmasti kieltämättä hankaloittaa mutta eihän se lahjojen antaminen tärkeintä ole, kiva viettää kuitenkin mukava synttäripäivä yhdessä! Sehän on se pääasia!

      Poista
  3. Oii hyvää syntymäpäivää! Liityn synttäriviikonlopun ihannointiin, mähän kemuttelen kans koko viikonlopun tänä vuonna kun omat synttärit osuu perjantaille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta! Ah, loistavaan aikaan sattuu myös sunkin synttärit siis! Mun mielestä just parasta kun synttärit osuu viikonlopulle niin niitä voi juhlia paljon pidempään :)

      Poista
  4. Ihana viikonloppu! Oikein hyvaa syntymapaivaa!! <3

    VastaaPoista
  5. Onnea täältäkin! Ihanan näköinen viikonloppu ja etenkin nuo piknik-maisemat näyttää ekstrahyviltä - vaikkei ihan vielä kesälämpötiloissa ollutkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi! Piknik maisemat oli kieltämättä todella hyvät vaikka ensi kerralla mennään tuonne vasta kun on hieman lämpimämmät kelit ja toivottavasti ei tarvitse kietoa kaulahuivia päälle enää :)

      Poista
  6. Paljon onnea! :) Ihanan oloinen synttäriviikonloppu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Oli kyllä todella kivat synttärit vaikka ikääntyminen välillä kauhistuttaakin :)

      Poista
  7. Onneksi olkoon! :) Mullekin kelpaisi pannukakkuaamiainen ja picnic synttäripäivälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riia! Sun täytyy seuraavina synttäreitä vihjailla siis pannukakkuaamisesta ;)

      Poista
  8. Oih, olipas ihana synttäriviikonloppu! Onnea vielä näin jälkikäteen! Mä vähän olin vähän kade kun mun synttäreitä ei kyllä eräs herra järkkää noin hienosti mut sitten tulikin mieleen että te taidatte olla kaukosuhteillu srn verran että nyt vasta ehditte rauhassa tälläsiäkin kivoja juttuja miettiin ja oikeassa taisin olla! Ihania ootte! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eveliina! Ja asia on juuri niinkuin sanoit, me ollaan kaukosuhteiltu niin kauan etta nyt vasta kun asutaan yhdessa ollaan paasty tekemaan tallaisiakin juttuja yhdessa. Kun todella se ensimmainen ja ainut kerta kun vietettiin mun synttareita yhdessa oli muistaakseni vuonna 2009, etta siita on vahan vierahtanyt aikaa :D

      Poista

Kiva kun kommentoit!