torstai 22. elokuuta 2013

#IGTravelThursday: Place Chatelainin markkinat

Ajattelin vihdoin kokeilla osallistua tähän IGTravelThursday tempaukseen, koska mielestäni näitä postauksia on ollut hauska lukea myös muista blogeista. Katsotaan miten onnistun...

Mun yksi lempipaikoista Lontoossa on Borough Market. Siellä on ihana maistella kaikkia hyviä ruokia ja ahdata napa täyteen jonka jälkeen voi sitten vyöryä jonnekin lepuuutelemaan. Ihana valikoima eri kulttuurien ja maiden ruokia vievät kielen mennessään. Viimeksi siellä ollessamme vedimme kolmen ruokalajin brunssin: mansikoita aamupalaksi, hampparia pääruuaksi ja vielä mehevä juustokakkupala jälkkäriksi. Oli muuten hieman täysi olo sen jälkeen.


Sen takia on melkeinpä luonnollista että yksi lempipaikoistani Brysselissä on Place Chatelainin keskiviikko markkinat. Ehdottomasti pienemmät kuin Lontoon Borough Market mutta niin suloinen paikka. Sinne on ihan parasta mennä töiden jälkeen nauttimaan herkuista ja lasillisesta valkkaria. Istuskella ja jutella kavereiden kanssa. Nauttia kesäillan tunnelmasta. Just my kind of place. Markkinan viralliset aukioloajat on keskiviikkoisin klo.12-19, mutta kyllä yleensä kojut alkavat purkamaan vasta kahdeksan aikaa.



Kojuja on monta ja marketilta voit tehdä niin viikon vihannesostokset kuin myös hankkia tuoreet kukat kotiin. Ruokakojuja löytyy erilaisia, marokkolaisesta afrikkalaiseen, leivistä creppeihin ja vohveleihin. Osa vähän kalliimpia, osa edullisempia. Omiksi lemppareiksini on muodostunut Pad Thai (5 e) ja marokkolainen kreppi (6,5 e) joka on täytetty oliiveilla, ricottajuustolla, jollain makkaralla ja hunajalla. Vie kielen mennessään. Jälkkäriksi tai mun tapauksessa alkuruuaksi voi nauttia ihanaa Frozen jugua. Nam! 

Afrikkalainen ruoka on myös maukasta ja kokeilematta on vielä kunnon jälkkärikrepit koska toistaiseksi olen ainakin ollut ihan liian täynnä että olisin enää sellaista jaksanut maistaa. Ostereita (vai oistereita?) löytyy myös ja se tuntuukin olevan yksi suosituimmista kojuista - minä en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan, jotenkin ne näyttää hieman limaisilta omaan makuuni.

Parasta ruuan lisäksi on nimenomaan se tunnelma. Ihmisiä on paljon, mutta silti siellä ei koskaan tule ahdistus koska kaikki ovat hyvällä tuulella ja iloisia. Nurmikolle mahtuu kaikki halukkaat ja kun markkinat alkaa sulkemaan ovensa siinä kahdeksan aikaa illalla, siirtyy porukka aukion reunoilla oleviin baareihin. Täällä vallitsee oikein sellainen kunnon etelä-eurooppalainen fiilis ja juuri siitä tykkään!

Lähtiessa huomaat kuinka koko paikka näyttää niin erilaiselta ja autiolta ilman kaikkia kojuja, ja mietit taas mielessäsi että ensi viikolla täytyy tulla taas uudestaan. Silloin voisi vihdoin kokeilla niitä ostereita ;)
  


"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". (Destination Unknown)


Yhtenä suomalaisista järjestäjista toimii Destination Unknown-blogin kirjoittaja Satu. Itseasiassa kiitos vaan hänen taannoisen IGTravelThursday postauksen, jossa käsiteltiin Devonia, olen nyt saanut päähänpinttymän että meidän täytyy ehdottomasti poikaystävän kanssa matkustaa sinne mahdollisimman pian. Olen saattanut mainita tästä hänelle jo muutaman kerran.....

Instagram: lurabella

8 kommenttia:

  1. Mahtavaa tosiaan että lähdit kampanjaan mukaan ja Devonissa kannattaa ehdottomasti käydä! :) Ja vaikka täällä Norjassa onkin varsin mukava asustaa, tuollaisia markkinoita tai kauppahalleja on kyllä kova ikävä... Osloon aukesi jokin aika sitten ensimmäinen Kauppahalli, mutta täällä melkein maallahan ei sellaisia ole... :) Toivottavasti olet mukana ensi viikollakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kylla ma olen nyt siita Devonista niin monta kertaa jauhanut etta sinne lahdetaan heti kun loytyy sopiva vali sille :) Tallainen kauppahalli/marketti kulttuuri on kylla tosi kiva, mikaan ei ole parempaa kun ostaa hedelmat ja muut jutut suoraan marketilta - olen varma etta ne maistuu erilaisilta kuin kaupasta ostetut :D

      Poista
  2. Ihan huippua, että lähdit kampanjaan mukaan!!! :) Ihania kuvia ja mä heti ihastuin sun blogiin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja kiva kun loysit tanne Veera! Niinkuin sanottu, oli pakko lahtea juttuun mukaan kun mun mielesta muiden IGTravelThursday postauksia on ollut niin mukava lukea!

      Poista
  3. Asiasta kukkaruukkuun, minkälaisia työaikoja siellä Brysselissä on? Onko perus yhdeksästä kuuteen vai jotain muuta? Ja onko lounas pikainen tankkaus vai lämmin ateria? Ehkä tää on tullut jossain postauksessa, sori, jos en oo huomannut. Täähän voi olla vaikka postausidea, jos ei :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, täytyykin katsoa olisko mulla niin paljon sanottavaa työkulttuurista täällä että voisin kirjoittaa postauksen, kiitti ideasta! Mutta siis periaatteessa työajat riippuu pitkälti työajasta, mutta työpäivät voi venyä pitkiksikin, sanoisin kuitenkin että se perus on klo.9-18. Elokuu on lomakuukausi täällä jolloin myös työpäivät on lyhyempia. Lounastauko on sen tunnin verran, meillä käydään aina safkat hakee vaan ruokakaupasta, mutta kyllä porukkaa niitä lämpimiäkin lounaita syö!

      Poista
  4. Huikee postaus, tällaiselle sydämeltään londonerille tää osui kuin nyrkki silmään. Toivottavasti saadaan nauttia sun kuvista ja jutuista tässä haasteessa ensikin viikolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nella!! Ja tarkoitus olisi kyllä osallistua jatkossakin, kesti vaan hetken ennenkuin pääsin mukaan kun tuntui jotenkin tosi vaikealta keksiä että mistä tekisin postauksen kun en ollut varma mikä olisi ollut hyvä idea. Ja sit tuli ahaa-elämys :D

      Poista

Kiva kun kommentoit!