sunnuntai 18. elokuuta 2013

Viikon tapahtumat

Mennyt viikko oli taas superhauska, ensinnäkin kansallisen lomapäivän vuoksi meillä oli taas torstai vapaa, ja perjantainkin otin vapaaksi sillä poikaystävä saapui visiitille keskiiviikkona. Joten "viikonloppu" on kyllä tuntunut superpitkältä.

Mitäs kaikkea tuli tehtyä viikon aikana?

Maanantaina oli superpitkä päivä töissä ja olin tapellut tietotekniikan kanssa taas vaihteeksi tunnin jos toisenkin, joten illalla kotiin mennessä pysähdyin kaupan kautta ostamassa tälläisen superherkullisen valmisaterian. Koko pastapurkki mikroon ja 2 minuutissa sulla on ateria valmiina. Olen syönyt näitä joskus ennenkin ja valitettavasti tuo pasta ei mitään maailman herkullisinta ole, joten melkein kokoinen pötkö vuohenjuustoa tuo hieman makua lisää ;) Todella glamouröösiä....


Olen ennenkin valittanut siitä kuinka kaupat täällä sulkeutuvat niin aikaisin, joten tiistaina jouduinkin sitten lähtemään töistä jo neljän jälkeen jotta varmasti ehdin hakemaan muutamat tarvittavat jutut kaupungilta. Juoksin sitten kun heikkopäinen alkuun jotta sain hoidettua kaikki jutut ennenkuin kaupat sulkeutuivat, mutta onneksi jäi hieman luppoaikaa ja eksyin selailemaan erilaisia vihkoja ja kyniä. Voi vitsit kun saisi aloittaa taas koulun/yliopiston tänä vuonna jotta olisi hyvä tekosyy hankkia kaikkia ihania koulutarvikkeita. Jotain kuitenkin tarttui mukaan, kuten uudet söpöt kuoret puhelimeen ja tarroja (kyllä, Laura 26 vee).


Saatoin myös oikeuttaa jonkun tekosyyn varjolla ostamaan hieman macaroneja illaksi - ne hävisivätkin aika nopeasti parempiin suihin...En muista enää mitä tekosyytä käytin mutta muistaakseni se oli luokkaa "jee, ehdin hoitamaan kaikki asiat hyvissä ajoissa ennen kauppojen sulkeutumista" joten kamalan hyvä syy se ei ollut.


Keskiviikkona mentiin töiden jälkeen Place Chatelainin iltamarkkinoille jotka on kyllä ihan mun lempijuttu! Valitettavasti olen ehtinyt käymään niillä vaan pari kertaa, mutta siellä on ihan loistava tunnelma ja mikä sen parempaa kuin syödä hyvää ruokaa ja nauttia kivasta tunnelmasta kavereiden kesken aurinkoisena kesä-iltana?


Illalliseksi valikoitui herkullista Pad Thaita joka oli jotenkin ihan poikkeuksellisen hyvää (vaikka kuvassa ei ehkä siltä näytä). Jälkkäriksi maistui luonnollisesti vohveli joka maksoi hurjat 60 senttiä! Syytän kyllä Belgian herkkuvalikoimia mun lihomisesta. Myöhään illalla kävinkin sitten hakemassa poikaystäväni rautatieasemalta viikonlopun viettoon.


Torstaina herättiinkin aikaisin ja otettiin juna kohti Dinantia! Tarkoitus oli mennä melomaan ja katsomaan Bathtub Regattaa (voi kyllä!). Ja hauska päivä meillä olikin! Kuvia ja tarinointia seuraa myöhemmin joten en tässä jaarittele sen enempää!


Perjantaina tutkittiin kaupunkia ja käveltiin ristiin rastiin, sekä tietysti maisteltiin niitä kuuluisia ranskalaisia. Päivä oli todella kaunis ja aurinkoinen joten Grand Place näytti erityisen nätiltä. Kaverin ansioista tiedän nyt hyvän kävelyreitin jonka avulla näkee kaikki oleellisimmat nähtävyydet Brysselin keskustassa.


Illemmalla käytiin katsomassa Floralientime kukkashowta Brysselin kaupungintalolla, joka oli kyllä todellinen pettymys. Siellä piti olla (ja varmasti olikin) 100 000 erilaista kukkaa. Minä odotin jotain sellaista hurjaa kukkien runsautta ja että ne olisivat peittäneet koko kaupungintalon pinta-alan. Sisällä meitä kuitenkin odotti erilaisia kukka-asetelmia jotka jättivät meidät kaikki (7 tyyppiä) hieman nahkeiksi. Olihan ne hienoja mutta ei kyllä ihan sitä mitä olin odottanut...


Lauantaina suunnattiin Gare Centraalille klo.9.30 näkemään vaihtari-aikaista kaveria. Olemme kyseistä hollantilaista herraa tapaillut milloin missäkin, aika säännöllisesti 1-2 vuoden välein. Kerran Glasgowssa, kerran hänen luonaan Maastrichtissa ja nyt Brysselissä. Todella kivaa! Tämän jälkeen otettiin juna tuhannen muun turistin kanssa kohti Bryggeä. Molempia väsytti ihan hirveästi joten tyydyttiin ottamaan rennosti ja nauttimaan vaan yleisestä tunnelmasta.


Nälän iskiessä halusimme löytää jonkun kivan ja rauhallisen paikan jossa voisimme saada hieman naposteltavaa mutta keskusta oli aivan tupatentäynnä turisteja ja kaikkialla oli jotenkin todella kiireinen tunnelma. Samoiltiin sivukujilla yrityksenä löytää joku vähemmän turisti ravintola ja pienoisen etsinnän jälkeen löydettiin aivan täydellinen paikka. Sivukujalla, kanaalin vieressä, pieni ja söpö viini/tapas baari jonka takapihalla oli maailman hurmaavin terassi ihanine sohvineen. Täydellistä. Sinne jumahdettiinkin sitten hyväksi toviksi. Jos joku eksyy Bryggeen voin suositella lämpimästi tätä paikkaa (One, lähellä Minnewateria).


Tänään otettiinkin sitten rennosti koska päivä alkoi järkyttävällä vesisaateella. Iltapäiväksi kuitenkin kirkastui ja käytiin lounaalla sekä Parc Cinquantenairenessa sijaitsevassa "sota-museossa" jonka katolta on ihan kivat näkymät Brysselin ylle. Joo, Brysselin kaupunki siluetti ei ole ehkä maailman kaunein mutta on sitä ihan kiva tarkastella tuolta yläilmoista käsin, varsinkin kun museoon ei ole sisäänpääsymaksua.


Hetki sitten saattelinkin poikaystävän takaisin juna-asemalle ja nyt täällä kirjoittelen blogipostauksia suklaata mutustellen. Ihanan vilkas viikko takana ja tuntuu että olin lomalla ihan ikuisuuden. Viikot Brysselissä alkaa lähennellä kohti loppua, ensi viikonloppu on viimeinen jonka vietän täällä ja sitten onkin aika taas pakata kimpsut ja kampsut kasaan. Huah, siinä taas urakka jota en sitten ollenkaan odota.

8 kommenttia:

  1. Macarons - leivokset, nam nam!!!!!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kylla ihan mielettoman hyvia, tosin niissakin on paljon laadussa eroa. Mutta nama oli kylla hyvia yksiloita :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä. Tää oli siis se kukkajuttu, joka näkyi niissä postikorteissa? :) Hauskaa, että ootte taas päässeet tapamaan Willemiä?
    Toi Padthai näyttää erikoiselta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kukkamatto joka nakyy kaikissa postikorteissa jarjestetaan aina joka toinen vuosi, eli missasin juuri sen. Tama oli toteutettu vahan eri idealla ja kukat oli kaupungintalon sisalla (kun taas kukkamatto on aina Grand Placen keskella ulkona). Harmitti etta maksettiin 5 erkkia sisaanpaasysta....Ja joo, Willemia nahtiin, ihan sattumalta laitettiin viestia ja han oli sit Brysselissa kun tyttoystava asuu taalla! Pad Thai nayttaa kieltamatta aika erikoiselta tuossa kuvassa mutta se oli superhyvaa :)

      Poista
  3. Oi, vaikuttipa kivalta viikonlopulta, ja kiva, että enimmäkseen hyvät säätkin sattuivat poikaystäväsi vierailulle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kylla tosi kiva vkl ja aivan mahtavan pitka, kylla pari ekstraloma paivaa tekee ison eron!

      Poista
  4. Jos mä jotain kaipaan Dubaista, ni se oli mun lähiravintola, josta sai niiiiin hyvää Pad Thaita!! Mitä Brysselin jälkeen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kohta saat sitten taas maistella Dubain hyvaa Pad Thaita ;) Toi oli kylla tosi hyvaa vaikka pelkka kasvisversio olikin kyseessa! Brysselin jalkeen menen Suomeen eka varmaan 1-2 viikoksi ja sitten muutan takaisin Britteihin!

      Poista

Kiva kun kommentoit!