perjantai 5. syyskuuta 2014

Billnäs & Fiskars

Kesäloma tarinoinnit jatkuvat vielä - kolmen viikon aikana ehtii nimittäin aika paljon. Yhtenä summer 2014 bucket listin kohdalla oli kesäretki Fiskarsiin ja Billnäsin. En ole käynyt näissä hetkeen, mutta muistan nämä kesäretket kun olin vielä lapsi ja meillä oli aina todella hauskaa. Halusin siis näyttää nämä poikaystävälleni jota nyt tälläiset asiat muutenkin kiinnostaa (siis historia, vanhat ruukit ja tehtaat etc).

Eräänä kesäpäivänä lähdimmekin sitten autolla kohti Billnäsiä ja Fiskarsia. Sää suosi meitä todella, kuten koko Suomi-loman aikana, nimittäin sen ajan kun olimme Fiskarsissa oli todella upea keli ja kun lähdimme ajamaan kotia kohti alkoi vettä tulla kuin saavista kaatamalla.
Ja katsokaa kuinka söpö liikennemerkki me bongattiin Billnäsistä - ajakaa varovaisesti sillä siiliperheet saattavat ylittää katua!


Suosittelisin ehdottomasti erityisesti Fiskarsia kohteena josta allaolevat kuvat on otettu. Fiskars on helpompi "ottaa haltuun" kuin Billnäs joka on vähän hajallaan. Tosin turisteja on enemmänkin sitten Fiskarsissa. Mutta Fiskarsissa on söpöjä ja pieniä putiikkeja joissa on kiva piipahtaa matkan varrella.


Fiskars on kyllä kaunis paikka ja erinomainen kesäretki kohde!

6 kommenttia:

 1. Olitteko tuolla siis päiväretkellä vai jäittekö yöksi? Me jäätiin kerran yöksi Fiskarsiin, ja se oli niin erilainen paikka illalla, kun suurin osa turisteista lähti kotiin... Ne pikkupuodit olivat kyllä parasta antia päivässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä vaan kuvitella Jenni! Me oltiin ihan vaan päiväretkellä kun asutaan sen verran lähellä. Ne pienet puodit on kyllä söpöjä ja niistä voi tehdä kivoja vähän erilaisia löytöjä!

   Poista
 2. Mulla on ollut Fiskars myös jo pitkään suunnitelmissa, eipä ole sielläkään tullut käytyä varmaan kymmeneen vuoteen, ehkä olis jo aika :) Tosi söpöjä kesäkuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on sit jo aika ;) vielähän tänä vuonna ehtii kun Suomessa on vielä ilmeisesti aika kivat kelit ;)

   Poista
 3. i-h-a-n-a liikennemerkki! Mun sydän suli! Ja Fiskars on tosiaan muistaakseni todella idyllinen paikka, olen käynyt siellä joskus perheeni kanssa, kun oltiin nuorempia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin! Löydettiin myös Fiskarisista samantyyppinen merkki mutta siiliperheen sijaan siinä komeili ankka perhe :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!