keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Viikonloppu brunsseilua

No niin, negistelyt sikseen, palataan hieman positiivisimpiin asioihin.

En ikinä ehdi syödä arkisin aamupalaa kotona. Yleensä syön ensimmäistä kertaa töihin päästessä kiireellä jotain. Ei minulla kyllä tosin kiire ikinä aamuisin ole, mutta olen ajoittanut ajankäyttöni siten että voin maksimoida nukkumisaikana ja herään n. 30 minuuttia ennen kun ovesta pitää lähteä ulos. Siihenkin tulee yleensä päälle vielä 5 min torkutus. Lienee sanomattakin selvää etten ole aamuihminen.

Tämän vuoksi viikonlopun aamiaishetket ovat erityisen tärkeitä minulle. On kiva istua yhdessä aamiaispöytään poikaystävän kanssa ja miettiä päivän tekemisiä. Ja yleensä vielä chillailla sohvalla aamupalan jälkeen. Tykkään tehdä vähän spessumpia aamiaisia aina viikonloppuisin, minun bravuurini taitaakin olla ne pannukakut joita on aika useasti täällä blogissakin nähty.


Tämä edeltävä viikonloppu meni meillä hyvin rauhallisissa merkeissä, oli kiva olla vain kotona ja ottaa rauhallisesti kun lomalta paluun jälkeen lähdettiin suoraan Skotlantiin viettämään viikonloppua. Tämä johti kuitenkin siihen ettei meillä ollut mitään aamiaskamaa kotona. Maito loppu, murot loppu, kanamuniakin oli vaan yksi vaivainen kappale. Herätin siis rakkaan poikaystäväni (joka arvosti minua todella paljon sillä hetkellä) ja ehdotin että lähdetään brunssille kaupungille.


Derbyssä on muutama todella kiva kahvila josta saa kivoja ei niin perus-Britti aamiaisia. Jokaisesta pubistahan saa ns. English breakfastin, mutta itse en ole kyseisen aterian fani. Inhoan papuja, pekonia, ja sieniä tässä yhteydessä - ainut osa josta tykkään on se munakokkeli! Me lähdettiin siis metsästämään vähän erilaisempaa aamiaista.


Ihan Derbyn keskustassa katedraalin vieressä sijaitsee todella symppis Jack's Rabbit, jossa toimii kahvila, lounaspaikka ja myös pieni maalaispuoti (josta löytyy todella herkullisen näköisiä juttuja). He vielä tarjoilivat puoleenpäivään saakka aamiaista joten sinne suuntasimme. Tämä on mielestäni todella kiva paikka ja voi vitsit kuinka hyvät aamiaiset syötiin - munakokkelia, graavilohta, ciabatta leipää ja salaattia. Olin hyvin onnellinen tyttö tämän aamiaisen jälkeen. Juomaksi otin kuumennetun maidon joka oli maustettu butterscotchilla, kuulostaa omituiselta mutta toimii!


Vaikka viikonloppuisin on kiva nauttia aamiaishetkistä kotona ja köllötellä sen jälkeen sohvalla, täytyy sanoa että välillä on super kivaa mennä valmiiseen pöytään nauttimaan superherkullisesta aamiaisesta!

4 kommenttia:

 1. Hah minäkin olen ollut tuossa kahvilassa - aivan ihana!
  Juuri niin söpö kuin sen kuvailit
  Äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Se on kyllä symppistä ja nyt päästiin ekaa kertaa testaamaan niiden aamiais-puoli!

   Poista
 2. Tuosta butterscotchista tulee ihan Harry Potter ja Hogwarts -vibat! Ne vois ihan hyvin tilailla jotain tuollaista niissä kuppiloissansa siellä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta muuten! Toi yhdistelma kuulosti kylla todella oudolta aluksi, mutta voi vitsit etta se maistui hyvalta! En ennen tajunnut etta maustettu maito voisi olla niin hyvaa :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!