tiistai 16. syyskuuta 2014

Oodi Five Guysille

Sunnuntai-aamuna kävin seuraavanlaisen keskustelun äitini kanssa:

Äiti: "Missäs te olette?"
Minä: "Juna-asemalla, me ollaan menossa Birminghamissa käymään"
Äiti: "Aijaa, mites te sinne päätitte lähteä?"
Minä: "Me mennään syömään burgereita!"
Äiti: *Hiljaisuus*

Hiljaisuus johtuu siitä tietysti että äiti tuntee tyttärensä. Sen saman tyttären joka ei ole koskaan elämänsä aikana syönyt edes Mäkkärin hampparia saatika sitten matkustanut junalla 35 minuuttia jotta pääsee Birminghamiin syömään burgeria. Mutta nyt oli kyseessä poikkeustapaus. Nimittäin Birminghamiin on avattu Viisi Jätkää eli toisin sanoen suosittu amerikkalainen burgeri ketju nimeltä Five Guys. 


Voisi sanoa että Five Guys on melkein instituutio. Itse maistoin ensimmäisen heidän burgerinsa viime vuoden Kanada/USA reissulla. Poikaystävä sanoi että minun on pakko kokeilla heidän burgereitansa ja niinhän me tehtiin kunnes jatkettiin matkaa lätkämatsiin. Ja voi elämä että oli hyvää! Sen jälkeen olenkin miettinyt että ehkä muistot ovat vaan kasvattaneet tätä ruokakokemusta ja kenties se burgeri ei ollut oikeasti niin hyvää? Ensimmäinen Five Guys lafka avattiin Lontooseen muistaakseni jo viime vuoden puolella (?) mutta siellä on aina käydessäni aivan järkyttävä jonot (sijaitsee Leicester Sq). Tämän vuoksi kun kuultiin että Birminghamiin oli avattu uusi piste niin olihan sinne pakko matkustaa se 35 min junalla erityisesti (vaikken sitä tule tämän postauksen jälkeen enää myöntämään) burgeria varten.


Ja se oli juuri niin hyvää kun muistin. En itse siis todellakaan ole mikään suuri hampurilaispaikkojen fani. Joskus saatan ravintoloissa ottaa burgerin, mutta siis esim. Mäkkärin hampparia en ole koskaan maistanut. Ällöttää koko ajatus. Burger Kingin juustohampurilaisen tilasin kerran mutta se oli niin kamalaa että jouduin heittää puolet roskiin.

Parasta näissä Five Guysin burgereissa on se että sinne saa itse valita täytteet. Tällä kertaa otin juustohampurilaisen ja väliin vaan lisäksi majoneesia ja paahdettua sipulia. Olen vähän nirso nimittäin mitä tulee burgereiden täytteisiin. Erikoismaininnan saa myös Viiden Jätkän ranskalaiset ne ovat nimittäin aivan sairaan hyviä. Me otettiin niitä Cajun Frieseja ja en kyllä tarkalleen tiedä mitä niissä on mutta ne on vaan taivaallisen hyviä. Sen lisäksi tilausta odotellessa saa napsia maapähkinöitä ja limsa mukin saa täyttää niin monta kertaa kun haluaa.



Sanoisin siis että jos saatte chäänssit testata näitä burgereita niin testatkaa ihmeessä! Ne on maukkaita ja juuri niin hyviä kun kaikki kehuvat! Täältä löytyy Briteissä sijaitsevat ketjun lafkat.  Ton annoksen vedettyä vyöryttiinkin sitten pitkin Birminghamin katuja yrittäen sulattaa sitä ruokamäärää joka mahassa kulki. 


12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Haha, sorry, postauksen alussa olisi ehkä pitänyt olla joku varoitus sisällöstä :)

      Poista
  2. Noissa täytyy olla jotain erikoista, jos suhunkin uppoaa! ;)

    VastaaPoista
  3. Mäkin saatan olla aika burgerinirso mut kerran oon käynyt noilla ja tod osui ja uppos! Onko toi siis se Bullringin mesta? Me käytiin Solihullissa. Hieman kalliimpiahan noi on mut ehdottomasti sen arvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Bullringin just! En edes tajunnut että Solihullissakin on ennenkun menin niiden nettisivuille....ja jeps, aika kalliitahan noi on burgereiksi mutta vaan niin hyviä!

      Poista
  4. Täällä Kingstonissa on Five Guys ja nyt täytyy kyllä mennä kokeilemaan sitä joskus. Mä en tiennyt, että se on ketju ja suoraan sanottuna se niiden paikka täällä ei näytä kauhean houkuttelevalta. Mutta nyt kun tiedän että sieltä saa hyvät purilaiset, niin täytyy mennä testaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, se on tullut sinnekin!! Sillon kun olin vaihdossa sitä ei ollut vielä Kingstonissa, onneksi ehkä, olisin saattanut muuten ehkä hyödyntää sitä hieman liikaa... Mutta joo, suosittelen ehdottomasti testaamaan heidän burgereiksi, maku voittaa kyllä varmasti paikan ulkonäön!

      Poista
  5. Ai kamalaa kun mulle tuli vesi kielelle noista cajun frieseista! Ääääh... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin törkeän hyviä etten ihan heti keksi parempaa :) täydellisen herkullisia!

      Poista
  6. Mulla on kyllä mennyt autuaan ohi koko Five Guys juttu, vaikka oon kyllä nimen kuullut. Cajun ranskikset kelpais kyllä täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi ranskikset on ihan sairaan hyviä! Vie kyllä kielen mennessään eli suosittelen kokeilee!

      Poista

Kiva kun kommentoit!