torstai 11. syyskuuta 2014

Nostalgia torstai: opiskelijaelämän alku Skotlannissa

Suomessa ollessani muistin vihdoin ottaa mun vanhan ulkoisen kovalevyn mukaan josta löytyy ne vanhat valokuvat yliopisto ajoilta. Olen myös tällä viikolla muistakin syistä johtuen muistellut lämmöllä ensimmäistä viikkoani Skotlannissa joka oli myös siis yliopiston ns. Freshers Week. Poikaystäväni sisko aloitti nyt opiskelut ja on kertonut innoissaan Freshers Weekin tapahtumista (joka on siis käynnissä parhaillaan) joten ollaan siten luonnollisesti muisteltua niitä omia yliopisto aikoja poikaystävän kanssa.

Muistan että Fresher's week oli omalla kohdallani hieman turha sillä vaikka bileitä oli joka päivä niin ei niissä läheskään kaikissa tullut käytyä ja päivisin oli aika paljon luppoaikaa kun kurssit eivät olleet vielä alkaneet. Itseasiassa se koko alkuaika on sekoittanut mun päässä yhdeksi mössöksi, en oikein tarkalleen muista enää että mitä tapahtui ja milloin kun se oli kaikki semmoista uuden ihmettelyä. Muistan että sen ekan viikon aikana kärsin vähän koti-ikävästä koska oli vielä aika paljon aikaa ja aikaa miettiä (murehtia) asioita. Yhtäkkiä kuitenkin opiskelijä-elämä lähti täysillä käyntiin ja hyvä kun oli aikaa miettiä ylipäätänsä mitään.

Toisaalta tuo oli ihanaa aikaa siinäkin mielessä että kaikki tuntui niin uudenkarhealta ja jännittävältä. Uudet ystävät, uusi maa, uusi kieli ja kaikenkaikkiaan ns. "uusi elämä" jonka saattoi aloittaa ihan taas alusta. Ekojen viikkojen aikana tietysti yritti tutustua mahdollisimman paljon uusiin ihmisiin ja saada kavereita joten sitä tuli juostua vaikka minkälaisissa kissanristiäisissä. Muistan myös ihmetteleväni kuinka paljon suomalaisia opiskelijoita Aberdeenissä oli! Ilmeisesti nykyään siellä on vielä enemmän jopa! Ja noiden ekojen viikkojen aikana tapasin esimerkiksi Annikan ensimmäistä kertaa. Tavattiin Politics & IR societyn pubi quizissa, tämä näyttää että kannattaa aina ilmoittautua mukaan noihin juttuihin mukaan koska sieltä saattaa saada elinikäisiä ystäviä. En voi vieläkään uskoa että siitä on melkein 7 vuotta (!!!) kun tavattiin ensimmäisen kerran ja tänä kesänä juhlimme hänen häitänsä.Uudet kurssini aloitin innolla, poliitikan osalta vuosi alkoi kurssin parissa joka vertaili Brittien ja Jenkkien systeemejä toisiinsa. Kv-politiikka aloitettiin taas historialla - vähän ehkä tylsä kurssi mutta toisaalta todella tärkeä aiheena ja pohjustuksena nykypäivän kv-tutkimukselle. Ekana vuonna olin ottanut kolmanneksi sivuaineeksi myös maantiedon kurssin joka keskittyi Ihmismaantieteeseen (seuraavaksi lukukaudeksi minulla olikin sitten Skotlannin maantietoa jossa keskusteltiin kivistä...meni se kurssi vähän ohi).

Muistan että sain sen ns. Fresher's flun yhdessä vaiheessa ja samalla elämäni ensimmäisen korvatulehduksen. Olo oli aivan kamala ja ääni oli lähtenyt aivan kokonaan. Parin päivän jälkeen raahauduin lääkärille johon minun piti ensin rekisteröityä koska en ollut sitä vielä ehtinyt tekemään. Oli mielenkiintoista yrittää selittää asiaansa kun en pystynyt puhumaan ollenkaan. Olisi ehkä kannattanut se lääkärille rekisteröityminen hoitaa ensimmäisten juttujen joukossa, olisi voinut olla hieman helpompaa...Ennenkaikkea muistelen kyllä lämmöllä niitä ensimmäisiä viikkoja uudessa maassa ja uudessa yliopistossa. Opiskeluaika oli kyllä ihan mahtavaa ja toisaalta samalla kun olen kuullut nyt mietteitä uusilta opiskelijoilta niin voin sanoa kyllä etten enää niitä aikoja enää kaipaa. Ne tuli koettua, se oli ihan mieletöntä mutta kiva että elämässä on päässyt nyt eteenpäin tähän pisteeseen. Ja täytyy myöntää etten kaipaa niitä opiskelijabudjetti aikoja kun elin pastalla päivästä toiseen...Kaikella on aikansa ja paikkansa.

4 kommenttia:

 1. Voi, nyt tuli kans oma opiskelujen alkuaika Englannissa mieleen. Mulla siitä on kahdeksan vuotta, jestas! Ja fresher's flu, voiko sitä edes välttää! :D Itse tosin taisin potea koti-ikävää ekan kerran kunnolla vasta joululoman jälkeen, mutta sekin meni viikossa ohi. Voi tätä nostalgiaa!

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpa, tuli kylla niin nostalgiset fiilikset naita aikoja muistellessa :) Freshers flu on ihan kammottava tauti, en muista koska olisin ollut niin kipeana kun silla viikolla...Haha, good times :)

   Poista
 2. Kun mulla valmistuminen läheni luulin, että kaipaisin opiskeluaikoja todella paljon, mutta totuus on minullakin se, että vaikka se oli ihanaa aikaa enkä muuttaisi mitään, niin 5 vuotta oli ihan riittävästi, ja sitten oli selkeästi aika siirtyä uusiin juttuihin. Ja voi freshers' flu, minäkin vietin vaihtarina muutaman päivän peiton sisällä, pahin flunssa pitkään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nimenomaan. Aikansa kutakin. Opiskeluajat on kivoja mutta on siina tyoelamassakin puolensa :) Eika sita olisi varmaan kiva junnata ikuisena opiskelijana kovin kauan....

   Poista

Kiva kun kommentoit!