maanantai 29. lokakuuta 2012

Lukutoukan unelma - Kirjamessut 2012

Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni Kirjamessuilla eilen. En ole mikään messuihminen. Yleensä niissä on liikaa väkeä, tyhmiä juttuja ja sieltä pitäisi löytyä insipiraatioita vaikka harvoin niin tapahtuu. Ja monesti rupee ärsyttää se väenpaljous nopeasti.

Mutta Kirjamessut olivat kivat! Tosi, tosi kivat itseasiassa! Vietettiin iskä-tytär laatuaikaa vierailemalla messuilla eilen ja hyvin nopeasti siellä kului 4 h ja oltais voitu olla siellä pidempäänkin jos aikataulut olis sen sallinnut! Samassa tilassa oli myös Hyvä ruoka ja viini-messut mutta siellä ei ehditty edes käymään.Ihmisiä ei onneksi ollut niin paljon liikkeellä, joten messualueella pääsi kulkemaan melko rauhallisesti. Se oli kyllä oikea lukutoukan taivas. Monet kirjat olivat alennuksessa tai pakettidiilissä, joten (ylläri pylläri) meikäläisellekin tarttui aika monta opusta mukaan. Ja paljon siellä oli näytteilleasettajia. Käytiin myös kuuntelemassa parit puheenvuorot jonka jälkeen pitikin jo lähteä takaisin.

Mukaan lähti vähän pokkariviihdettä Jo Nesbon, ja parin uudemman tuttavan muodossa. Sen lisäksi yksi opus Pakistanista ja Mitä, Missä, Milloin kirja vuodelta 1988 joka tietysti listaa tapahtumia menneeltä vuodelta, eli omalta syntymävuodeltani 1987. Aattelin että siitä on ihan hauska lukea mitä silloin tapahtui.Ainut valittamisen aihe olisi ruuan hinnat, jotka on (tosin) aina kalliitta Suomessa. Siis kaksi leipää (joista toinen oli ihan vaan yksi ruissaripala jossa oli katkarapuja päällä), yksi punkku ja sprite niin 26 euroa! Sillä sais Briteissä jo kokonaisen lounaan (tai jopa illallisen) ja parit tuopitkin siihen päälle vaikka kahdellekin hengelle. Ihan käsittämätöntä. Noh, onhan se tietysti Messukeskus.


Kävikö kukaan muu messuilemassa?

2 kommenttia:

 1. Mä Olin siellä töissä!!! Harmi, ettei törmätty :)

  Tiia
  Www.jippijayjei.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, olis ollut kiva tavata ihan livenäkin :) Mäkin pyyhälsin siel aika tukka putkella kun piti yrittää olla tehokas lyhyessä ajassa!

   Poista

Kiva kun kommentoit!