keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Sekalaiset mietteet Birminghamista

Vaikka vaihdan joka päivä junaa Birminghamissa, olen itse kaupungissa käynyt ehkä maksimissaan 5 kertaa. Jotenkin Birmingham on aina jättänyt meikäläisen hieman kylmäksi. Se on asukasluvultaan Britannian toiseksi suurin kaupunki mutta jotenkin siitä puuttuu omasta mielestäni jotakin. Olen varma että Birmingham on yksi niistä paikoista joissa pitäisi olla ns. paikallinen opas mukana joka osaisi näyttää ne parhaimmat ja kivoimmat jutut.

Lähdettiin kuitenkin viime viikolla kaupunkiin testaamaan niitä Viiden Jätkän burgereita Birminghamiin ja päätettin samalla yrittää löytää niitä kivoimpia paikkoja ja vähän tutkailla laajemmalta alueelta. Birmingham on ihan loistava shoppailukohde, kauppoja riittää vaikka muille jakaa mutta olen aina vähän kamppaillut sen kanssa, että mitä siellä kannattaisi tehdä jos ei halua shoppailla? Kun sitä ei voi kuitenkaan loputtomasti pelkissä kaupoissa kierrellä...

Birminghamissa on kuulemma paljon kanaaleja, ainakin tämän kirjan mukaan joka postiluukusta kilahti sisään juuri viime viikolla. Kanaalit kuulosti hyvältä joten niitähän me lähdettiin sitten etsimään. Matkalla törmättiin kaupungin keskuskirjastoon joka ansaitsee ihan oman maininnansa koska se oli todella makea ja viihtyisä! Kattoterassit sijaitsi kahdessa eri tasossa josta näkyi kaupungin ylle ihan kivasti. Nämä kattoterassit ovat varmaan erityisen kivat kesäisin jolloin voi napata kirjan mukaan ja nauttia auringon säteistä samalla. Ihana idea! Luulen että jos asuisin tämän kirjaston lähellä niin tulisin aika usein tänne tekemään töitä! Kirjaston design ulkoapäin ei oikein miellytä omaa makuani, vähän turhan moderni, mutta sisältä se on ihan kiva (kuvassa siis tuo vasemmalla oleva rakennus)


Tämän jälkeen jatkettiinkin matkaa sinne kanaalien suuntaan ja yhtäkkiä edessämme avautuikin todella viihtyisä ja nätti näkymä. Kanaalinvierustat olivat täynnä symppiksen näköisiä ravintoloita ja alueena se oli muutenkin todella eläväinen. Itseasiassa Birminghamissa sanotaan olevan mailimitaltaan enemmän kanaaleja kuin Venetsiassa. Tosin kyllä minä silti lähtisin Venetsiaan niitä kanaaleja enemmänkin ihmettelemään kuin Birminghamiin...
Meillä oli siis ihan kiva sunnuntaipäivä kävellessä hieman ympäri kaupunkia. Ei se Birmingham oikein vieläkään vakuuttanut mutta tuo kanaali-alue oli ehdottomasti positiivinen yllätys! Välillä on todella vaikea uskoa kyllä että Birmingham on niinkin suuri kaupunki koska heti kun lähdettiin kävelemään ihan ydinkeskustan ulkopuolelle niin kadut oli ihan autioita. Mutta ehkä se on ihan positiivistakin.Ehkä kun vielä pari kertaa käyn Birminghamissa niin opin löytämään sieltä ne parhaat paikat? Tai sitten käyn vain shoppailemassa siellä...


12 kommenttia:

 1. \0/ paikallinen opas aina valmiina kuin partiolainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no sulla olisi varmasti tiedossa parhaiten kyllä Birminghamin kivoimmat paikat ;) Varo vaan, otan sun tarjouksen vielä vastaan joku päivä!

   Poista
  2. No noista kivoimmista paikoista en tiedä mut onhan tätä kaupunkia tullut koluttua viitisen vuotta. Ja sekavat mietteet on muuten Brumista mullakin :D Ei tää missään nimessä oo mun(kaan) suosikkikaupunki mut toki menettelee. Eiku treffit pystyyn vaan!!

   Poista
  3. Laita ihmeessä vaikka tuohon mun blogimailiin viestiä jos haluaisit treffailla joku kerta! Olisi ihan kiva tutustua muihin suomalaisiin tällä "alueella" :)

   Poista
  4. No ilman muuta! Hoidan ensin mun Suomiloman pois alta ja kunhan sieltä palaan niin laittelen viestiä :)

   Poista
 2. Mun Birminghamin lähellä asuva kirjekaveri kuvaili kerran Birminghamia sanalla "horrible". Toi kanaalialue on kyllä ihan kivan näköinen, muistuttaa vähän Tamperetta ;) Kyllä mä silti niistä Venetsian kanaaleista tykkään paljon enemmän kuin Tampereen kanaaleista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :) joo, kyl ne Venetsian kanaalit kuulostaa vaan parhaimmilta :) Ja joo, ensi silmäyksellä Birmingham ei oikein vakuuttanut eikä kyllä tällä toisellakaan silmäyksellä :)

   Poista
 3. En tiedä Birminghamista yhtään mitään, mutta nuo kuvat aiheuttaa vähän Englanti-ikävää. Tunne, jota en koskaan uskonut kokevani.. oli niin kiva päästä sieltä pois, olin kai kyllästynyt, mutta pieni välimatka näköjään muuttaa asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eks se niin mene et vaihtelu virkistää ;) ja ehkä kivempi palata takaisin tänne sitten tauon jälkeen (jos siis päätätte palata)!

   Poista
 4. Me asuttiin Brumissa 2001-2003. Brittien kommentit: "Oh, dear." Tai "I've heard it is not as bad as they say." Tai "At least, you can go in any direction and you soon get to much nicer places." Nuo punatiilisten rakennusten alueet Brindley Placen suunnalla on kai olleet 20 v sitten entisen teollisuuskaupungin takapihaa, mutta samalla lailla kuin Tampere teki Verkatehtaista kulttuurikeskuksia, myös brummiet on uudistaneet keskusta-aluetta. En oikein osaa kuvitella aikaa ennen Queenswayn rakentamista. Mun mansikkapaikka kaupungissa on MAC ja sitä ympäröivä puisto.

  Ostoskeskukset on jotenkin aina työn alla, meidän siellä asuessa Bullring oli kesken ja Mailbox upouusi, nyt kai Mailbox on rempassa. Pavillion ja Pallasades menee mulla aina sekaisin, toisessa on H & B josta sai siihen aikaan näkkileipää ja lakritsia.

  Parhaat muistot Birminghamista liittyy kuitenkin siihen "any direction and soon..." Malvern, Peak Distirct, North Wales, Snowdonia, ... ei noihin Lontoosta tekisi niin helposti viikonloppuretkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tyypit taitaa käyttää tuota ihan samaa kuvausta myös tähän mun nykyiseen kaupunkiin eli Derbyyn, koska täältä on loistavat junayhteydet melkein kaikkialle Briteille ja keskeisen sijainnin takia voi tehdä reissuja juuri noihin mainitsemiisi kohteisiin.

   Mutta joo, tuntuu kyllä että Birmingham on panostanut todenteolla ostoskeskuksiin, niitä tuntuu olevan kaupunki täynnä!

   Poista

Kiva kun kommentoit!