maanantai 5. toukokuuta 2014

Dovedale, Peak District

Tänään vanhemmat lähti valitettavasti kotia kohti ja me tehtiin matkaa Manchesterin kentälle pitkän kaavan mukaan. Päätettiin ajaa Peak Districtin läpi ja pysähtyä pienelle happihyppelylle matkan varrella. Aika monella tuntui olevan sama idea, tänään oli kuitenkin vapaapäivä joten perheet oli lähtenyt viettää mukavaa päivää keskenään.Dovedalen alue on todella kaunista ja niin ihanan vehreää tähän aikaan vuodesta. Siellä oli monia hyviä kävelypolkuja ja me käveltiinkin niitä rauhassa ja naureskeltiin joessa peuhaaville koirille. Tämä miniloma kyllä takasi oikein kunnon raitisilmaähkyn kun koko 4 päivää vietetiin enemmän tai vähemmän ulkona.

Tämä alue meni myös sille listalle jonne haluamme palata kesällä uudestaan, tuolla on ihan loistavia piknik-paikkoja ja tuolla olisi myös kiva telttailla. Tällä kertaa kävimme vain lyhyellä kävelyllä vaikka oikeasti tuolla olisi ollut vaikka kuinka pitkiä kävelyreittejä.
Tuolla oli myös tuollaiset hauskat stepping stonesit joilla pääsi joen yli. Hauskinta oli katsoa koirien menoa niiden yli, ei ollut yksi eikä kaksi kertaa kun ne raukat tippuivat jokeen (onneksi pudotus ei ollut kovin suuri).Täällä asumisen myötä minusta on kyllä tullut oikein kunnon "ulkoilija" (vaikka ei ehkä vaatetuksesta uskoisi), mutta toisaalta olisi tyhmää asua täällä eikä ottaa kaikkea iloa irti näistä aivan upeista maisemista joita Peak Districtiltä löytyy!

10 kommenttia:

 1. Haha mietinki just että ootte kyl ihan ulkoilufriikkejä ja mietin että niin sattuu kyllä olemaan kaikki mun sikäläiset tutut... mut se on siis vaan hyvä asia!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, nyt nayttaa silta etta meita on purrut tama ulkoilukarpanen ;D Mutta suoraan sanottuna kotikaupungissa ei ole viikonlopuiksi sen ihmeellisempaa tekemista joten pakko lahtea maaseudulle! Ja oikeassa kylla olet et onhan tama ulkoilu pelkastaan hyva asia, meidan molempien tulee kuitenkin vietettya viikot sisatiloissa joten hyva edes viikonloppuisin nahda jotain raitista ilmaa :D

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia ja toi vihreys oikein loistaa ihanasti. Kesällä tuo on varmaan todella upea paikka viettää hellepäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuolla on todella kaunista kesalla varmasti, odotan jo kesaa innolla, toivottavasti vaan kelitkin olisi kesaiset eika tyypilliseen brittilaiseen tapaan sateiset :)

   Poista
 3. Hei mites tuolla teidän suunnan kauniissa maisemissa onnistuu kiertely ilman autoa, vai onnistuuko ollenkaan? Nää sun kuvat inspiroi miettimään mahdollista matkaa sinnepäin, mutta ehkä sitä kannattaa siirtää siihen asti, että olen harjoitellut ajamista? (Ei sillä että äskeisen road tripin jälkeen olisi varaa tai lomaa, mutta aina on kiva suunnitella :D ). Ja itse asiassa sama kysymys Cornwallista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm....Cornwallissa on varmasti helpompi liikkua julkisilla, se on kuitenkin (varsinkin kesäisin) todella suosittu kohde joten voisin uskoa että siellä olisi enemmän bussiyhteyksiä. Tää meidän alue, noh, en ole ikinä nähnyt Peak Districtin alueella julkisia busseja mutta voin olla ihan väärässä koska mä olen ole tutkinut bussi vaihtoehtoja. Sanoisin kuitenkin että reissuista saisi enemmän irti jos liikkuu autolla koska silloin voi pysähtyä ja mennä just sinne minne haluaa ja liikkuminen ei ole niin rajoitettua. Ja ilmoittele tietysti jos ikinä tulette tänne päin, mä voin tulla oppaaksi päiväksi jos haluatte :)

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä! Itsekin ajattelin, että kyllä reissusta saisi enemmän irti jos on auto alla, joten ehkä tästä saisi vähän lisämotivaatiota siihen ajamisen harjoitteluun :D Tai sitten rupean painostamaan poikaystävää ajamaan ajokortin haha. Ja kiitos myös opastarjouksesta, pidetään ehdottomasti mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa vaan ruveta harjoittelemaan, koska nopeasti siihen vaaralla puolella ajamiseen tottuu! Mulla itseasiassa ei se vaaralla puolella ajaminen tuota enaa niin suuria ongelmia, vaan enemminkin vaihde-auton ajaminen kun olen vuosia ajanut automaattivaihteisella autolla...

   Poista
  2. Oho, miksiköhän toi edellinen viesti meni erilliseksi eikä tuohon alle... oh well...
   Olen joskus ajanut pari kertaa Walesin maaseudulla, ja ei se ollutkaan kauhean vaikeaa, mutta Edinburghin keskustassa ajaminen voi olla vähän eri juttu, ja tämän lisäksi ei ole autoa jolla harjoitella, joten se vähän rajoittaa, ei viitsi ehkä ihan heti ruveta vuokra-autoa kolhimaan :D

   Poista
  3. Joo, se on kyllä totta että kaupungeissa ajaminen on ihan eri juttu kun täällä maaseudulla usein joutuu korkeintaan väistämään lampaita :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!