keskiviikko 7. toukokuuta 2014

St Ives, Cornwall

Ja lisää pukkaa vielä Cornwall-postauksia. Tiedän että toistan sanaa söpö noin tuhat kertaa näiden Cornwall postauksien yhteydessä mutta St Ives oli sitä. Söpö ja viehättävä kaupunki. Ihan painajainen tosin autolla ajamiseen, auto kannattaa jättää mahdollisimman kauas keskustasta.

Me todella yritettiin ensimmäisellä kerralla (kyllä, luit oikein) mennä ihan kaupungin keskustaan autolla ja se oli pieni painajainen. Google Mapsin avulla yritettiin suunnistaa ja ei oltu uskoa kun se käski meitä vaan kääntymään mitä kapeamille kaduille. Keskustan kadut ovat nimittäin ihan helkkarin kapeita ja sanotaanko näin että yksisuuntaiset kadut on huonosti merkittyjä.  Me nimittäin käännyttiin yksisuuntaisella ja eikös sieltä tullut auto vastaan. Me oltiin menossa väärään suuntaan. Hups. Luovutettiin ja tultiin seuraavana päivänä uudestaan, tällä kertaa jätettiin auto kauas parkkiin.

St Ives, kuten myös Newquay on täynnä pieniä, suloisia putiikkeja mutta paikkana se vaikutti vieläkin pienemmältä kuin Newquay.Jos nähtiin verrattain vähän turisteja muissa Cornwallin kaupungeissa niin St Ivessa niitä olikin sitten yllin kyllin. Kadut kuhisivat elämää vaikka meidän vierailulle sattui hieman huonompi sää.Minä tykästyin varmaan Cornwallin kaupungeista eniten juuri Newquayhan ja St Ivesiin. Luultavasti St Ives olisi saattanut nousta ykköseksi jos keli olisi ollut yhtä upea kun se oli Newquayn vierailun aikana. Tosin St Ivessa oli enemmän turisteja mikä ei ollut niin kivaa. Kesällä kaupunki varmasti täytyy niistä. Kuitenkin, ensi kerralla voisin hyvin viettää tässä kaupungissa pidemmän aikaa, siellä voisi vaan rennosti hengailla ja nauttia elämästä! Tännekin voisin hyvin muuttaa asumaan.St Ives on myös surffareiden keskuudessa suosittu mutta näin turistin näkökulmasta ei rannat ollut ehkä mielestäni yhtä vaikuttat kuin muissa paikoissa missä käytiin. Mutta siihen saattoi vaikuttaa jo itse kaupungin rakennekin.Tuolla kyllä tuuli ihan helkkaristi. Pari ihan onnistunutta otosta saatiin...


Mutta todellisuus oli usein tämä...


St Ives oli siis oikein hurmaava. Ei tosin autolla ajaessa, mutta siellä oli kiva kävellä! Ja sieltä olisi löytynyt oikein monta kivaa tee-paikkaa. Hieman naurattaa kyllä nämä minun kaupunkikuvailut mutta oikeasti näissä cornwallilaisissa kaupungeissa ei ole niin paljon nähtävää vaan se on enemmänkin se fiilis mikä hurmaa vierailijan. Ja se fiilis täytyy kokea. Tykkäsin siis ja kovasti. Suositellaan!


8 kommenttia:

 1. Hehee, Cornish pasty tosiaan. Myin niitä Aberdeenissä, mutta ikinä en itse maistanut :) Söpöltä paikalta näyttää, totta tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kylla maistuu ihan samalta kun kaikki ton tyyliset pastyt, mutta kuulemma cornwallilaiset on parhaita ;)

   Poista
 2. Herkullisen näköinen kahvila! Mutta mitä on "jacket potatoes"?

  PS. Heitin blogiasi haasteella: http://jalallakoreasti.blogspot.kr/2014/05/viiden-kohdan-haaste.html , käyhän kurkkaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on uuniperunoita! Taalla tosin suosituin tayte on juusto ja pavut :S Ja kiitos paljon haasteesta!

   Poista
 3. Mäkin kävin St Ivesissä ja oli musta aivan ihanan tunnelmallinen paikka vaikka satoi ja tuuli ihan kamalasti :D Luin myös kaikki sun Iso-Britannia-postaukset läpi, tosi mielenkiintoista kun itse just reissasin samoissa maisemissa :D Miten en oo löytänyt tätä blogia aikaisemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuleekohan ja sataakohan siellä aina? :D Mielelläni kyllä menisin näin symppikseen paikkaan uudestaan! Ja kiva kun löysit nyt tänne ja vielä kivempi että kommentoit jotta samalla löysin sinunkin blogisi!

   Poista
 4. Oi joi, söpö on varmasti kyllä ihan sopiva sana tähän paikkaa! Ihania nuo vihanneskorit ja pikkuputiikit..Rakastan Briteissä just noita pieniä kauppoja ja täällä Kanadassakin lempparikaupunginosani ovat ne, joissa on paljon pieniä erikoisliikkeitä! Tosin muistan kyllä Edissä asuessa, että pikkuputiikit ja ns. yleiskaupan puute ärsyttivät, kun sai tyyliin ostaa neulan kaupasta x ja langan kaupasta y :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä nää pikkuputiikit on kanssa just parhaita, paljon mielummin ostan tarvittavat jutut näistä kun esim super isosta Morrisonista! Vaikka se on kieltämättä vähän hankalaa jos pitää mennä moneen eri paikkaan jotta saa kaikki tarvittavat jutut :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!