tiistai 27. toukokuuta 2014

Weekend in Yorkshire

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, vietettiin viikonloppu Yorkshiressä poikaystävän perheen kanssa. Mainitsin myös että mukaan tuli otettua niin kumpparit kuin aurinkohattu, tosin valitettavasti kumppareita jouduttiin käyttämään enemmän. Periaatteessa koko viikonlopun ajan täällä oli vähintäänkin vedenpaisumus mikä vähän hankaloitti meidän suunnitelmia - koko pointti kun oli viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Maanantaina kun piti lähteä kotia kohti olikin sää jo sit parempi. Tietysti.

Lauantaiksi oltiin varattu poikaystävän siskon kanssa ratsastusreissu ja aamulla kun katsoin ikkunasta ulos niin teki mieli perua koko varaus kun vettä tuli solkenaan. Päätettiin kuitenkin uhmata keliä ja mennä ratsastamaan ja kivaahan se oli. Säästyttiin jopa pahimmilta vesikuuroilta! Yorkshiren maisemissa ratsastaminen oli kuitenkin aivan upeaa, nähtiin jopa alpakoita (joista mun heppa sai ihan hepulin, siis mitä helkkarin mini-kirahveja nämä otukset on?). Tosin ei valitettavasti päästy laukkaamaan pelloilla kun niillä oli niin mutaista, mikä oli sekin vähän harmi. Mun heppa oli aivan jumalattoman leveä, mutta jotenkin tosi suloinen kaikessa pulleudessaan!Halusin viedä tämän shetlanninponin mukanani kotiin, se oli supersöpö, yhtä leveä kuin korkea!


Asuttiin aivan Brimham Rocksien vieressä joka on siis "luonnon nähtävyys", paljon erilaisia ja upeita kivimuodostelmia aika laajalla alueella. Tänne olisi pitänyt tulla kiipeilemään! Kyllä me vähän sitä tehtiinkin mutta aika pienellä skaalalla. Tämäkin on National Trustin paikka.
Näkymät oli myös aivan upeat täältä!


Ja minulla oli hauskaa vesilätäköissä leikkiessä!


Asuttiin tosi suloisissa "mökeissä". Niitä kutsuttiin mökeiksi mutta ne ei olleet suomalaisia mökkejä siinä mielessä että ne olisi ollut yksittäisiä taloja vaan mökit käsitti brittiläisiä kivitaloja yhteen nidottuna. Todella kiva paikka kuitenkin, nimeltään Brimham Rock cottages. Sieltä löytyi uima-allas, poreallas ja kiva pelihuone jossa oli hyvä viettää aikaa kun ulkona tuli vettä kuin saavista kaatamalla. Nukuin myös enemmän kuin koskaan. Eli sinänsä itseasiassa takana on oikein mukava ja rentouttava mökkiviikonloppu! Hieman erilainen vain kuin olen tottunut Suomessa!


Maanantaina oli itseasiassa ihan kiva keli ja käytiin Harrogatessa ihmettelemässä, pikniköimässä ja nauttimassa kivoista puistoista.Yorkshire ei jättänyt yhtä lähtemätöntä vaikutusta kun muut Brittireissuni (esim. Cornwall, Isle of Skye) mutta tähän varmasti vaikutti jo osittain aivan karmea keli. Yritettiin olla mahdollisimman paljon ulkona mutta kyllähän se keli silti vaikuttaa mielialaan. Toisekseen, Yorkshire Dalesin maisemat oli hyvin samanlaiset kuin tässä meidän viereisssä Peak Districtissä joten odotin ehkä hieman jotain erilaista.


Mutta hei, kaikenkaikkiaan oli kuitenkin kiva viikonloppu ja tärkeää oli viettää yhdessä aikaa poikaystävän perheen kanssa!

4 kommenttia:

 1. Sateessa on tietty sekin hyvä puoli, että voi rauhassa nukkua pitkään ja rentoutua, eikä tule huono omatunto kun ei ole ulkona temmeltämässä :)
  Ja on siellä vaan niin uskomattoman vihreetä, että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taalla on satanut niin paljon etta ihan pakkokin olla vihreeta ;D Mutta joo, noi on kylla ne hyvat puolet kun sataa, voi oikeasti ottaa rennosti eika stressata ulosmenosta!

   Poista
 2. Mielettömiä kuvia :) aivan ihanan suloinen etenkin tuo ponikuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riia, nakojaan unohdinkin mainita tekstissa etta kaikki oli poikaystavan ottamia...Ja toi poni oli maailman sopoin!!

   Poista

Kiva kun kommentoit!