maanantai 12. toukokuuta 2014

Synttäreiden viettelyä kalliokiipeilyn muodossa

Viime viikonloppuna vietettiin poikaystävän synttäreitä ja koska hän oli järkännyt mun synttäreiksi vaikka mitä kivaa ohjelmaa, halusin tietysti tehdä jotain yhtä kivaa hänelle. Perjantaina järkättiin pienet synttäribileet meillä ja sorruttiin samalla ehkä hieman katsomaan Euroviisujen esityksiä. Lauantai-illalla mentiinkin katsomaan West Side Storyä (jeps, mun synttäreinä käytiin katsomassa Catsia). En ole koskaan nähnyt West Side Storyä mutta onneksi tuli nyt nähtyä, se oli nimittäin ihan mielettömän hyvä!


Sunnuntaiksi olinkin järkännyt sen varsinaisen synttäiyllätyksen nimittäin kalliokiipeilyä! Poikaystävä tykkää kaikista aktiivisista harrastuksista joten ajattelin että kalliokiipeily ihan kunnon luonnonoloissa olisi hyvä yllätys. Ja niin se olikin, hän tykkäsi kovasti! Peak Districillä on paljon erilaisia aktiviteetteja mitä voi tehdä, oli just kalliokiipeilyä, sitten ihan perus melontaa ja myös luolissa ryömintää. Jotenkin kiipeily kuulosti kuitenkin parhaimmalta vaihtoehdolta.


Aktiviteetin oli varannut BlueMountain Activityn kautta ja se toimi vallan mainiosti. Ohjaaja ja omistaja oli todella mukava ja meillä oli todella kiva iltapäivä. Tarkoitus oli että todella me molemmat päästään kokeilemaan kiipeilyä ja tekemään jotain kivaa yhdessä. Ja allaolevassa kuvassa näkyvää kalliota pitkin sitten kiipeiltiin.


Mä en ole koskaan kokeillut kiipeilyä mutta voi vitsit että se oli hauskaa. Ja rankkaa. Todella rankkaa, tänään olikin koko kroppa ihan mustelmilla ja hellänä. Töissä hiirikäsi vähän tärisi...Meidät pistettiin heti kiipeämään tuollainen ihan kunnon kallio ja poikaystävä meni sen ensin. Hän sai sen näyttämään todella helpolta mutta mä väitän että se johtui siitä että hän on 20 cm minua pidempi. Mun jalat eivät nimittäin yksinkertaisesti riittäneet tietyille pitimille. Ekan kiipeilyn puolivälissä olin oikeasti jumissa pidemmän aikaa koska en yksinkertaisesti löytänyt ja saanut otetta mistään. Mutta jotenkin sain itseni pungerrettua ylös asti ja sitten oli ihan voittaja olo. En yleensä kärsi korkeanpaikankammosta mutta yhdessä vaiheessa erehdyin katsomaan alas ja voi että rupesi huimaamaan. Minultakin kesti aika kauan siinä että opin luottamaan köysisysteemeihin ja siihen etten tipu vaikka ote lipeäisikin.


Tälläiset elämyslahjat on kyllä minun mielestä todella kivoja ja nimenomaan kiva koska pääsee tekemään ja kokeilemaan jotain uutta yhdessä. Derbystä löytyy myös sisäkiipeilyhalli joten täytyy katsoa josko sinnepäin pääsisimme joskus, loistavaa treeniä nimittäin kiipeily on! Ja sitä tulisi treenattua ikään kuin huomaamatta kun on samalla niin hauskaa.

Meillä kävi myös ihan mieletön tuuri sään suhteen koska koko aamun oli satanut mutta kun meidän kiipeilyvuoro tuli, pilkisti aurinko pilvien takaa ja yhtäkkiä kallio olikin jo kuivunut ja siitä oli paljon helpompi pitää kiinni! Kaikinpuolin siis loistava päivä!


8 kommenttia:

 1. Loistava syntymapaiva yllatys! Climbing on tosi kivaa :) Kiipelen vahemman kallioita/seinaa, enemman mountaineering kiipeilya, mutta valilla kayn ihan ajan kuluksi treenaamassa perustaitoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kylla todella hauska aktiviteetti, mielellani kavisin uudestaan kiipeilemassa, vaikka just sisalla et paasee harjoittelee taitoja enemman!

   Poista
 2. Kalliokiipeily olis kyllä joskus kiva kokeilla :) West Side Story on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos tilaisuus tulee, se oli tosi kivaa! Ja West Side Story oli ihan mahtava!

   Poista
 3. Aivan upeat maisemat tuon toisen kuvan perusteella! Kalliokiipeily kuulostaa jännältä :) sitä voisi kyllä joskus itsekin kokeilla Tällaiset elämyslahjat on ihan parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kylla ehdottomasti kokeilemaan se oli todella kivaa (vaikka myoskin rankkaa)!

   Poista
 4. Hui, kuulostaa jännältä. En tiiä uskaltaisinko ite lähteä tonne kiipeilemään :)
  Me muuten käytiin kattomassa West Side Story viimeks NYCissä (2010) ja mä olin jotenkin vähän pettynyt, ei se ihan vetänyt vertoja edellisille Mamma Mia ja Chicagolle, jotka käytiin yhdessä kattomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kyllä kanssa vähän jännitti mutta köysien pitävyyttä tuli kyllä testailtua kun mulla lipesi kerran jalka ja "tipuin" alaspäin, mutta köydet kyllä piti hyvin mikä toi lisää varmuutta :) Mamma Mia taitaa kyllä edelleen olla mun ihan lempparimusikaaleja et ei West Side Story kyllä sille vetänyt vertoja!

   Poista

Kiva kun kommentoit!