sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Family Day out in Chasworth House

Numero Uno vierailukohde vanhempien ollessa täällä Derbyssä oli Chasworth House, jossa olemmekin jo kerran aikaisemmin käyneet poikaystävän kanssa. Silloin maisemat tosin näyttivät hieman erilaisilta. Vanhemmat oli jo Suomessa nähnyt dokkarin joka kertoi tästä vanhasta kartanosta ja sinne oli päästävä. Onneksi se on meiltä vain 40 min ajomatkan päässä.

Viimeksi käytiin siellä tosiaan talvella ja nyt lauantaille meille sattui aivan upean aurinkoinen päivä. Oikein kunnon Family Day out. Meillä oli kyllä todella kiva päivä ja koko päivän siellä saakin kulumaan hyvin. Ensin täytyy kävellä hieman heidän peltomaillaan ja tervehtiä lampaita, sitten oikeaan puutarhaan jonka jälkeen pitää tutustua taloon itsessään ja sitten vielä ostella matkamuistot kotiin.



Chasworth House on ehdottomasti loistava retkikohde ja sinne voi hyvin mennä pelkälle picnikille ja maksaa parkista sen kolme puntaa. Me ollaan parin viikon päästä menossa sinne katsomaan kenttäkisoja joista olen superinnoissani ja nähtiin jo nyt jotain esteitä paikan päällä (joka sai poikaystävänkin innostumaan). Suurin osa näistä kartanoista on nykyään joko National Trustin tai English Heritagen hallinnoimia mutta Chasworth Housea johtaa oma hallitus. Täällä asuu vieläkin Duke & Duchess of Devonshire mutta he maksavat nimellistä vuokraa asumisestaan (kiinnostaisi kyllä tietää paljon tämä nimellinen vuokra on, ottaen huomioon että heillä on koko länsisiipi käytössä). Täytyy sanoa että koko kartano ja tilan markkinointi on hoidettu erinomaisesti ja heillä on siellä vaikka mitä ympärivuotista ohjelmaa.



Mun mielestä näissä englantilaisissa kartanoissa on todella mielenkiintoista aina vierailla, ihan jo senkin takia että ne tilukset ovat niin kauniita. Nyt oli vielä mukavavampaa koska lampaat oli poikineet niin niityt olivat täynnä suloisia pikku karitsoja. Chasworth Housen mailla on myös kauriita jotka yleensä hengaa todella lähellä tien vieressä jolloin niitä on myös mahdollista nähdä. Onnistuttiin yksi hieman etäinen kuva näistä kauriista saamaan....


Me ruvettiin poikaystävän kanssa pelleilemään ja pyydetiin äitiä ottamaan kuvia sitten, että näyttäisi siltä "että me asutaan täällä ja katsastetaan tiluksia aamukävelymme aikana". Tälläisiä niistä sitten tuli. Ja joo, elämää ei tarvitse ottaa turhan vakasti ;) Äiti postasi myös yhden näistä kuvista Faceen, ironisella tekstillä vastauksena kaikenmaailman arkihaasteilla jotka tulee jo korvista ulos...




Kun oltiin saatu tarpeeksi pelleilystä, katsastettiin itse talo ja puutarhan tilukset. Ihmisiä oli aika paljon liikkeellä, olihan kyseessä lauantai ja päiväkin oli vielä aivan upea.



Onpa ihanaa että kesä alkaa lähestymään jo kovaa vauhtia, kuvissa minulla toki näkyy kaulahuivi päällä mutta se oli kyllä todellisuudessa aivan liikaa. Kävin sen ja takin aika nopeasti jo heittämässä autolle kun tuli tuskanhiki kun oli liikaa vaatteita päällä. Oltiin kuitenkin liikkeellä aika aikaisin joten aamulla oli vielä vilpoisaa kunnes ilma lämpeni päivää kohden.



Kyllä, kaikenkaikkiaan siis aivan loistava lauantai-päivä!

Suurinosa kuvista on poikaystävän ottamia.

10 kommenttia:

  1. Heh, hauska idea tuo "nää on meidän maita" -kuvat :D Ihanan näköinen päivä ja hienot maisemat. Jotenkin tosi, tosi vihreetä siellä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taalla on kylla jotenkin yhtakkia kaikki puhjennut kukkaan ja puut nyt taynna lehtia. En tieda mista se vehreys niin jotenkin yhtakkia tuli mutta kaunista on ja jotenkin viela niin kesaista! Mielellani kylla asuisin noilla mailla vaikka nyt taytyikin tyytya teeskentelyyn :D

      Poista
  2. Näyttää tosi söpöltä paikalta, hyvin sopisitte sinne A:n kanssa asustelemaan :) Ja ihanaa, että saitte vanhemmat sinne tutustumaan teidän arkeen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielesta sovittais hyvin tonne vaikka talon puhtaanapitaminen saattaisi vaatia vahan liikaa eforttia :D Mutta oli kylla tosi kiva etta paastiin nayttaa vanhemmille lahikulmia ja miten me eletaan taalla...

      Poista
  3. Ihanaa... ja hienoja&hauskoja kuvia :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos Eveliina! Yleensa kameralla paatyy just aika paljon tallaisia pelleilykuvia mutta naahan on juuri kivoja ja rentoja :D

      Poista
  4. Hahah, aikamoisen tiluksen omistajat siellä :D Ja jestas, olipas kauniita maisemia..! Nuo kartanot on kyllä ihania, pieniä pakopaikkoja kaupunkien vilskeestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti joku äidin kaveri oli todella uskonut että muutettiin tänne kun äiti oli laittanut tän kuvan Faceen... I wish :) mutta kaunista kyllä on todella!

      Poista
  5. Adorable! Nayttaa ja kuulostaa oikein ihanalta family day:lta. Kiva, kun perheesi paasi vierailemaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan huippua että he pääsivät käymään ja näkemään minkälaista tämä meidän elämä täällä Englannissa on!

      Poista

Kiva kun kommentoit!